»

Prijateljsko opozorilo

Slo-Tech - Kot vidite, se je pred okoli pol ure začel ameriški napad na Afganistan. Te novice ne pišem za to, da bi razpravljal o zadevi ter dosojal prav katerikoli od držav. Vse, kar vam, bralcem Slo-Techa, polagam na dušo, je: Če boste šli pisati komentarje v Forum, izvolite, vsak nerasističen, nenacionalisičen, neksenofobičen ter utemeljen komentar je dobrodošel. Vsi, ki se boste posluževali pljuvanja, ste opozorjeni že vnaprej: Sankcije bodo sledile. Hvala.

15 komentarjev

RIAA spet lomi škatle

več strani - Na sodišča je prispel nov 'paketek' tožb proti programom oz. mrežam, ki uporabnikom omogočajo dostop do glasbe ter videa. Na tapeti so tokrat MusicCity (Morpheus), Kazaa in Grokster, katere tožeče stranke opisujejo kot smetišče nelegalne robe 21. stoletja.

Kakorkoli - nič novega. Tožijo zopet MGM, Columbia Pictures, Disney Enterprises, Paramount Pictures, Time Warner, Twentieth Century Fox in Universal City Studios pod okriljem RIAA-e. Klik!

Na to perečo temo pa se je razpisal tudi Miha Filej (hvala!):

RIAA (Recording Industry Association of America) in MPAA (Motion Picture Asociation of America) sta v sredo vložili tožbo proti Morpheus-u, Groksterju in Kazaa-i. Kot najbrž že veste, so to eni izmed najbolj priljubljenih naslednikov Napsterja. Uporabljajo tehnologijo FastTrack, ki uporabnikom omogoča prenašanje glasbe, programov, filmov in ostalih podatkov.

Pred tem je RIAA že dobila tožbo proti MusicCity-u a se je slednji izognil oviri in se predstavil pod novim imenom.

Hilary...

5 komentarjev

Vaša reklama ne odraža resnice...

Vnunet - ...ja, koliko jih pa? Tole se mi zdi že kar malce tragikomično: The Advertising Standards Authority (ASA) je od British Telecom-a zahtevala, da iz svojih oglasnih pasic za BTInternet odstrani napise, ki trdijo, da so njihove storitve hitre ter zanesljive. Vzrok? Uporabniki so se pritoževali nad signalom 'zasedeno'.

Vsled tega ASA trdi, da so reklamni napisi potrošnike zavajali.

Tukaj mi ne ostane drugega kot en dolg, morda že rahlo zaničevalen 'pih'. Povejte mi - koliko reklam dandanašnji odraža resnico ter koliko oglaševalcev je kaznovanih oz. vsaj pozvanih k spremembam? Čudno, da se nihče ne obesi na reklamiranje Oken (predvsem 95). Pa vaše mnenje? Klik!

2 komentarja

Compaqovi nevarni adapterji

Vnunet - Zaradi nevarnosti pregrevanja ter posledičnega vžiga, Compaq kupce oz. lastnike napajalnikov PPP003SD, PPP003 in PP2012 poziva, naj jih vrnejo v zamenjavo za 'varne' adapterje.

(Potencialno) Nevarne napajalnike je Compaq prodajal od septembra 1998 do julija 2001 posamično oz. v paketu s prenosniki, kot npr. Armada M300, Armada 3500, Armada M700, Armada E500s, Armada E500, Armada V300, Armada 100s, Armada 110, Notebook 100, Prosignia 170 in Prosignia 190. Če ste nesrečni lastnik omenjenega skupka žic inu plastike, pokličite 888-302-7689, še raje pa obiščite njihovo spletno stran . Klik!

0 komentarjev

CD-R(W) in Windowsi XP

CDR-Info - Na, po mojem mnenju najboljši strani glede peke CDjev, CDR-infu so si ogledali vse možne postopke peke pod novim Microsoftovim operacijskim sistemom - Windowsi XP. Poskusili so zapisati CD kar z vgrajenimi možnostmi, kar se izkaže za zelo uporabno, vendar pa ne omogoča vseh možnosti, kot naprimer Nero ipd. Izdelavo CDjev so poskusili tudi z običajnimi programi za peko CDjev, rezultati pa niso bili nič posebnega. Članek si lahko preberete tukaj.

1 komentar