»

Modu, modularni telefon

Modu s satelitsko navigacijo

vir: CNET.co.uk
CNET.co.uk - CNet poroča o svežem pristopu na trgu mobilnih telefonov - namesto da bi dobili vse v eni napravi kot to dobite danes in morate za dodatne funkcije kupiti nov telefon (ali v nekaterih primerih dodatno napravo, ki jo nato povežete s telefonom), boste dobili pri Modu-tu za 200€ (cena brez naročnine) samo osnovni "telefon" skupaj z dvema moduloma, ki vam omogočita da svoj Modu spremenite v precej več kot samo telefon s fotoaparatom, predvajalnikom glasbe in satelitsko navigacijo ali karkoli že ima vaš telefon. Ko bo Modu - predvidoma 1. oktobra v Izraelu, Rusiji in Italiji - prišel na trg, bi naj v prodaji bilo tudi deset dodatnih modulov s ceno od 40 do 60€.Med obljubljenimi moduli so tako...

18 komentarjev

Mujahideen Secrets

Schneier.com - Kot poroča Schneier (in še precej drugih spletnih strani), se je na internetu pojavil nov program za šifriranje, poimenovan Mujahideen Secrets. Program naj bi bil napisan - če verjamemo poročilom - kot pomoč članom teroristične mreže Al Kajda pri medsebojnem komuniciranju preko interneta.

V kolikor program ni navadna zafrkancija ali morda celo trojanski konj razvit s strani kakšne tajne službe z namenom "nadzorovanja" domnevnih "teroristov" je očitno, da gre za medijsko povsem prenapihnjeno zgodbo. Nekatera medijska poročila namreč pravijo, da je program v drugi različici izredno izboljšan, saj namesto 256-bitnega AES šifriranja sedaj uporablja kar 2048-bitno šifriranje. Trditev je gotovo medijsko zelo privlačna, v resnici pa gre za popolno neumnost.

Poleg tega tudi ni jasno zakaj bi domnevni teroristi za šifriranje uporabljali ta program, saj je na tržišču že kopica veliko boljših, v namizno okolje bolj integriranih in lažje dostopnih šifrirnih programov, tako komercialnih,...

38 komentarjev

Microsoft zaupa slovenskim internetnim certifikatom

Microsoft - Microsoft je pred nekaj dnevi sporočil da je uvrstil državne certifikate, izdane pod okriljem ministrstva za javno upravo preko agencij SIGEN-CA in SIGOV-CA, skupaj z agencijami AC NLB in Halcom na seznam zaupanja vrednih ponudnikov, ki izpolnjujejo najvišje varnostne zahteve. Za domačega uporabnika to pomeni, da nas bo po namestitvi popravka brskalnik nehal spraševati ali res zaupamo certifikatom zgoraj naštetih agencij.

18 komentarjev