Prijavi se z GoogleID

»

Adobe potrdil nepopravljen backdoor v PDF datotekah

Slashdot - Adobe je dobro znano podjetje vsem računalniškim navdušencem, predvsem zaradi zelo razširjenega PDF formata, ki se je uveljavil kot standard elektronskih dokumentov. O nevarni pomankljivosti se je že sušljalo po internetu, sedaj pa so iz Adoba potrdili, da ta nevarnost dejansko obstaja in je še niso odpravili.

Ogroženi so vsi računalniki, ki imajo nameščene Windows XP, IE7 ter enega od Adobeovih produktov (Adobe Reader, Adobe Acrobat Standard, Professional and Elements and Adobe Acrobat 3D).

Vir


Koliko računalnikov na internetu ima Windows XP, IE7 in enega od Adobeovih produktov?

15 komentarjev

Blusens bo kmalu izdal GPS z resničnimi zračnimi posnetki

engadget - Špansko podjetje Blusens bo v kratkem izdalo dva nova GPS navigatorja (G01 in G02), pri katerih je podatek o položaju prikazan na resničnih posnetkih iz zraka. Pridobitev potrebnega slikovnega materiala je rezultat sodelovanja z ameriškim podjetjem Pictometry in norveškim kartografskim podjetjem Blom. Uporabljeni posnetki niso narejeni pravokotno na površje, temveč pod kotom ( georeferenced oblique pictures), kar seveda vsled boljše vidnosti hišnih pročelij (oziroma reliefa nasploh) še dodatno olajša navigacijo.G01 ima 4,3 palčni zaslon, občutljiv na dotik, za povezljivost skrbi Bluetooth, podatke lahko shranjujemo na 30...

7 komentarjev

AMD: novi procesorji, pocenitve, podražitve

Hartware.net - AMD je predstavil nove varčne procesorje s porabo 45 Win sicer enojedrne Semprone LE-1100, LE-1200 in LE-1250, enojedrna Athlona LE-1600 in LE-1650 ter dvojedrnega Athlona X2 BE-2400. Poleg novih procesorjev je AMD znižal tudi cene večine svojih eno- in dvojedrnikov. ZA največ, 27 odstotkov sta se pocenila Athlon 64 3800+ in 4000+, za katera bo po novem potrebno odšteti 50 oziroma 58 ameriških dolarjev. Pocenitve ostalih procesorjev znašajo večinoma med 6 in 12 odstotki. Poleg pocenitve pa je presenetljivo cena sedanjih procesorjev s porabo 45 W nekoliko poskočila, tako bo za Sempron LE-1150 potrebno odšteti 5 dolarjev več kot prej, oziroma 42 ameriških dolarjev medtem ko bo cena Athlona X2 BE-2350 in X2 BE-2300 višja za 6 odstotkov in bo znašala 96 oziroma 91 ameriških dolarjev.

Več o tem si preberite na Hartware.net.

11 komentarjev