»

Segin predsednik...

The Register - Sedaj pa res ne vem več ali naj se smejem ali naj se jokam. Direktor Sege je svojemu podjetju dobesedno "šenkal" vse svoje delnice tega podjetja. V lasti je imel 19,87 milijona delnic, skupaj vrednih 700 milijonov dolarjev. S tem prispevkom več kot pokril 660 miljonsko izgubo, ki bi jo podjetje utrpelo s konzolo Dreamcast. Zanimivo pa je da je cena Seginih delnic po tem dogodku narasla za 7 odstotkov. Več izveste tukaj.

7 komentarjev

Dogajanje na Slo-Techu in novi test

Jaz - Hm, danes je očitno krepnila Siolovoa povezava v tujino, tako da gre vse prav neznansko počasi. Upam, da se bo to do večera popravilo, drugače z moje strani ne boste deležni kakšnih večjih novic. Po eni strani pa je to tudi dobro, saj imam tako čas, da poskrbim za ostale stvari, ki bi jih moral narediti že dolgo nazaj.

Prvi je tako Sergiotov primerjalni testi zvočnih kartic. Stvarca bi morala biti online že prejšnji teden ampak je zaradi določenih komplikacij (in moje zaposlenosti...) izšla šele zdaj. V tem testu je Sergio med seboj primerjal SB Live! Player, Platinum ter Guillemotove zvočne kartice. Sprva je bila v načrtu tudi ABITova zvočna kartica AU10, toda zaradi prej omenjenih komplikacij bo test dodan naknadno. Mislim, da je test zelo dobro napisan in tako vas vabim, da si ga ogledate.

Druga stvar, za katero bi moral poskrbeti, so naši hardverski Oskarji za leto 2000. Kot lahko opazite, samo povezavo do glasovanja že ukinili in v roku enega do dveh dnevov bodo rezultati...

11 komentarjev

Logitech je kupil Labtec

The Register - Logitech - švicarski proizvajalec malih računalniških glodalcev (miši) je za 125 milijonov dolarjev kupil podjteje Labtec, svojega ameriškega tekmeca, ki se ukvarja s porizvodnjo računalniških zvočnikov in ostalih pripomočkov ter letno proda za okoli 100 milijonov dolarjev izdelkov. Ta združitev zna imeti zanimive posledice, predvsem pri cenah računalniških zvočnikov. Klik!

0 komentarjev

Plextor 16/10/40

CDR-Info - Najprej vam dolgujem opravičilo za novico o tem, da naj bi Plextor prenehal izdelovati SCSI verzije svojih pekačev. Očitno se informacije pri Plextorju od celine do celine razlikujejo, saj v Ameriki trdijo, da SCSI CD recorderjev ne bodo nehali izdelovati. No sedaj pa h konkretnim novicam...

Na CDR-info so dodobra pretestirali nov Plextorjev model (PX-W1610A), ki je zmožen resničnega zapisovanja na CD-R ploščke s 16-kratno hitrostjo. Ploščke CD-RW prepisuje z 10-kratno hitrostjo, CDje pa bere z 40-kratno hitrostjo. Pohvalili so njegovo tiho delovanje in izredno dobro podporo Overburningu. Podpira UDMA 2 (ATA33) in CD-Text, prav tako pa ima tudi izboljšano tehnologijo BURN-Proof.
Od drugih 16-kratnih pečic zelo odstopa po paketnem zapisovanju in paketnem branju, kjer odstopa tudi za 250 odstotkov. Slaba lastnost Plextorjev pa je zelo visok dostopni čas. (Za celotno širino 255ms). Še ena zanimivost tega pogona je, da ima na zadnji strani vgrajen ventilator... heh, morda se bliža čas...

5 komentarjev