»

Navijanje Bartona

vir: HardOCP
HardOCP - AMD je nedavno na trg poslal Athlone XP, temelječe na prenovljenem jedru Barton. Na [H]ard|OCP so si zamisli zanimiv test - navijanje Athlona XP 2500+ z Barton jedrom. Ta procesor deluje pri 11*166 MHz FSB, kar znese 1,83 GHz. Za navijanje so uporabili Asusovo matično ploščo, bazirano na nForce 2 čipovju A7N8X. Preizkusili so tudi, če deluje stabilno pri 200 MHz FSB. Kot pravijo, so ob navijanju imeli mešane občutke, ter doumeli veleresnico -- da pač vsi Bartoni niso narejeni na enak način, kar se odraža v doseženi končni frekvenci procesorja. Na testu se je navijanje kar lepo obneslo, čeprav v njihovih testih navit procesor ni doprinesel k tako visoki razliki v igrah. Več o tem

4 komentarji

Konec P4 sporov med Intelom in VIA

X-Bit Labs -

Podjetji Intel Corporation in VIA Technologies sta včeraj objavili, da sta končno podpisali sporazum in se zunajsodno pogodili glede mnogih tožb s strani Intela, ki so VIA obremenjevale neupravičene uporabe Intelovih patentov v svojih čipovjih za Pentium4 procesorje. Skupno so tako odpravili enajst tožb v različnih državah, ki so se nanašale kar na 27 različnih patentov.

Kaj to pomeni za nas? Kakšne bistvene spremembe zagotovo ne, dasiravno so VIA-čipovja za Pentium4 procesorje sedaj uradno požegnana od Intela, kar posledično pomeni, da se bo verjetno več izdelovalcev matičnih plošč opogumilo izdati plošče temelječe na njih. Pričakujemo lahko tudi boljša čipovja, zakaj Intel se je zavezal, da bo VIA dobavljal detajlne informacije o svojih procesorjih, tako da bodo lahko izdelovali karseda dobra čipovja. Več o tem.

7 komentarjev

Maxtor DiamondMax 9 160 GB Serial ATA

OCAddiction - Podjetje Maxtor, znano po odličnih trdih diskih, je izdelalo trdi disk kapacitete 160 GB. Razlikuje pa se od ostalih predvsem po tem, da ima priklop namesto na navadne IDE kable, na Serial ATA prikljček. Serial ATA je veliko bolj uporaben kot "navaden" ATA, ker ima manjši priključek in ožje kable, ki ne zavirajo pretoka zraka po ohišju, poleg vsega pa se razlikuje še po hitrosti saj je največja hitrost 150 MB/s.

Kako pa se disk obnese v praksi? Na OCAddiction so na test postavili ta trdi disk. Teste so izvedli v programih HDTach 2.61, ATTO, SiSoft 2003 in pa PCMark 2002. Po pričakovanjih je disk...

8 komentarjev

Lian Li na videu

3dGameMan.com - Lian Li je je eden izmed najkvalitetnejših proizvajalcev ohišij. Tokrat so si na 3D Game Man ogledali Lian Li PC 05. To ohišje sicer spada med "cenejše", vendar je v njem še vedno zbrana vsa kvaliteta prej omenjenega podjetja. Glavna značilnost tega ohišja je sama zgradba, saj je zgrajen iz aluminija, ki močno zmanjša težo. Poskrbeli so tudi za hlajenje, saj poleg ohišja dobimo tudi 3 ventilatorje, ki bi morali zadoščati povprečnemu uporabniku. Kratek videoposonetek tega ohišja je tako kot vedno na voljo v *.WMV in v *.MOV obliki.

2 komentarja