»

3D Realms šli rakom žvižgat, Duke Nukem Forever tudi

Shacknews - Leta 1987 ustanovljeni 3D Realms je sklenil svojo pot, poroča ShackNews. Ker je 3D Realms širšemu igralskemu občestvu poznan predvsem po franšizi Duke Nukem, katere nadaljevanje Duke Nukem Forever obljubljajo že dvanajst let, je to takoj zastriglo z ušesi ob vprašanju, ali je Duke Nukem Forever zdaj dokončno postal For Never. Odgovor je najverjetneje pritrdilen. Založnik Take-Two je potrdil, da njihova pogodba ne vključuje financiranja razvoja Duke Nukem Forever, a so kljub temu obdržali založniške pravice, če bo igra kdaj po kakšnem čudežu dokončana. To se zdi malo verjetno, saj je tudi Joe Siegler potrdil, da se obubožani 3D Realms poslavlja. Apogee Software in Deep Silver, ki razvijata Duke Nukem Trilogy, sta medtem zagotovila, da dogodki nanju ne vplivajo in da bo ta igra izšla po načrtih.

92 komentarjev

Na eBayu spet prodali ameriške vojaške skrivnosti

Daily Mail - Ničkolikokrat smo že pisali o prodaji rabljenih trdih diskov, na katerih malomarni uporabniki premnogokrat pustijo svoje podatke. Včasih jih zbrišejo, tako da je za njihov ogled potrebno nekaj računalniške forenzike, velikokrat pa so preleni, da bi storili vsaj to.

Britanski raziskovalci so prek spletnih dražb, računalniških sejmov in na eBayu kupili 300 trdih diskov in na njih odkrili pravo bogastvo informacij. Na 34 odstotkih diskov, ki so izvirali iz VB, ZDA, Nemčije, Francije in Avstralije, so odkrili občutljive informacije posameznikov ali podjetij. Med drugim so našli rentgenske posnetke bolnikov, njihove kartoteke, podatke o osebju in njihovo pošto, slike pacientov in njihovih ran, zaupne podatke z nemške ambasade v Parizu in še marsikaj zanimivega. Zmagovalni podatki pa so last ameriške vojske, saj so našli podrobnosti o protiraketnem ščitu, poskusnih izstrelitvah, varnostnih protokolih, gradbenih načrtih in osebju podjetja Lockheed Martin skupaj z njihovimi številkami...

35 komentarjev

Wikipedija spet pomagala širiti zablodo

Slashdot - Ni še minilo mnogo od nesrečnega nemškega ministra s plemiškim naslovom in predolgim imenom, ki ga je Wikipedija preimenovala in umotvor uspešno prodala časnikom, ko se je podobna zgodba ponovila. Letos 29. marca 2009 je umrl francoski skladatelj Maurice Jarre, kar je dodiplomski študent Shane Fitzgerald iz Dublina izkoristil za demonstracijo, kako se novinarji preveč pogumno opirajo na Wikipedijo, ne da bi dejstva preverili še kod. Na Wikipedijin članek o preminulem umetniku je dopisal izmišljeni citat, ki so ga skrbniki sicer opazili in nekajkrat odstranili, a je z malo vztrajnosti uspel ostati na strani 24 ur. To je bilo dovolj, da so citat pobrali tudi veliki mediji, tako da se je znašel v osmrtnicah v The Guardianu, The London Independentu, na BBC-ju ter v indijskih in avstralskih časopisih. Nauk ostaja enak kot v prejšnjih zgodbah: Wikipedija je odlično izhodišče, ne pa primarni vir.

Izmišljeni citat se je glasil:
One could say my life itself has been one long soundtrack....

139 komentarjev