»

SCSI trdi disk

X-Bit Labs - Velika večina vas verjetno uporablja trde diske, ki delujejo na ATA standardu, a nekateri premožnejši si lahko privoščijo tudi SCSI trde diske. Njihova prednost je večja hitrost vretnja in prenosa podatkov. Na X Bit Lab's so tokrat stestirali Seagateov disk serije Cheetah, ki ima, prav tako kot najboljši WDji, 8 MB predpomnilnika. V primerjavi s svojimi bratci in sestricami iz iste družine, se je Cheetah 10K.6 odrezal najbolje. Klik!

0 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech - Najprej rezultati stare:

Sprememba prve strani foruma mi:
je vseeno; 44%
(297)
je všeč; 31%
(209)
smrdi; 25%
(165)
Skupaj glasov: 671


Nova anketa pa je prav tako povezana s spremembami v forumu. Tokrat nas zanima ali si želite da se stran poljubno razteguje z vsebino, ali pa je fiksna (kolikor imate pač široko okno) in določene prevelike stvari enostavno odreže.

Mimogrede: odreže se SAMO vsebina v sporočilu z preveliko širino (normalni ostanejo normalni).

5 komentarjev

AMD z novimi jedri

Slo-Tech - AMD je končno začel izdelovati procesorje z oznako XP1700+ in 1800+ na novi, 0.13-mikronski izvedenki jedra z imenom Thoroughbred. Pred časom je bila velika dilema, ali bo AMD počasnejše procesorje izdeloval v Thoroughbred A inačici jadra ali pa v Throughbred B verziji.

No, kot navajajo na HardwareConnect bosta zgoraj omenjena modela delovala na Throughbred B jedru, kar naj bi pripomoglo k boljšemu navijajnu. In kako ločiti nove procesorje od starih? Tokrat bo potrebno pogledati serijsko številko odtisnjeno na samem procesorju; stari procesorji imajo oznako AXDA1800DLT3C, novi pa AXDA1800DUT3C. Klik!

7 komentarjev

Ohišje

več strani - Ohišje je za nekatere eden izmed najbolj pomembnih delov računala, saj ga lahko z malo dela in domišljije spremenimo v pravo umetniško delo, ali pa naredimo iz njega vetrni tunel, ki hladi procesor. Nekatera ohišja pa imajo ventilatorje že industrijsko vgrajene. Enega izmed takih so si ogledali v Klubu kanadskih overclockerjev™. Izdelal ga je gigant Antec in seveda so vetrniki™ prav tako Antecovi (doh!). Srebrna barva pa mu daje prav lep izgled, na sprednji strani pa boste našli USB in Firewire vtiče, zato se vam ne bo treba plaziti za računalo vsakič ko boste hoteli priklopiti digitalni fotoaparat. Tukaj.

Za nadzor vseh teh ventilatorjev lahko uporabite tudi Vantec Fan Controllers , ki so ga testirali na System Cooling.

2 komentarja

Vlak na "magnetno-zračni" blazini

New Scientist - Ponovno ena malce bolj tech novica. Kmalu bo namreč začel na Kitajskem voziti prvi vlak na "magnetni pogon". Vlak bo za navadno rajo dostopen po novem letu, medtem ko so se izbranci že lahko popeljali s tem čudom. Vlak je dosegal hitrosti do 500 km/h, v potniškem prometu pa bo vozil s samo 400 km/h. Podrobne informacije si lahko preberete na tej strani.

Zahvala za to novico pa gre našemu zagrizenemu forumašu Thomasu.

16 komentarjev

Kingston HyperX PC3500 DDR RAM

Extreme Overclocking - Zahteve po pomnilniku se večajo. Programi potrebujejo vedno večje kapacitete prenosa podatkov in kapacitete pomnilnika samega. Polega tega pa je z dobrim navitjem pomnilnika veliko pripomoremo tudi k hitrosti celotnega sistema. Prav temu bo dobro služil Kingston HyperX PC3500, ki so ga stestirali na Extreme Overclocking. Kapaciteti, ki sta na voljo sta običajnih 256 MB in 512 MB na ploščico, tiktakata pa pri 434 MHz. Tako kot večina boljših DDRjev ima tudi ta aluminijasti hladilnik. Klik!

0 komentarjev

DDR500?

X-Bit Labs - Kljub temu, da je enokanalni DDR pomnilnik počasi že v zatonu, izpodriva ga namreč dvokanalni, ki ne potrebuje takšnih blaznih taktov, nekatera podjetja še vedno izdajajo nove in nove module. OCZ Technology Group je tako včeraj objavil dobavljivost 466 ter 500 MHz DDR modulov tipa EL (enhanced latency). O ostalih karakteristikah kot so CAS, RAS in druge, zaenkrat še molčijo, prav tako pa je tudi cena še vedno zavita v skrivnost. Klik!

0 komentarjev