Prijavi se z GoogleID

»

Nvidia nForce 680i SLi

Nvidia nForce 680i SLi

vir: Tech Report
Slo-Tech - Nvidia je danes širšo javnost (in svoje delničarje) zelo prijetno presenetila s predstavitvijo novega Geforca 8800 GTX, ki ima v marsikaterem pogledu revolucionarne rešitve. Da pa zna Nvidia skrbeti tudi za evolucijo, je pokazala današnja predstavitev novega veznega nabora, nForce 680i SLI.

Vsem, ki želijo iz sistema iztisniti največ in pri tem posegajo po najboljših (običajno tudi najdražjih) rešitvah, vedo, da prav Intel dela najboljše vezne nabore za njihove procesorje. Zadnje čase navdušuje Intelov P965 Express, ki postaja skoraj obvezna postelja za še vedno vroče...

3 komentarji

Tudi Apple MacBooki polnjeni s Core 2 Duo procesorji

Slo-Tech - Kot se je že nekaj časa šepetalo na strani Appleinsider, je Apple Computers Inc. sedaj nadgradil s Core 2 Duo procesorji še običajne MacBooke.Ohranili so takt 1.83 in 2.0 Ghz dosedanjih Core Duo procesorjev. Najcenejši model stane 1079 evrov, v njem sedi 1.83 GHz procesor, s 512 MB DDR2 spomina, 60 GB trdim diskom, 13.3 palčnim zaslonom, CD pekačem/DVD bralnikom in integriranim Intelovim grafičnim procesorjem - GMA950. Za 200 evrov višjo ceno se dobi močnejši procesor, še enkrat večji delovni pomnilnik, 80 GB trdega diska in DVD dvoslojni pekač. Za še dodatnih 200 evrov (400 od osnovnega) se dobi 120 GB trdega diska. Še najpomembnejše: modeli z 1.83 in 2.0 GHz procesorji so v beli in 2.0 Ghz črni barvi. Vse ostale tehnične podrobnosti so dostopne na Appleovi uradni strani.

Apple pravi, da so tako...

3 komentarji

Novosti iz Microsofta

ZDNet - Pred dobro uro je vodja razvoja Windows Viste, Jim Allchin, razglasil, da je Vista končana. Za vse, česar o njej še ne veste, priporočam obisk WinSuperSite-a. Dva dni nazaj je bil končan tudi razvoj Officea 2007.

Na nekoliko drugem področju, si lahko ogledate tudi Virtual Earth beta, ki je tudi izšel ta teden in seveda posnema NASA World Wind in Google Earth, prinaša pa boljši 3D pogled na nekaj ameriških mest (vključno s teksturiranimi stavbami). Za namestitev morate svoje Windowse prepričati (lokalne nastavitve), da ste doma v ZDA, sicer se ne bo hotel namestiti.

24 komentarjev

Nvidia predstavila GeForce 8800 GTX in GTS

GeForce 8800 GTX

Nvidia - Nvidia je predstavila prvi grafični kartici nove generacije, na jedru G80 temelječi GeForce 8800 GTX in GTS, ki obe podpirata DirectX 10. Jedro prve tiktaka pri frekvenci 575 MHZ, medtem ko znaša takt jedra modela GTS 500 MHz. Prvi je opremljen s 768 MB pomnilnika s frekvenco 900 MHz, drugi ga premore 620 MB, s frekvenco 800 MHz, v obeh primerih pa gre za GDDR3 pomnilnik.Pojavili so se tudi prvi uradni testi omenjenih grafičnih kartic, ogledate si jih lahko na Tech Report-u, Computerbase, Guru3D in Tom's Hardware, v katerih si lahko preberete vse o specifikacijah in novostih, ki jih novi kartici prinašata. Za novi kartici bo potrebno odšteti 599 za različico GTX, oziroma 449 ameriških dolarjev za različico GTS . Slednja je že na...

47 komentarjev

Samsungove SIM kartice z 1GB pomnilnikom

Akihabaranews - Samsungu je uspelo na SIM kartico, ki jo poznamo iz naših mobilnih telefonov, spraviti dodatnih 1GB spomina. To je zaradi spominsko vedno potratnejših razvad novejših telefonov v obliki fotografije, glasbe, filmov in navigacije, vsekakor zelo zaželena zmogljivost.S-SIM kartico so postavili na ogled na Pariškem sejmu Cartes 2006, ki je odprl svoja vrata 7. novembra.

Sedaj bo...

18 komentarjev