»

Vse več informacij o prihajajočih grafičnih karticah

Radeon HD 3870 X2

več strani - Kot je znano bosta tako AMD kot nVidia v kratkem predstavila svoji najnovejši grafični pošasti, Radeona HD 3870 X2 oziroma GeForce 9800 GX2. Po zadnjih informacijah naj bi tako prva, ki temelji na dveh RV670 jedrih s frekvenco 775 MHz premogla dvakrat po 512 MB GDDR4 pomnilnika s frekvenco 2225 MHz in pomnilniške širine 256-bitov. Pojavile so se tudi že prve slike omenjene grafične kartice, po katerih sodeč bo imela dva ločena hladilnika. Več o tem na PCPop.

GeForce 9800 GX2 pa naj bi po nekaterih informacijah sestavljala dva med seboj povezana GeForca 8800 GTS 512 MB. Tako bo nova grafična kartica premogla 1 GB pomnilnika, njena cena ob uradni predstavitvi štirinajstega februarja pa...

30 komentarjev

Alienware z zaobljenim zaslonom

Gizmodo - Alienware je na lasvegaškem Consumer Electronics Showu (CES) predstavil zaobljen monitor z ločljivostvo 2880x900 pikslov. Sodeč po treh jasno vidnih črtah na slikah omenjenega monitorja se predvideva, da je le-ta sestavljen iz štirih med seboj povezanih delov.

Po zagotovilih proizvajalca je reakcijski čas monitorja pod 0,02 milisekundama, kupcem pa bo na voljo predvidoma v drugi polovici letošnjega leta. O morebitni ceni zaenkrat ni informacij.

Več o tem si preberite na Gizmodu

10 komentarjev

Ustanovitelj Wikipedije predstavil alternativo Googlu

vir: Delo
Delo - Ustanovitelj proste spletne enciklopedije Wikipedije - Jimmy Wales je v ponedeljek predstavil nov odprti spletni iskalnik Search Wikia. Glavna prednost iskalnika je odprtost oziroma transparentnost algoritma kar pomeni, da si lahko uporabniki ogledajo, kako algoritmi delujejo (kako je iskalnik sploh prišel do rezultata). V prihodnosti jih bodo lahko celo prilagodili po svojih potrebah.

Search Wikia je sicer komercialni projekt, ki naj bi se financiral z oglasi. Lastnik iskalnika je podjetje Wikia.com, ki ga je leta 2004 ustanovil Wales.

Vendar pa odprtost morda ne bo dovolj za uspeh iskalnika, saj so prvi odzivi predvsem negativni.Vir: Delo.si, Ars Technica.

18 komentarjev

Varnostna luknja v letalu?

Boeing 787

vir: Wired News
Wired News - Pri letalu znane letalske družbe Boeing, je bila odkrita kritična varnostna luknja, s pomočjo katere je lahko vsak potnik dobil dostop do nadzorne plošče. Problem je nastal zaradi internetne povezave, namenjene internetnemu priključku za potnike, ki ima dostop do nadzorne plošče, navigacijskega in komunikacijskega sistema ter do podatkov o zamudah zvezne letalske administracije. Natančneje gre za model Boeing 787.

Kot so povedali pri družbi Boeing, so se problema resno lotili, saj so že zasnovali rešitev, ki jo bodo kmalu lahko tudi že preizkusili. Sprejeli so še 800 naročil za isti model, vendar zvezna letalska administracija želi, da se napaka odpravi preden...

26 komentarjev

Bluetooth praznuje 10. obletnico

PC World - Pri organizaciji SIG so včeraj opozorili, da tehnologija Bluetooth (oziroma Modri Zob™ v klenem slovenskem jeziku) praznuje 10. obletnico. Začetki Bluetootha torej segajo v leto 1998, vendar se proizvodi, ki so uporabljali brezžično, na radijskih valovih osnovano povezljivost, niso pojavili vse do leta 2000. Čeprav Bluetooth ne omogoča povezovanja naprav čez velike razdalje (od 1 do 100 m, odvisno od močnostnega razreda), pa si predvsem na področju mobilne telefonije skoraj ne moremo več predstavljati življenja brez njega. Poleg industrije mobilne telefonije, ki je v največji meri posvojila Bluetooth, pa Modri Zob lahko najdemo na praktično vseh elektronskih napravah, ki jih moramo ali si jih vsaj želimo (brezžično) povezovati z drugimi napravami (npr. osebni in prenosni računalniki, printerji, digitalne kamere, igralne konzole). Po podatkih oragnizacije SIG, ki skrbi za razvoj in licenciranje tehnologije Bluetooth, je bilo od njenega komercialnega rojstva leta 2000 prodanih več...

12 komentarjev