»

Northwood B prihaja v trgovine

več strani - Intel je pred kratkim izdal nove Pentiume4, kodno imenovane Northwood B. Kot gotovo že veste, se ti procesorji ne razlikujejo bistveno od njihovih predhodnikov Northwoodov A. Razlikujejo se le po frekvenci vodila, saj novi Northwoodi sedaj uporabljajo 533 MHz vodilo (133 MHz*4), kar jim omogoča tudi do 4.2 GB/s prepustnosti. Istočasno je Intel izdal tudi posodobljen nabor i850E, ki naj bi podpiral tudi najnovejši PC1066 RDRAM, o katerem pa ni ne duha ne sluha. Novi procesorji bodo na voljo v 2.26, 2.4 in 2.53 GHz različicah. Ali bomo nove Northwoode navijali tudi tako uspešno kot stare pa bo pokazal čas. Testi: Skratka bere za celo deževno popoldne [:D].

4 komentarji

GeForce 4 Ti4200 že na Japonskem!

Akiba - Kot ponavadi so tudi tokrat kartice z grafičnim procesorjem GeForce 4 Ti4200 na voljo najprej na Japonskem. To pa pomeni, da bodo v bližnji prihodnosti kmalu na voljo tudi drugod po svetu. Kot gotovo že veste, naj bi se kartice s tem grafičnim procesorjem izjemno lepo navijale, kar jih bo, če bo cena dovolj nizka, naredilo privlačne za množice. Za slike primerkov, ki jih Japonski kupci že veselo kupujejo, so poskrbeli na Akibi .

10 komentarjev

Še ena zanimiva modifikacija

vir: Pheaton
Pheaton - Tale modifikacija prihaja iz iste strani in je tudi nekaj posebnega, zato sem se odločil, da jo obravnavam posebej. Modifikator je za razliko od prejšnjega tipa uporabil malce bolj umirjeno modificiranje, saj svojega ohišja ni odel v rdeče barve in simbole "srp+kladivo", ampak v les. Kot lahko vidite na sliki je končni izdelek zelo lep in je navdušil do te mere, da so ga proglasili za modifikacijo meseca.

1 komentar

Zelo zanimiva modifikacija

vir: Pheaton
Pheaton - Modifikacije so na Slo-techu na žalost postale redka ptica selivka (vsaj v novicah), kar pa pisuni v bodoče hočemo spremeniti, saj na internetu dobesedno mrgoli raznoraznih modifikacij, med katerimi se najdejo tudi pravi oblikovalski biseri. Enega izmed teh biserov si lahko ogledate tukaj. Modifikator se je namreč odločil, da bo svoje ohišje predelal v čisto pravega nosilca sovjetskih simbolov, končni izdelek pa je na ocenjevalce naredil tak vtis, da je celo zmagal na...

0 komentarjev

Oklep za Visorje

HardOCP - Že res, da so dlančniki nadvse uporabne pripravice, veda pa se kljub vsej ljubkosti kar prerado zgodi, da vam napravica zleti iz rok in se vam razsuje na trdnih tleh. Za vse tiste, ki se vam to pogosto dogaja (hehe) bo najbolje, če si omislite pravi pravcat oklep za svojega dlančnika. Zaenkrat sem našel le zaščito za Visorje, ki si jo lahko ogledate tukaj, vendar ne dvomim, da podobnih pripomočkov ne izdelujejo tudi za druge dlančnike.

0 komentarjev

Primerjava termalnih past

Review Makers - Termalne paste so najbrž eden izmed glavnih dejavnikov, ki še kako vplivajo na navijanje, saj brez dobre paste niti še tako dober hladilnik ne more priti do izraza. Termalne paste so svoj višek priljubljenosti doživele s pojavom navijalske mrzlice in danes predstavljajo nepogrešljivi pripomoček vsakega računalniškega zagrizenca. Sinonim za kvaliteto danes predstavlja Arctic Silver, kar pa niti slučajno ne pomeni, da ostali posnemovalci ne znajo narediti dobrih izdelkov. To so potrdili na tej strani, kjer so primerjali paste Nanotherm Ice II in Blue II ter Arctic Silver II in 3. Rezultati samo potrdijo prejšnjo ugotovitev in so še celo v prid Nanothermovim izdelkom, saj Ice II in Blue II rahel zaostanek nadomestita s privlačno ceno. Zanimiv test!

0 komentarjev

Plextorjev CD-RW/DVD kombo

CDRLabs - Plextor je izdal svoj prvi kombo, ter se tako podal tudi v DVD vode. Pogon nosi oznako PlexCombo PX-320A 20/10/40-12A CD-RW/DVD-ROM, kar vam da vedeti, da so združili svoj 20x pekač z 12x DVD pogonom. Po vseh preizkušnjah so mu na testu dali kar 9 od 10 točk, kar se tiče uporabnosti, kot celoto pa so ga ocenili kar z odličnim, torej vsemi 10 točkami. Cena pogona naj bi znašala $229, toda da se ga najti tudi za $190. Priznajte, za to ceno boste le stežka dobili kaj boljšega. Več o tem tukaj.

4 komentarji