»

Xbox 360 z večjim diskom

Kotaku - Na medmrežju se da zaslediti, da naj bi bil na voljo večji trdi diski za Xbox 360. Novi diski bi za razliko od sedanjih, ki imajo kapaciteto 20 GB, imeli čez 70 GB prostora za shranjevanje podatkov. Dostopnost novih diskov bi naj sovpadala z izdajo novega servisa za prenos datotek.In še, za Xbox 360 je končno na voljo ultimativna igra, Gears of War, ki uporablja grafični pogon Unreal 3. Ocene, ki si jih je igra prislužila, so izjemno visoke, npr. pri IGN so podelili oceno 9.4/10.

7 komentarjev

NLB tarča phishing-a

NLB - NLB opozarja svoje komitente, da naj bi bili tarča phishinga.

Lastnosti lažne vstopne strani:
  • V naslovni vrstici je naveden naslov https://klik.nlb.si, naslov SE NE RAZLIKUJE OD PRAVEGA.
  • Na ekranu brskalnika NI simbola zaklenjene ključavnice.
  • Na ekranu brskalnika NISTA zapisana ime in priimek uporabnika.
  • Pojavi se lahko več ekranov, ki omogočajo:
    - brskanje/iskanje kopije shranjene datoteke s kvalificiranim digitalnim potrdilom,
    - povezavo na stran z navodili za izvoz kvalificiranega digitalnega potrdila,
    - vnos gesla za kvalificirano digitalno potrdilo in gesla za vstop v NLB Klik.
Iz zaslonskih posnetkov lažne strani je možno razbrati, da je ranljiv tudi firefox. O tehničnih podrobnostih zaenkrat še molčijo. Je kdo od vas že bil žrtev tega napada, ali pa vsaj videl lažno vstopno stran?

119 komentarjev

Otvoritev Kiberpipinega računalniškega muzeja v novi sezoni

Slo-Tech - V petek, 10. novembra ob 20. uri vas vljudno vabimo na otvoritev Kiberpipinega računalniškega muzeja na Kersnikovo 6 v Ljubljani.

Muzej se v sezoni 06/07 predstavlja s kar nekaj novostmi: na ogled bomo postavili razširjeno zbirko domačih računalnikov: poleg obstoječih eksponatov boste lahko občudovali še Atarija 800xl, legendarnega ZX81 angleške znamke Sinclair, naslednika C64 - Commodorja 128, enega prvih "pravih" IBM kompatibilnih prenosnih računalnikov Toshibo T1000 in druge.

Otvoritev nove sezone bo hkrati tudi otvoritev novega "GameBoy kotička", kjer bomo na ogled postavili najbolj popularno igralno konzolo s konca 80-ih let prejšnjega stoletja, ki jo boste seveda lahko tudi...

1 komentar

Znižanje cen Core 2 Duo procesorjev?

več strani - Na spletu so se pojavile špekulacije, ki govorijo o znižanju cen Intelovih procesorjev Core 2 Duo. Do tega naj bi prišlo zaradi (pre)velike zaloge procesorjev, ki si jih je Intel nakopičil pred povečanim povpraševanjem po računalniških sistemih in komponentah v božičnem času. Vendar so analize pokazale, da utegne biti povpraševanje po procesorjih v omenjenem obdobju nižje od pričakovanega, na kar kaže precej majhno povpraševanje po matičnih ploščah v preteklem mescu. Tako naj bi Intel za odprodajo zaloge bil prisiljen znižati cene.

Več na Bloomberg.com in Hartware.net.

44 komentarjev

ATI Radeon X1900 G5 Mac Edition

AMD - AMD je predstavil grafično kartico ATI Radeon X1900 G5 Mac Edition, namenjeno za Applove sisteme Power Mac G5 Quad in Power Mac G5 Dual. Jedro nove grafične kartice vsebuje 36 Pixel Shader enot, grafična kartica pa premore 256 MB pomnilnika. Dva DVI izhoda omogočata sočasno uporabo dveh 30 palčnih Apple Cinema HD zaslonov. Cena nove grafične kartice znaša 349 ameriških dolarjev.

Več o tem v AMD-jevem sporočilu za javnost.

9 komentarjev

Resnična resničnost: Spletne storitve

Slo-Tech - Tokrat se bomo v Resnični resničnosti posvetili vroči temi spletnih storitev. Z gostom Vukom Ćosićem v studiju se bomo sprehodili med najboljšimi in malo slabšimi ter poskušali razumeti zakaj se je YouTube prodal za neverjetne denarce. Pod drobnogled smo vzeli tudi domačo zgodbo o spletnem uspehu in nasploh smo poiskali najbolj zanimive in koristne domače storitve.

Sergej si bo pogledal kako je s spletom na mobilcih, Gašper pa ... bo splet obdelal nekoliko drugače :). Če želite izvedeti katera je najbolj katastrofalna spletna (anti)storitev na sončni strani Alp, glejte Resničnost!

Update: Oddaja je na sporedu ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija.

Na sliki:...

20 komentarjev