»

Konec neke dobe na Yahoo! portalu...

več strani - Včeraj so na Yahoo! objavili, da je odstopil njihov glavni direktor, Tim Koogle. Prav tako so objavili, da so dosegli precej nižji dobiček od pričakovanega v prvi četrtini tega leta. Čeprav je bil Koogle zelo uspešen kot direktor Yahoo! portala, saj so imeli vrtoglave dobičke, pa so se v zadnjih mesecih pojavile težave. Delnica Yahoo! je padla, prav tako pa so se zmanjšale investicije v oglaševanje na portalu. Posledično je to pomenilo seveda manjši dobiček. Delnica pa je sedaj vredna nekje desetino vrednosti, ki jo je imela v prejšnjem letu.
Vendar pa Koogle ni edini, ki je odstopil. Prejšnji teden na primer je odstopil tudi direktor Yahoo! za področje Kanade, v prejšnjem mesecu pa sta odstopila tudi direktorja Yahoo! za področje Evrope ter Azije.
Novica o težavah Yahoo!-ja precej odmeva po internetu, saj odraža trenutno stanje problemov oglaševanja in drugih težav spletnih firm. Prav tako pa se je odrazila tudi na delnicah drugih spletnih firm, saj vrednost nekaterih delnic...

1 komentar

In še en e-poštni črvek...

CNN - Na internetu se je pojavil še en e-poštni črvek, imenovan "Naked Wife". In ta črvek niti najmanj ni nedolžen. Ko se naseli na vašem računalniku, vam namreč zbriše sistemske datoteke v windows in windows\system direktoriju. Poleg tega pa se v MS Outlooku pošlje vsem vašim kontaktom.
Črvek je zamaskiran v datoteki nakedwife.exe, e-pošta pa nosi naslov "Fw: Naked Wife". Ob zagonu pripete datoteke se pojavi animacija, ki je podobna Macromedia Flash animacijam. V ozadju pa seveda leti trojanec, ki vam pridno izbriše sistemske datoteke.
Črvek je do sedaj okužil že kar nekaj firm v ZDA, razširjal pa se je tudi po Evropi in Kanadi.
Več info pa v tem članku.

0 komentarjev