»

MSI HAWK

Expreview.com - Prejšnji teden smo poročali o MSIjevi nameri, da bi navijalcem prijaznejše grafične kartice približali tudi kupcem, ki nimajo namena seči tako globoko v žep, kot zahtevajo njihove grafične kartice iz serije Lightning. V ta namen so pripravili cenejšo serijo, poimenovano HAWK, katere prvi predstavnik je Radeon HD 5770. Kot smo že poročali bo uporabljal tiskano vezje in hladilnik, ki so ga zasnovali pri MSI-ju, z uradno predstavitvijo pa je znanih tudi več podatkov.

V primerjavi z več kot 10 napajalnimi fazami na karticah serije Lightning jih bo Radeon HD 5770 HAWK imel le 8, 7 za grafični čip in 1 za pomnilnik (7+1). Po MSI-jevih testih naj bi to omogočalo do 20% višje frekvence pri navijanju v...

2 komentarja

RealTime WebCampLjubljana

Slo-Tech - Po jesenskem WebCampu, posnetke iz katerega smo objavili tudi na Slo-Techu, je sedaj čas za naslednjega. Tokratni WebCamp ima temo Real-Time in je vsem, ki so mnenja, da so obstoječe spletne tehnologije preprosto prepočasne. V bolj razvijalsko obarvanih temah bomo med drugim debatirali o XMPP (tehnologija, ki poganja Google Talk), Comet (Facebook Chat) ter seveda Twitter API-ju. V primeru, da se prepoznate v zgornjih buzzwordih, prijavite svojo temo in se nam pridružite v soboto, 20. februarja v Hekovniku.

1 komentar

Varnejši kozarci za Britance

Glass Plus na levi, Thin Wall na desni

CNet - V Veliki Britaniji se, glede na izvorno novico, soočajo z veliko primerki nasilja v pubih, za kar je kriv predvsem alkohol. Težava je, da pijanim nasilnežem pod roke najprej pridejo (prazni) kozarci piva v velikosti enega pinta (586 ml), ki jih razbijejo, z nazobčanim robom spodnje polovice kozarca pa nato porežejo svojega nasprotnika, ki se ne strinja z njihovimi pogledi na svet. Britansko zdravstvo letno oskrbi kar 87.000 poškodb, ki so povezane s porezanimi kozarci in pijančevanjem, čeprav jih je v policijskih statistkah le sedmina toliko.

Rešitev, varnejši kozarci, so že v prototipni fazi in jih...

48 komentarjev

Internet je umazano mesto

Slashdot - Pri Websense Security Labs so izdali rezultate svoje polletne študije stanja na internetu. Pri pregledu stanja v drugi polovici lanskega leta so ugotovili, da je internet v resnici večidel res smetišče neuporabnih podatkov. Tako na primer 13,7 odstotka vseh poizvedb po modernih iskalnih frazah na internetnih iskalnikih vodi na strani z malwarom. Na splošno je število zlobnih spletnih strani poraslo za 225 odstotkov, kar pripisujejo vedno večjemu uveljavljanju Weba 2.0.

Velika večina, kar 71 odstotkov strani z zlobno kodo je v resnici povsem legitimnih strani, ki so bile napadene in kompromitirane. Polovica se jih nahaja v ZDA, na drugem mestu je s 17 odstotki Kitajska. Kar 86 odstotkov vseh poslanih elektronskih sporočil je predstavljal spam in kar 81 odstotkov vseh e-poštnih sporočil vsebuje povezave na zlobne strani, medtem ko je situacija na spletu še slabša - kar 95 odstotkov vsebin, ki jih ustvarijo uporabniki, je bodisi spam bodisi zlobne kode. Več o tem.

9 komentarjev

LGA-775 se drži dobro

Expreview.com - Čeprav je Intel skorajda že upokojil prvo podnožje za procesorje, ki je nožice premaknilo na matično ploščo, in predstavil že 2 zamenjavi (LGA-1366 in predvsem LGA-1156), se dobri stari LGA-775 še vedno drži odlično. Podnožje je bilo uvedeno z osvežitvijo procesorjev Pentium 4 in njim enakim Celeronom, s katerim so oboji dobili podporo DDR2 pomnilniku in PCIe režam. Po poti je prišlo tudi do nekaj nezdružljivosti, saj npr. plošče z Intelovima veznima čipovjema 915 in 925 ne podpirajo dvojedrnih Pentium D-jev, z izidom procesorjev Core 2 pa se je spremenil tudi napajalni...

63 komentarjev

Tožba zoper Symantec zaradi avtomatskega podaljševanja licence

ComputerWorld - Kenneth Elan iz New Yorka toži podjetje Symantec, ker mu je to avtomatično podaljšalo naročnino na protivirusni paket Norton Antivirus in za to zaračunalo 76,03 dolarja. V tožbi, ki jo je na newyorško sodišče vložil 19. januarja, piše, da Symantec ni ponudil možnosti zavrniti podaljšanja licence. Če bi mu jo, bi jo sprejel in odpovedal naročnino na Norton Antivirus. Elan je prosil sodnika, da tožbi dodeli status skupinske tožbe, tako da bi se ji brez stroškov lahko pridružili še drugi opeharjeni kupci protivirusnega programa. Symantec tožbe še ni komentiral.

To sicer ni prvi tovrsten primer. Praksa avtomatskega podaljševanja licenc je že stara stvar, ki jo podjetja zagovarjajo z utemeljitvijo, da le tako...

13 komentarjev

PayPal začasno onemogočil plačila v Indiji

Slashdot - Uporabniki PayPala v Indiji so te dni upravičeno jezni, saj je PayPal 28. januarja začel blokirati vsa plačila v Indijo in iz države, prav tako pa jim je onemogočil prenos sredstev s PayPalovih računov na transakcijske račune v bankah ali na kreditne kartice. Anuj Nayar, PayPalov tiskovni predstavnik, je bil v edinem pojasnilu na blogu sila skop. Potrdil je le, da so bila osebna plačila v Indijo in iz države začasno ustavljena in da intenzivno iščejo rešitev, pri čemer ni niti namignil, zakaj so se odločili za tako drastično potezo.

Indijski uporabniki PayPala so na forumih ponoreli, saj jih PayPal ni vnaprej obvestil o svojih namerah. Ker so nakazila stornirali brez pojasnil, je kopica uporabniških računov v rdečih številkah. Neuradni viri trdijo, da gre za posledico novih zahtev Reserve Bank of India, ki jim PayPal še ni utegnil zadostiti.

Za zdaj edina možnost pošiljanja denarja v Indijo ostaja izbira postavke Goods pri nakazilu in vnos poštnega naslova za prejem paketa. Vse...

4 komentarji