Prijavi se z GoogleID

»

Matsushita najavila dva nova notesnika

Toughbook 18

vir: Digit Life
Digit Life - Danes je podjetje Matsushita Electric naznanilo, da bo 26. junija začelo s prodajo dveh novih notesnikov. Prvi se imenuje A4 Toughbook 73 in bo deloval na 1,3 GHz Pentium M procesorju skupaj z 256 MB DDR pomnilnika na Intel 855PM vezju. Sliko bomo videli na 13,3 palčnem zaslonu, podatki pa se bodo shranjevali na 30 GB trdem disku. Baterija, ki jo dobite zraven notesnika, zagotavlja do šest ur dela, dodatna, ki jo lahko dokupite, pa doda še 5 ur. Če se boste odločili za nakup A4 Toughbooka 73, boste plačali...

4 komentarji

Trigigaherčna vojna

UK Gamer - Dandanes svetovno tržišče preplavlja vedno več računalniških izdelkov. Letošnje leto je bilo predvsem v znamenju procesorjev in grafičnih kartic. Pri procesorjih sta glavna tekmeca podjetji AMD in Intel, njune procesorje so si ogledali tudi na spletni strani UK Gamer. Najprej so primerjali AMD-jeve procesorje med seboj, nato pa še z Intelovimi proizvodi. V testu so sodelovali Athlon XP 3000+, osnovan na zmogljivem Barton jedu, Athlon XP 2700+, ki deluje na Thoroughbred jedru, in Intel Pentium 4 3.06GHz s 533 MHz-FSB vodilom. Triindvajsetstranski članek obeta zanimivo branje in rezultate.

0 komentarjev

Dell Latitude D600

Hardware Zone - Na HardwareZone so si pogledali novi Dellov prenosnik z imenom Latitude D600. V njem tiktaka Intel Pentium-M procesor s frekvenco 1.3 GHz do 1.6 GHz, odvisno od denarja, ki ga namenite nakupu, in 1 MB drugostopenjskega predpomnilnika. V njem najdemo tudi 512 MB RAMa, Hitachi trdi disk s kapaciteto 40 GB, ki deluje pri 5400 obratih na minuto ter ATI Mobility Radeon 9000 grafiko. Velikost zaslona znaša 14.1", poleg vseh standarnih priključkov pa ob nakupu...

1 komentar

Enermax 550W & Zalman 400W

Enermaxova 550 W zverina

vir: Tech Dreams
več strani - Podjetje Enermax je znano predvsem po svojih svetovno priznanih napajalnikih. Tokrat so si na Tech-Dreams pobliže ogledali njihov napajalnik nazivne moči 550 Wattov. Ugotovili so, da gre za super napajalnik in ga priporočili vsem, ki si ga lahko pivoščite. Tukaj.
Podjetje Zalman pa bolj slovi po svojih hladilnikih kot napajalnikih. Na Deviant PC pa so tokrat predstavili Zalmanov napajalnik, katerega največja moč je 400 W. Priporočili pa so ga vsem, ki si želite tišino in ste zanjo pripravljeni tudi plačati. Klik!

16 komentarjev

TwinMOS & Buffalo Technologies DDR 466

Tom's Hardware - Pred kratkim se je na trgu pojavil DDR 466 oz. PC3700 pomnilnik, ki na papirju močno prekaša svoje predhodnike. Da pa bi ugotovili sposobnosti te nove tehnologije so na Tom's Hardware stestirali pomnilnik dveh različnih proizvajalcev. A zanimivo je, da tokrat v test ni bilo vključenih odmevnejših podjetij kot sta OCZ ali Kingston, temveč le TwinMOS in manj znani Buffalo Technologies. Prišli so do zaključka, da je ta tehnologija primerna za navijanje, medtem ko nenavita ne izkoristi vseh zmožnosti.

4 komentarji

Athlon XP Mobile vs Pentium M

Tom's Hardware - Danes je pri prenosnih računalnikih najpomembnejša zmogljivost v navezi z nizko porabo energije. Na Tom's Hardware so primerjali dva na trgu trenutno najbolj aktualna procesorja za te vrste računalnikov: Athlon XP-M in Pentium 4 Mobile Centrino. Stestirali so ju v nekaj programih in primerjali ceno. Dvajset-stranski test je kar zanimiv in ga priporočam vsem, ki se odločate za nakup novega prenosnika. Klik!

0 komentarjev

Integriran DirectX 9 še letos

X-Bit Labs - Govorilo se je že o tem, da naj bi kanadsko podjetje ATi začelo izdelovati nabore za matične plošče. Sedaj pa je na dan prišla novica, da naj bi v teh naborih našli tudi prvo integrirano grafično kartico s podporo DirectX 9. To bo grafična kartica iz serije RV350 -- Radeon 9600 Pro. Integrirana bo v tako imenovan "južni most" in bo grajena v 0,13 mikronski tehnologiji. To bo prva integrirana grafikulja s podporo deveti verziji Microsoftovega DirectX-a. X-bit labs.

2 komentarja

Geforce FX 5600 256 MB

Geforce FX 5600 v vsem svojem veličastvu

vir: Tech Report
Tech Report - nVidii je spodletela NV 30 serija, zato so poskušali uspeti z verzijami za nižji cenovni razred - v tem primeru NV 31 in NV 34. Na TechReport so na ogled postavili GeForce FX 5600 iz NV 31 serije. Grafični procesor tiktaka pri 325 MHz, pomnilnik pa pri 500 MHz.

Na grafikulji pa je ena bistvena razlika: količina pomnilnika znaša kar 256 MB. Na test so le za primerjavo dodali še Radeon 9500 Pro, 9600 Pro, GeForce FX 5200 in pa GeForce 4 Ti4200. Kartica pa se na papirju zmogljivim lastnostim navkljub v praksi ne izkaže in zaostaja za ostalimi grafikuljami. Klik!

5 komentarjev

Test Athlona XP 3000+

Athlon XP 3000+

vir: Guru 3D
Guru 3D - Novi Athloni XP z Barton jedrom so poplavili prodajne police. Predvsem pa se dobro prodajajo zaradi svoje hitrosti in večje količine L2 predpomnilnika. Tokrat so na Guru 3D pobliže predstavili AMD-jev model z nazivno oznako 3000+. Procesor se poti pri 2,17 GHz in 333 MHz FSB-ja. Krila pri poganjanju zahtevnih aplikacij mu da tudi 512 KB "keša". Teste je opravljal kar hitro v primerjavi s P4 3,06 GHz z vključenim HyperThreadingom. Če pogledamo, da ima AMD-jev procesor nižji takt ter nima HT-ja, se je odrezal zelo dobro. Celoten test.

0 komentarjev

Navijanje Pentiuma 4 2,4C

vir: HardOCP
HardOCP - AMD-jevi Athloni XP z novimi TbredB jedri so znani predvsem po tem, da so zelo hitri in se odlično navijajo. Na drugi strani pa se nahaja Pentium 4, ki se navija malce slabše. Je to tako tudi z novim Pentium 4 z 800 MHz FSB? To vprašanje so si zastavili na [Hard|OCP]. Procesor z nazivno hitrostjo 2,4 GHz so poskusili čim bolj naviti z uporabo vodnega hlajenja. Spravili so ga do največ 3,5 GHz, pri 3,6 GHz pa so se že pojavili problemi. Več o tem.

2 komentarja

Mozilla 1.3.1 in 1.4 Beta

Mozillazine - Izšla je Mozilla 1.3.1. Različica je enaka Mozilli 1.3, le da je sedaj nekoliko bolj varna in podpira namestitvene datoteke XPI tudi na sistemu Mac OS X. Za podrobnejše informacije si oglejte opombe k izdaji. Dolpoteg.

Vse novosti in dobrote pa so na voljo v Mozilli 1.4 Beta, ki je prav tako že izšla. Med novostmi je tudi izbira privzete strani, ki se odpre ob novem oknu, zavihku ali zagonu Navigatorja -- izbiramo lahko med domačo stranjo, prazno stranjo in stranjo, ki smo si jo ogledali nazadnje. Komponenta Pošta in novice zdaj podpira avtentifikacijo CRAM-MD5, poleg tega pa lahko tudi izbiramo privzeto pisavo, velikost in barvo pri pisanju elektronske pošte v obliki HTML. Tako kot vedno je na voljo seznam vseh novitet in dolpoteg.

Kmalu lahko pričakujete tudi slovenske jezikovne pakete in binarni različici za Linux ter Windows.

1 komentar

DX9 glede na ceno in hitrost

Extremetech - ATI in nVidia sta zadnje čase zelo pridna pri izdaji novih produktov. Medtem ko je ATI že lani izdal serijo grafičnih kartic s podporo DirecX 9, je tudi kalifornijsko podjetje letos izdalo GeForce FX s podporo DX9. Na podlagi kartic obeh podjetij so na ExtremeTech spisali test. Katero od teh šestih grafičnih kartic se splača kupit, oziroma katera ponuja največ za spodobno ceno.
Pa veselo branje.

0 komentarjev