Prijavi se z GoogleID

»

Prodaja Applove pametne ure upadla, a še vedno melje konkurenco

Slate - Ob izidu so kupcu Applovo pametno uro dobesedno razgrabili, saj so jih v enem samem dnevu prodali milijon. Po norem prvem dnevu je bilo povprečje za tisti dan 200.000 ur na dan, kar je še vedno lepa številka. Danes je zanimanje precej splahnelo, kažejo neuradne statistike.

Analitiki pri MarketWatchu ocenjujejo, da Apple dnevno proda manj kot 20.000 ur dnevno, neredko pa številka pade pod 10.000. Večina prodanih ur je iz najnižjega cenovnega razreda Sport, ki stanejo 350 dolarjev, medtem ko jih je iz srednjega razreda, ki se začne pri 550 dolarjih, bistveno manj. Ni presenetljivo, da so prodali vsega dva tisoč luksuznih modelov, ki stanejo 10.000 dolarjev.

Če pa postavimo te številko v...

60 komentarjev

Dan računalniških težav: prizemljena vsa Unitedova letala, trgovanje na newyorški borzi ustavljeno

Slo-Tech - Danes imajo v ZDA polne roke dela z odpravljanjem računalniških težav, saj sta odpovedala dva popolnoma ločena in neodvisna sistema, zaradi katerih so bila za nekaj ur prizemljena vsa letala družbe United American in zaprta newyorška borza. Oboji zatrjujejo, da gre za težave, ki niso povezane z nikakršnim vdorom ali napadom, težave pa še odpravljajo.

Okrog 13. ure po slovenskem času so iz za zdaj še nepojasnjenih razlogov vsa Unitedova letala na vseh ameriških letališčih od vzhodne do zahodne obale za dobri dve uri ostala na tleh. Po približno dveh urah so težave začeli odpravljati in počasi so prizemljene letala vzleta. Zaradi kaskadnega učinka zamud je bilo prizadetih okrog 3500 letov na 235 ameriških in 138...

5 komentarjev

Finski najstnik, odgovoren za božični DDoS napad na PSN, dobil dve leti pogojne

Slo-Tech - Lani na božični večer je hekerska skupina po imenu LizardSquad s pomočjo daljšega DDoS napada onesposobila tako PSN kot tudi XBox live. Številni igričarji so bili tako primorani božič preživeti kar s svojo družino (groza ...), Sony in Microsoft pa sta seveda poprosila policijo, da najde in kaznuje krivce za ta večmilijonski izpad dohodkov.

Preiskovalci so imeli nekaj sreče, ker se je Lizzardova ekipa uspela skregati z nekaterimi drugimi hekerskimi skupinami, kar je potem vodilo v medsebojno obračunavanje in končno razkritje njihove identitete na Twitterju in drugod. Malo jim je pomagal tudi varnostni raziskovalec Brian Krebs, ki je na svojem blogu tudi objavil identitete več članov te skupine (neke sorte njegov hobi, čeravno z njim tudi precej tvega)....

5 komentarjev