»

Test Audigyjev

Slo-Tech - In spet nov članek (sam smo pa res pridni)! Tokrat sem za vas spisal test dveh najnovejših Creativovih zvočnih umotvorov: Sound Blaster Audigy Player in Platinum.
Eden je malce dražji in eden malce cenejši... katerega od njiju če sploh katerega? Preberite si test in se odločite. Klik!

50 komentarjev

Test termalnih past

HardOCP - Lepo je videti, da smo na Slo-techu prehiteli ameriško konkurenco in da je alien-w že pred časom spisal test termalnih past, ki se jih dobi v Sloveniji. Tokrat so se podobnega testa lotili tudi američani (HardOCPjevci). Ugotovili niso nič presenetljivega, so pa na test dobili tudi za nas bolj eksotične termalne paste. Klik!

0 komentarjev

Aktivno hlajenje pomnilnika

PC Stats - Verjetno veste za lepo modre Thermaltakeove hladilnike za pomnilnik. Tokrat so šli Thermaltakeovci še korak dlje in naredili podoben hladilnik, le da je oranžen in da nima reber ter da ima na sebi debel 4 krat 4 centimetre velik ventilator. Hladilnik, kot večina stvari od Thermaltakea izgleda "cool", k hlajenju pomnilnika pa prinese dodatno stopinjo in pol manj. Stopinja in pol se ne sliši veliko, saj tudi res ni, a kdo ve, morda je ravno to razlog, da vaš pomnilnik ne deluje na višji frekvenci. Mislim, da bi se dalo to hlajenje še dosti izboljšati z uporabo "starih" Thermaltakeovih hladilnikov za pomnilnik. Test najdete tukaj.

1 komentar

Prva obletnica Mikhailtecha

Mikhailtech - Namen te novice ni reklamirati internetne strani s področja strojne opreme, temveč predstaviti njihov zanimiv način privabljanja novih bralcev in forumašev. Za prvo obletnico obstoja so se odločili narediti nagradno igro. Glavna nagrada je Athlon XP 1600+, sledi mu set kablov, hladilnik Alpha, set osmih hladilinkov za pomnilnik in tako naprej. Zanimivo pa je, da je to le nekakšen razpis in da se bo nagradna igra odvila čez en do tri tedne in da bo kandidatov za glavno nagrado le 10, in sicer 10 najaktivnejših forumašev. Za kable se bo žrebalo med 25 najaktivnejšimi, za Alpho med 50 in tako naprej. Vsekakor zanimiv način privabljanja novih uporabnikov, ki pa ima dve slabi lastnosti. Prvič, zaradi nagradne igre, se bodo pojavili odgovori, ki ne bodo imeli nobenega smisla, nagrajenci pa bodo tisti, ki so kvantitativno oddali največ odgovorov. Jah, pravici je težko zadostiti, če si pa vseeno želite novega Athlona, odsurfajte na to stran....

2 komentarja

Pregled nelegalne programske opreme na LANu

Game Party - Nič več raznih LAN partyjev z nelegalno programsko opremo. Na srečo ne v Sloveniji, temveč na Danskem. Na LAN party, Connect #12 imenovan, v mestu Esbjerg na Danskem so prišli nepovabljeni gosti iz antipiratske agencije. Udeležence in organizatorja LANa so legitimirali in popisali vso nelegalno programsko opremo ter končali LAN party. Udeležence so opozorili, da bodo v roku nekaj tednov dobili pošto z izrečeno kaznijo za uporabo in razpečevanje nelegalne programske opreme. Enakega kaznivega dejanja so bili obtoženi tudi organizatorji, ker so ponudili omrežje, po katerem je to razširjanje nelegalne opreme potekalo. Po tem dogodku se je situacija na Danskem poslabšala, saj so nekateri drugi organizatorji LAN partyje odpovedali, ker ne morejo prevzeti tolikšne odgovornosti. Za bodočnost je antipiratska agencija organizatorjem LAN partyjev svetovala, da naj naredijo spisek prisotnih, njihov domači naslov in njihov IP naslov ter da naj nadzirajo celoten promet po omrežju in le tega tudi...

12 komentarjev

Nadzor ventilatorjev

Overclockers Australia - Takšnih in drugačnih napravic za nadzorovanje hitrosti vrtenja ventilatorjev je zelo veliko, od navadnih stikal, preko raznih potenciometrov, pa vse do avtomatskih regulatorjev, ki hitrost vrtenja uravnavajo glede na temperaturo zraka v ohišju ali pa glede na temperaturo določene kompomnente. A vse te napravice imajo manjšo pomankljivost. Le redko katera od njih je sposobna regulirati zelo močne ventilatorje, ki porabijo tudi več kot 1 amper toka. Za take ventilatorje je manj znano japonsko podjetje System technology naredilo regulator vrtljajev in s tem tudi hrupa. To napravico so si pri avstralskih overclockerjih ogledali in jo primerjali z Lian-Lijevem in z Swiftechovim regulatorjem. Odrezala se je zelo dobro, ima to pomankljivost, da omogoča nadzor samo enega ventilatorja ter seveda tudi to, da se je v Sloveniji pač ne dobi... kot tudi veliko drugih zelo uporabnih napravic. Testek najdete tukaj.

0 komentarjev

ATI 8500DV

AnandTech - Na Anandtechu sem zasledil predogled ATIjevega All-In-Wonder RADEON 8500DV, nova vsestranska grafična kartica tega kanadskega giganta. Produkt bo osnovan na RADEON 8500 R200 jedru, vendar pa bodo njegove delovalne frekvence nekoliko nižje kot pa pri RADEON 8500, deoval naj bi nekje med 250 MHz in 275 MHz. Kartica bo vsebovala naslednje dobrote:

-64 MB DDR pomnilnika
-možnost priključitve digitalnega fotoaparata na PC
-digitalno in analogno zajemanje in obdelovanje videa
-daljinec za uravnavanje radio frekvence
-stereo TV-tuner
-TV-ON-DEMAND regulacija časa
-interaktivni vodič po programih
-DVD video playback z Dolby AC-3 digital audio izhod (z eksternim AC-3 dekoderjem, ki pa ni vključen v paket...)

Več o kartici in njenih dodatnih možnostih tu.

6 komentarjev