»

Podeljene Ig Nobelove nagrade

Delo - Tako Delo kot /. poročata o podelitvi Ig Nobelovih nagrad za bizarne dosežke na področju kemije, fizike in medicine. Petnajsta podelitev je potekala v Sandarjevem gledališču na znani univerzi Harvard. Letos je bila med zmagovalci ekipa, ki je izmerila pritisk ob prdenju pingvina, prav tako pa so nagrado dobili znanstveniki, ki so opazovali možganske valove kobilic, medtem ko so jim predvajali film Star Wars ter pa nekdo, ki je izumil budilko, ki se ti izmuzne, ko jo želiš ugasniti.

Za vse, ki se niste mogli udeležiti dogodka, je na voljo posnetek, več pa lahko izveste na uradni strani.

18 komentarjev

POT: Trenutno nestabilna prihodnost Linux namizij

Slo-Tech - Zopet vas vabimo na Pipin odprti termin, tokrat v torek 11. oktobra ob 19.00 v Kiberpipo. Jure Čuhalev bo predaval o nestabilni prihodnosti namizja Linux:

Ljudi pogosto najbolj zanimajo stvari, ki jih ne morejo dobiti. V svetu klasične - lastniške programske opreme se tako pogosto čudimo čudovitim slikam in predstavitvam izdelkov in iger, ki bodo prišli do nas čez nekaj davnih mesecev. V odprtokodnem svetu pa je način dela drugačen.

Znani Raymondov stavek - "izdajaj zgodaj, izdajaj pogosto" odlično povzema stanje programske opreme, ki mu je priča povprečni uporabnik namizja Linux. Naokoli njega je polno čudovitih tehnologij in izdelkov, ki bi jih želel uporabljati že včeraj, a tudi jutri verjetno še ne bodo pripravljeni.

36 komentarjev