»

HyperThreading 2

The Register - Da, Intelov naslednji procesor, kodno imenovan Prescott, naj bi vseboval HyperThreading 2. Vsaj tako pravi Juergen Thiel, direktor evropskega dela. Zadeva naj bi na enem čipu vsebovala celo več kot dva virutalna dela oziroma procesorja in naj bi izšel nekje v četrti četrtini tega leta. Izdelan bo v 90nm tehnologiji in bo deloval pri 800MHz zunanje ter več kot 3.4GHz prave hitrosti.

Prav tako zanikajo izdelavo 64-bitnega procesorja, ki bi konkuriral AMDju, kar napoveduje da Yamhill morda vseeno ne bo 64-biten. Bomo videli. Nemško in angleško.

4 komentarji

Omejitev širokopasovnega interneta

The Register - Ponudnik širokopasovnega interneta NTL:home, ki poteka po mogočnih optičnih povezavah, o katerih mi lahko samo sanjamo (in se slinimo), je svojim uporabnikom omejil promet na 1 GB enic in ničel na dan. Čeprav to pomeni, da lahko na dan prenesejo do 200 MP3jev, 650 kratkih filmčkov, 10.000 slik ali okoli 100 obsežnih programov, se je našel osebek, ki temu nasprotuje. Njegove proteste lahko preberete tukaj, celotno novičko pa tukaj. Pa veliko zabave ob branju.

20 komentarjev

Plašč nevidnosti

News.com.au - Na Univerzi v Tokyu (natančneje na ulici pred njo) so danes imeli predstavitev kamuflažnega plašča, ki omogoča zakritje predmeta oziroma človeka tako, da se vidi "skozenj". Te raziskave professorja Susumu Tachija bodo omogočale izdelavo posebnih optičnih priprav, ki bodo kombinbirale sliko iz ozadja predmeta in predmet sam ter tako ustvarili efekt transparentnosti. Seveda gre tu za posebno napravo, ki lomi svetlobo tako, da sprejema valove tudi izza položaja geometrijske sence in ne za material, ki bi skril predmet sam po sebi. Več si preberite tukaj.

34 komentarjev

Nore modifikacije

mini-itx.com - Ste mahnjeni na modifikacije? Se vaši starši križajo, ko v roke poprimete "fleksarco" in se zaprete v vašo sobo? Potem bo tale stran kot nalašč za vas.
Na strani so na kratko predstavljene modifikacije mini ohišji - od vrtne svetilke do robota - vsekakor super za nove navdihe. Zdaj pa hitro na branje[:D]

3 komentarji

Kako napolniti sistem vodnega hlajenja?

Virtual Hideout - Kdor se je že ukvarjal z izgradnjo svojega vodnega hlajenja, se je gotovo srečal s problemom, kako hitro napolniti sistem.

Sedaj pa se je na trgu za ceno 69,95 dolarjev pojavil tovarniško narejen rezervoar, domišlijsko poimenovan tank-o-matic, ki ga s priloženim mehanizmom pritrdimo na zadnjo stran ohišja, ga povežemo s sistemom in že lahko brez muke natakamo vodo v sistem. Test tega čuda si lahko preberete tukaj.

Hja, zanimiva rešitev za polnjenje sistema. Pojavlja pa se mi vprašanje, kaj narediti, ko hočeš sistem izpraznit - ko hočeš na primer zamenjat vodni blok. Plus za ceno skoraj 70 dolarjev lahko kupiš kako hermetično posodo za rezervoar in še ti ostane za spodobno črpalko ...

3 komentarji

Zunanji trdi disk

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Prostora na računalu vedno primanjkuje, saj se podatki kopičijo in kopičijo. Seveda lahko dokupimo običajen IDE trdi disk in ga vgradimo v računalnika, a nekaterim je pomembna mobilnost, da lahko svoje informacije nosijo naokoli v malo večji torbi. Prav temu služijo eksterni oz. zunanji trdi diski in enega izmed njih so stestirali na Bjorn3D. A to ni tisti obesek, ki prenaša en gigabajt podatkov, temveč je bila to 80GB zverina. In če jo hočemo priklopiti potrebujemo le USB 2.0 kabel in prav tak priključek v računalu in to je to!

7 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech - Malce pozno, a bolje pozno kot nikoli -- nova anketa!

Dnevno je moje računalo prižgano ...
nad 6 ur 41%
(1024)
dan in noč 35%
(868)
nad 4 - 6 ur 10%
(242)
nad 2 - 4 ure 9%
(227)
0 - 2 uri 5%
(123)
Skupaj glasov: 2484

8 komentarjev