»

Ram Drive

Slo-Tech - Kot ste najbrž že opazili, se je v naši "Še se kadi" rubriki pojavil še en članek. Tukaj boste našli postopek, kako narediti navidezni pogon v pomnilniku. Zakaj je to koristno? Nanj lahko spravite najpogosteje uporabljane datoteke, kakšno igrico, ki se dolgo nalaga, ali pa celo, kot je birdy ugotovil, izmenjevalno datoteko. Zakaj bi to sploh rad tlačil v pomnilnik? Vse je notri, pojasnjeno. Veselo branje!

16 komentarjev

Da ne bi, sinko!

Guru 3D - Microsoftov Xbox bo vseboval starševsko zaščito (parental control). Microsoft bo s tem (skušal) preprečil, da bi se mladi umi otrok pokvarili z nasilnimi prizori iz igric. Microsoft pravi, da je Xbox prva konzola, ki bo imela parental control opcijo.
Osebno sicer podpiram, da se majnih otrok ne izpostavlja nasilnim prizorom, ampak kar je preveč je pa preveč... Medtem ko na televiziji ob kateri koli uri vidiš nasilje (ja, tudi popoldne; reklame za nasilne filme) pa ne dovoliš, da bi otrok odigral eno fino streljaščino... Kam gre ta svet?

8 komentarjev

Diskete pa, pa...

Slo-Tech - Novico poslal Koci. Torej, hvala Koci!

Po neuradnih podatkih naj bi Intel prenehal podpirati 3.5 inčne disketne enote ter serijski in PS/2 priključek, podobno pa pričakuje tudi od drugih proizvajalcev elektronike. Po neuradnih podatkih naj bi se to zgodilo naslednje leto. Vzporedni vmesnik zaenkrat še naj ne bi bil na listi za "odstrel". Računalniki naj bi torej v prihodnje vsebovali FireWire in USB priključke. Diskete naj bi ostale v uporabi samo še v poslovnih računalnikih. Apple je že pred tremi leti v svoje izdelke prenehal vgrajevati disktne enote brez kakšnih večjih težav s strani uporabnikov.

1 komentar

Mi smo zakon

FiringSquad - Računalničarji namreč. Vsaj jaz tako mislim... Tu si MORATE prebrati spopad med konzolami in računalniki. Avtor našteje nekaj slabosti in prednosti računalnika ter nekaj slabosti in prednosti konzole. Ta članek JE OBVEZNO branje za vsakogar, ki se smatra za vsaj malo povezanega z računalniki! Sicer je avtor bolj na strani konzol (kao so mu všeč preproste stvari), ampak je se je vseeno potrudil in spisal zelo objektiven članek.

3 komentarji

Za vse VIA+Intel ljubitelje

Acid Hardware - Saj vem, da je to nasprotujoč si pojem. VIA, ki jo Intel toži v treh državah (Veliki Britaniji, Nemčiji in na Kitajskem; Hong Kong) zaradi kršitve Pentium 4 patenta, ni v ravno najboljših odnosih s tožnikom. Amapak govorim o povezavi, ki je (vsaj meni) zelo privlačna. To pa je Pentium 4 procesor (ki mu cena vztrajno pada) in VIA P4X266 čipovje, ki podpira DDR pomnilnik. Vprašanje je le še katero matično ploščo vzeti.
Tu je odgovor. Namreč gre za test dveh P4X266 matičnih plošč. Obe sta bolj tako-tako. Prva je Shuttle AV40R druga pa ACorp 4VPX266A. Poglejte si.

0 komentarjev

Odprto pismo Microsoftovim Trem

ZDNet - Na ZDNet-u sem zasledil, da je njihov glavni kolumnist, David Coursey, objavil odprto pismo Microsoftu.

V njem korporacijo poziva k spremembi cenovne politike, v glavnem pa apelira, naj bi se eno verzijo Oken XP 'Home' (ne Pro!) dalo (legalno) namestiti na vsaj tri računalnike. Prav tako je naštetih nekaj dobrih argumentov (ki jih itak lahko poslušamo že skoraj na vsakem kraju), ogled priporočen! No ja, meni (kot kupcu) bi bilo bolj všeč, če bi raje ceno 3-krat znižali .

7 komentarjev

Seagate Barracuda IV

Tech Extreme - Seagate je predstavil svoje nove diske Barracuda IV. Pri Seagateu stavijo na tihost diska, saj elektromotoji nimajo navadnih krogličnih ležajev, temveč FDB (Fluid Dynamic Bearing) ležaje - drugo ime za to tehnologijo je SoftSonic. Ta in še nekaj drugih "pogruntavščin", kot so jeklen pokrov diska ter antiresonančni dizajn diska, ga naredijo skoraj neslišnega. Ostale specifiakcije so takemu high-end disku primerne: 7200 obratov/minuto, UATA 100 in 2 MB cacheja. V Ameriki morate za 80 GB različico odšteti 225 dolarjev (~55000 tolarjev).

0 komentarjev