»

Nova anketa: koliko ste odrinili za ohišje in napajalnik za vaš primarni računalnik?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, koliko je stara najstarejša komponenta v vašem primarnem računalniku. Po rezultatih sodeč, se nekatere stvari (optične enote npr.) očitno ne menjajo. Dobrih 30% glasujočih pa je v celoti zamenjalo drobovje prej kot v dveh letih.

Koliko je stara najstarejša komponenta v vašem primarnem računalniku?
več kot 5 let23%
(221)
več kot 3 leta18%
(174)
več kot 2 leti15%
(147)
več kot 1 leto12%
(113)
več kot 4 leta11%
(105)
manj kot 1/2 leta11%
(100)
več kot 1/2 leta in manj kot 1 leto8%
(77)
ne vem1%
(13)
Skupaj glasov: 950


Tokrat vas sprašujemo o tem, koliko denarja ste odrinili za ohišje in napajalnik za vaš primarni računalnik.

32 komentarjev

Thermaltake Mozart Tx: domovanje dveh računalnikov v enem ohišju

TT Mozart Tx

vir: Legion Hardware
Slo-Tech - Thermaltake je zaslovel kot podjetje, ki je ponujalo precej zmogljive hladilnike (še pomnite Orbe in serije Vulcano?), vendar prav po vrhu nikdar niso segli (Thermalright, Scythe). Kasneje so se posvetili tudi izdelavi napajalnikov, dodatkov za ohišja in, seveda ohišjem. Tudi slednja so med uporabniki precej priljubljena, vendar so tudi tu butični primerki (ki jih nudijo npr. Lian-Li in separatisti Silverstone) izjema. Izredno pohvalno pri tem podjetju pa je, da stalno predstavljajo nove in nove ideje, za svoje izdelke pa ne želijo vaših petletnih prihrankov.

Tako so pred kratkim na tržišče splavili, na prvi pogled čudaško ohišje, z imenom Mozart Tx. V 72 cm visok...

15 komentarjev

Mozilla Firefox 2 RC2 je tu

Računalniške novice - Še en korak smo bližje k izdaji naslednje generacije precej popularnega brskalnika Mozille Firefoxa. Nova različica se tako hvali s kar nekaj spremembami, čeprav moramo priznati, da smo jih precej videli že kot razširitve stare verzije. Novi brskalnik tako vključuje JavaScript 1.7, novi upravljalnik tem in razširitev, ki so sedaj združene pod eno okno ter posodobljeni pogon za iskalnike, ki po novem podpira tudi predloge. Med zanimive nove zmožnosti spada tudi vgrajeni črkovalnik, ki bo preveril slovnično pravilnost zadev vpisanih v besedilna okenca. Prav tako je dobil tudi podporo SVG tekstu in si sedaj zna zapomniti, katere strani ste imeli odprte v zavihkih. Seznam vseh izboljšav in prenos najdete na uradni strani.

43 komentarjev