»

Konec KaZaA Lite

Zeropaid - Projekt KaZaA Lite je kot predelava origalnega klienta P2P klienta KaZaA svoj uspeh doživel predvsem zato, ker so odstranili ves spyware, s katerim je bila KaZaA obremenjena. Uspeh ni izostal in kmalu je KaZaA Lite postala bolj uporabljana kot prvotni odjemalec.

Kot poročajo na ZeroPaid, so pri Sharman Networks temu naredili konec in pokopali KaZaA Lite. Razlog? Fastrack omrežje, na katerem deluje izvirna KaZaA, je financirano z oglasi, ki pa jih je Lite različica odstranila. Več o tem.

28 komentarjev

Britansko zdravstvo namerava preiti na Linux

Slashdot - Britanski zdravstveni delavci se lahko prav kmalu znajdejo pred precej drugačnimi vmesniki za svoje pisarniško delo, saj je Nacionalna zdravstvena organizacija (ang. National Health Service) odobrila testiranje Sunovega Linuxa, da bi ugotovili, ali bi zadošča potrebam britanskega zdravstva. Sicer se ta projekt niti ne zdi tako velik, vendar pa je NHS največji delodajalec na otoku in obsega prek milijon uslužbencev ter 800.000 računalnikov, celoten projekt zamenjave pa bi naj v končni fazi stal 2,3 milijarde funtov.

Prehod NHS-a na Linux in ostale odprtokodne programe je lahko velika pridobitev za Linux kot operacijski sistem in močan udarec za Microsoft, ki že tako ali tako izgublja stranke, ki se odločajo za prehod na odprtokodne rešitve. Vsekakor pa končna odločitev še ni padla in zelo verjetno je, da bodo šli Microsoftovi uslužbenci ponovno lobirat k Richard Grangerju, kot so že nekajkrat. Klik!

5 komentarjev

USB dildo

Prenosni užitek

vir: The inquirer
The inquirer - Pod imenom Matrix Vibe, bi si marsikdo predstavljal kakšno dance, trance ali techno glasbeno vižo, a zares to ime za muziko ni. Naravnost povedano je to USB vibrator za ženske (morda tudi za nekatere moške). Da, dildo, umetni tresoči se falus, igrača za izvabljanje ženskih (in moških) krikov naslade itd. Vklopi se ga v prosto USB režo in že vibrira. Seveda pa lahko izbirate med desetimi različnimi hitrostmi, glede na tip vrhunca, ki ga želite doseči. A USB je samo za napajanje, torej se lahko krmiljenju preko računalnika odpovemo - nič tresenja po ritmu glasbe ali "ForceFeedbacka" v novem Larryju ali Luli. 30 funtov.

32 komentarjev

Največji televizor predstavljen

PC World - Samsung je predstavil največji televizor na svetu. Njegova diagonala meri kar 57 inčev. Televizor, ki je širok 130 in visok 110 cm ter podpira ločljivost 1920 x 1080 pikslov, spada med HDTV (High Definition Television) televizorje in najverjetneje ne bo ugledal masovne produkcije. Po Samsungovi uradni izjavi naj bi bil samo testni primerek, s katerim so preizkusili zmožnosti pete generacije TFT LCD tehnologije.
Samsungov trenutni adut je 46-palčni televizor, ki stane več kot 5.000 dolarjev, torej tudi cena za 57-palčni model ne bo pretirano nizka. Za več informacij pa Klik!

Na to novičko nas je prijazno opozoril tomaxxx.

Mami, a lahko dodam na božični seznam tudi to?

5 komentarjev