»

Slo-Tech NEST.2003 -- drugič

Slo-Tech - Po neštetih neprespanih nočeh, sestankih, dogovorih in litrih pretečenega znoja je rezultat domenjenega končno tukaj! Samo za vas smo se tudi letos, tokrat že tretjič zapored, odločili organizirati Slo-Techov LAN party, letos z novo obliko in novim imenom -- Slo-Tech NEST.2003. Nekaj je že bilo povedanega v prejšnjih novicah, da pa ne bomo dolgovezili, tokrat samo na kratko: ogledali si boste lahko šest eno- oziroma dvournih predavanj, si spočili možgane ob štirih filmskih projekcijah, do onemoglosti igrali igre na naših namenskih strežnikih ter si imeli možnost priigrati kar zajeten kup letos izredno bogatih nagrad. Za nameček vas tam čaka še cel kup zelo prijetnih presenečenj, zato le pridite! Za enodnevni obisk boste odšteli 200 slovenskih tolarjev, za okroglih 1500 SIT pa se lahko udeležite in s svojim kavnim mlinčkom sodelujete na največjem spektaklu v zgodovini Slo-Techa, ki se bo odvijal v športni dvorani Osnovne šole Sečovlje od petka, 18.7.2003, do nedelje, 20.7.2003.

30 komentarjev

Microsoftov neuravnovešen cash flow

The Register - Microsoftovi finančniki se te dni (no, roko na srce, ne le te dni) ukvarjajo z zanimivim problemom: njihove denarne rezerve se bližajo tako visoki vrednosti, da jih morajo zmanjšati.

Tržni analitiki izpostavljajo predvsem možnost prevzemov drugih podjetij, naprimer Siebela ali Sage Group, vendar gre pri vseh tovrstnih transakcijah za izjemno tvegane poteze; ne pozabimo tudi tega, da je Microsoft sposoben marsikak produkt izdelati sam in za to ne potrebuje dodatnih (neopredmetenih) sredstev, znanja. Druga -- delničarjem ljubša -- možnost se ponuja kar sama: izplačilo dividend v skupni vrednosti do $ 10 MRD, kar bi bilo največje poplačilo v zgodovini podjetja. Microsoft je med drugim znan tudi po svojih restriktivnih izplačilih, saj denarne rezerve ohranjajo visoke predvsem zaradi sodnih procesov in obveznosti do delničarjev s prodajnimi opcijami. Klik!

4 komentarji

Festival Te Mikka

Slo-Tech - Da naštejemo: hip hoper Edo Maajka, ska-pankerji Elvis Jackson, avantgardni hip hop trio Dälek, alter rockerji Psycho-path, hardkorovci Monochrome, kontraverzna metal zasedba Noctiferia, ska žurerji Shandon, in še mnogo drugih, vas čakajo na festivalu Te Mikka, 11. in 12, julija na letališču Murska Sobota. Za podrobnejše informacije obiščite spletno stran www.temikka.com.

13 komentarjev

Intel naznanil dve novi čipovji in ceno Prescotta

več strani - Intel se je odločil, da bo izdelal dve novi čipovji za svoj trenutno najhitrejši Pentium 4 procesor s prednjim vodilom na frekvenci 800 MHz. To čipovje naj bi bilo zelo podobno kot sedanje i865P, le da bo do podatkov procesor dostopal preko enega kanala, za razliko od i865P, ki za dostop do podatkov potrebuje dva ločena kanala, ki podpirata 400 MHz-pomnilnik. Pri Intelu so ga poimenovali 848P, prej znan kot 865PL. 865GV pa bo deloval podobno kot 848P, le da bo imel že integrirano grafikuljo. Cena prvega nabora bo znašala $31 za izdelek, cena drugega pa naj ne bi presegela 35 dolarjev. Klik!

Hkrati s to novico pa je Intel javnosti naznanil tudi ceno najnovejšega procesorja, sedaj znanega pod kodnim imenom Prescott. Le-ta bo tiktakal pri kar 3,4 GHz, imel 1 MB L2-predpomnilnika, 16 KB L1, 800 MHz FSB, podporo tehnologiji Hyper-Threading, itd. Za to zverino bo treba odšteti zajetnih 640 ameriških zelencev, tu pa velja posebej omeniti, da ta cena velja za 1000 izvodov. Naj pa le še...

0 komentarjev