»

Podrt rekord v Space Invaders

Legendarna igra

vir: Wikipedia
TG Daily - Brez dvoma ena izmed najbolj legendarnih iger ter ena izmed največjih klasik, Space Invaders, ima nov rekord. Po kar 27 letih je namreč padel rekord Scotta Safrana, ki ga je postavil daljnega leta 1982 (ste bili takrat sploh že rojeni?). Scott je 41.336.440 točk dosegel na klasični arkadni napravi, ki so bile zbrane v t.i. video arkadah, popularnih predvsem med mladeniči. Rekord je znan kot najdlje stoječi v zgodovini računalniških iger.

Nov rekord je postavil John McAllister, ključavničar iz Seattla. Njegov dosežek, prav tako...

50 komentarjev

Microsoftova skrivnostna prireditev

Povabilo na prireditev

vir: engadget
engadget - Le 4 dni za Applom, 12. aprila, bo svojo, mnogo bolj skrivnostno prireditev izpeljal tudi Microsoft. Detajli so, poleg kraja in časa dogajanja (12. april v San Franciscu) nadvse skopi in so večinoma le ugibanja oz. govorice. Na samem vabilu Microsoft trdi, da je čas za deljenje (It's time to share). Deljenje česa točno bomo izvedeli v ponedeljek. Med ugibanji, kaj bo Microsoft predstavil,...

18 komentarjev

DirectX 11 za profesionalce

Nekoliko bolj umirjen izgled hladilnika

vir: engadget
engadget - Na področju potrošniških grafičnih kartic, predvsem namenjenih igranju računalniških iger, je ATI-jeva prednost v obliki nabora modelov in pol-letne prednosti v prihodu na trgu pred nVidio dobro znana. To prednost zdaj razširjajo tudi na profesionalni trg, kjer sicer klasično kraljuje nVidia s svojo linijo Quadro. Govorili smo že sicer, da je ATI nVidio prehitel na področju diskretnih grafičnih čipov v prenosnikih, a je tam zgodba nekoliko drugačna, kot na namizju. Glavna razlika med profesionalnimi in običajnimi grafičnimi karticami se skriva predvsem v višji kakovosti izrisovanja v primeru prvih, medtem ko je strojni del, torej sama kartica, večinoma še vedno skoraj popolnoma enak v obeh primerih.

Zdaj bodo tudi...

15 komentarjev

Apple priznal težave iPada z internetom

Slashdot - Takoj po pompoznem izidu iPada so se na spletu pojavili zapisi, da ima nova jabolčna napravica težave z internetno povezljivostjo. Povezave z Wi-Fi ni bilo moč vzpostaviti ali pa se je prekinjala. Apple je včeraj potrdil, da težava obstoji, da se je zavedajo in da iščejo rešitev.

Problem se pojavi, ko je iPad povezan z brezžičnim omrežjem Wi-Fi in se uporabnik nekoliko odmakne od vira signala. Medtem ko iPhone in MacBook kažeta še vedno skoraj polno jakost signala, iPad izgubi povezavo in je ne more ponovno vzpostaviti. Apple priporoča, da se uporabnik približa usmerjevalniku oz. vroči točki (hotspot) in da preveri, ali je usmerjevalnik sploh vključen.

Druga težava, ki prav tako pesti Applovo povezljivost z brezžičnimi omrežji, nastopi po zbuditvi iPada iz stanja pripravljenosti. Takrat se iPad noče vnovič povezati z omrežjem, še zlasti kadar na dvopasovnih (dualband, 2,4 GHz in 5 GHz) usmerjevalnik uporabljajo enako ime omrežja za obe omrežji in različne varnostne nastavitve za...

60 komentarjev

Intel zamuja z USB 3.0

CNet - Na različnih sejmih že več kot leto dni kažejo, česa vse bo zmožen USB 3.0, prve naprave s podporo za USB 3.0 že sramežljivo kukajo na plano, a do polnega razmaha tehnologije bo treba še nekoliko počakati. Počasnè je Intel, ki kani novi standard podpreti šele proti koncu prihodnjega leta.

Res je USB 2.0 naokoli že dolgih osem let, njegovih 480 megabitov na sekundo pa postaja počasi premalo. Tretja generacija omogoča propustnost pet gigabitov na sekundo, a brez Intelovega blagoslova, tj. integracije v vezne nabore, širokega razmaha ne gre pričakovati.

Intelov predstavnik je v intervjuju za nemški Heise pretekli mesec ocenil, da bo USB 3.0 zaživel šele v naslednji verziji Windows, kar ga odmika v prihodnost. Ta teden je CNet vnovič poklical Intel, ki časovnice ni želel ne potrditi ne zavrniti. Dejali so le, da trdno podpirajo USB 3.0 in da ga bodo v svoje vezne...

11 komentarjev

Posodobitev PlayStationa 3 z obilico težav

Slashdot - Kot je bilo napovedano, je Sony izdal posodobitev 3.21 za PlayStation 3, ki je že pred izidom dvignila ogromno prahu, ker je z njo Sony onemogočil možnost poganjanja alternativnih operacijskih sistemov na konzoli. Tako se je s PS3 poslovil Linux. To pa ni edini minus nove posodobitve, ki uporabnikom povzroča nemalo sivih las.

Pogumni, ki so jo namestili že prvi dan, pišejo o neskončni zanki pri namestitvi in nedelovanju različnih krmilnikov. Tisti, ki so se prebili skozi namestitev, se nadalje pritožujejo o neodzivnosti internetne povezave in nepojasnjenih prekinitvah, težavami z nekaterimi zaslonskimi ločljivostmi in povezavami HDMI. Uporabniki, ki so iz previdnosti raje počakali pred nameščanjem posodobitve, pa se soočajo z...

4 komentarji

Odkrit nov element z vrstnim številom 117

New York Times - Skupina ameriških in ruskih fizikov je odkrila nov kemijski element z vrstnim številom 117. Članek je bil sprejet v objavo v ugledni fizikalni reviji Physical Review Letters ta ponedeljek. Nov supertežek element z začasnim imenom ununseptium so pridobili v ruskem jedrskem raziskovalnem središču v Dubni tako, da so pet mesecev z atomskim pospeševalnikom obstreljevali jedra težkega elementa berkelium (24997Bk), katerega so prispevali američani, z jedri kalcija (4820Ca). Vsega skupaj so proizvedli 7 atomov novega elementa, od katerih je 6 atomov vsebovalo 176 nevtronov in 117 protonov, eden pa še nevtron več. Najtežji do sedaj odkriti element ima vrstno število 118, katerega so prav tako odkrili v istem inštitutu v Dubni. Oba izotopa sta kratkoživa, saj imata razpolovni dobi reda velikosti nekaj 10 ms.

Odkritje predstavlja nov korak proti do do sedaj le v teoriji obstoječega t.i. otoka stabilnosti. Elementi postanejo namreč z večanjem atomskega in masnega števila vse manj in manj...

10 komentarjev

Atom postaja hitrejši, Intel pripravlja 48-jedrni procesor

vir: engadget
engadget - Intel je najavil, da bodo k trenutnemu naboru procesorjev za netbooke in nettope dodali še enega, najhitrejšega. Ta laskavi naziv bo Atomu D510, dvojedrnemu procesorju, ki teče pri 1,66 GHz, odvzel Atom D525. Nov procesor je večinoma enak nekoliko manj zmogljivemu primerku, razen frekvence, ki tokrat znaša 1,8 GHz, in krmilniku pomnilnika.

Namesto podpore le starejšemu, DDR2 pomnilniku, Atom D525 doda podporo še za novejši, DDR3 pomnilnik. S tem bo procesor nekoliko hitrejši in bo utišal kritike, ki so negodovali nad večinoma enakimi zmogljivostmi Atoma D510 in starejšega Diamondville Atoma 330, ki je uporabljal še ločen severni in južni most (Pineview Atomi združujejo procesor in severni most). Pomemben podatek tukaj...

1 komentar