»

Starcraft II zamuja

Starcraft II

vir: Wikipedia
TG Daily - CEO Activision Blizzarda, Robert Kotick, je potrdil, da bo Starcraft II zamudil jesenski izid. Po novem bo izšel šele v letu 2010, podobno kot Singularity. Vseeno letošnja jesen ne bo dolgočasna, saj samo Activision Blizzard pripravlja veliko bero izidov, kot so npr. novo nadaljevanje Call of Duty (Modern Warfare 2), Guitar Hero 5, DJ Hero, Band Hero, leto pa seveda ne bi bilo popolno brez še enega nadaljevanja Tony Hawk franšize, Tony Hawk: Ride.

Poleg obetajoče bližnje prihodnosti pa so pri Activision Blizzardu navdušeni tudi nad nedavno preteklostjo. V času ekonomske negotovosti se je njihov marketinški delež v Severni Ameriki in v Evropi celo povzpel, z lanskih 9,9 % na 12,7 %....

29 komentarjev

Latvijski ponudnik interneta odklopljen

Slashdot - Kot poroča Network World, so latvijskega ponudnika dostopa do interneta (ISP) odklopili z medmrežja, po tem ko so prejeli vrsto pritožb od strokovnjakov za varnost omrežij. Gre za podjetje Real Host s sedežem v Rigi, za katerega so utemeljeno predvidevali, da ima pod nadzorom vrsto strežnikov, ki krmilijo botnete, vzdržujejo strani za ribarjenje (phishing), napadajo obiskovalce spletnih strani z zlobno kodo in gostijo lažne antivirusne programe. Jart Armin, ki deluje na strani Hostexploit.com, je v intervjuju Real Host opisal kot eno največjih evropskih središč sranja na internetu.

Odklopili so ga v ponedeljek, ko je TeliaSonera zagrozila Juniku, ki skrbi za povezljivost Real Hosta, s sankcijami. To je že četrti večji ISP v zadnjem letu, ki je izgubil dostop do medmrežja: njegovo usodo delijo Atrivo, zloglasni McColo in 3FN, ki pa so bili vsi locirani v ZDA. Armin pravi, da je to prvikrat, da so uspeli ukrepati zunaj ZDA in celo v Vzhodni Evropi. Klik!

24 komentarjev

PCI Express 3.0 šele 2010.

X-Bit Labs - Posebna skupina, ki razvija standard PCI Express, PCI SIG, se je odločila, da bomo PCI Express 3.0 lahko začeli uporabljati leto pozneje, kot so sprva napovedovali. Da bi ohranili združljivost s PCIe 1.0 in 2.0, bodo potrebovali več dela, kot so pričakovali, zato bodo končne specifikacije standarda pripravili šele do sredine prihodnjeta leta. To avtomatično pomeni, da bomo prve izdelke, združljive s PCIe 3.0, videli šele leta 2011.

Tretja verzija standarda PCIe bo prinesla kar nekaj novosti, med njimi velja omeniti hitrost vodila 4.0 GHz in prehod na 128- in 130-bitne sheme kodiranja. Prejšnji verziji sta uporabljali 1,25 GHz- oz 2,5 GHz-vodilo, težava pa je sedaj to poenotiti. Poleg tega sta konec julija AMD in HP predlagala še nekaj dopolnil v PCIe 3.0, ki bo omogočila medsebojno združljivost PCIe, HyperTransporta, QuickPath Interconnecta in Etherneta za iste kartice. Drugi dodatek pa bi omogočil koprocesorjem ali drugim čipom komunikacijo prek sistemskega pomnilnika z uporabo...

7 komentarjev

Nokia N97 Mini

N97 levo, N97 mini desno

vir: engadget
engadget - Prve omembe mini različice Nokie N97 so na nekem forumu že pred časom ušle Irskemu uslužbencuu Vodafone-a, nato pa so prejšnji teden ušle še slike pomanjšane Nokie N97. Ugibanja je vsaj nekoliko potrdil Eldar Murtazin, pisec za ruski Mobile-review.com, ki ima po besedah engadgeta odlične veze po celotni industriji in ki ga je vredno poslušati, ko govori o načrtovanih modelih. N97 je poleg nekaj milimetrov (in verjetno nekaj gramov) izgubila tudi D-pad na tipkovnici ter pokrovček za lečo fotoaparata. Žal se je zmanjšala tudi količina vgrajenega pomnilnika, z 32 GB na 8 oz. 16 GB. Po Eldarjevih besedah naj bi bila cena manjše različice okrog 100 € nižja od polnokrvne, kar jo bo naredilo bolj zanimivo večjemu delu trga. Uradno naj bi N97 Mini Nokia pokazala že na...

6 komentarjev

Slovenci prek 7 GHz

CPU-Z

vir: OC-Lab
OC-Lab - Svetovni rekord v frekvenci x86 procesorja je morda že prek 8 GHz, a državni rekord je bil pred nekaj dnevi še pod 7 GHz. Zdaj seveda temu ni več tako, saj sta člana ekipe EastKoast z OC-Laba, tiborrr in Moonman, postavila nov Slovenski rekord v frekvenci procesorja. Za dosežek sta uporabila inženirska primerka Pentium 4 641 (tovarniško 3,2 GHz oz. 200 MHz x 16) in Foxconn BlackOps X48 ter 2 x 512 MB Micronovega DDR3 pomnilnika. Za stabilnost je jasno skrbel tekoči dušik, ki je procesor ohladil do skoraj -200° C.

Mešanica pravih komponent, znanja in izkušenj je prinesla 7127 MHz, kar je 122 % navitje...

65 komentarjev

Hitachi z najhitrejšim dvoterabajtnim diskom

Hitachi Deskstar 7K2000

Heise - Hitachi je včeraj predstavil nov trdi disk, ki bo prvi dvoterabajtni disk, ki se bo vrtel s 7200 obrati na minuto. Tri in pol inče velik Deskstar 7K2000 bo imel 32 MB predpomnilnika in vmesnik SATA II. Hitachi obljublja, da bo novi disk v neobremenjenem stanju porabil za desetino manj energije kot starejši modeli. V disku najdemo pet plošč, kar pomeni, da Hitachi še vedno ni uspel doseči 500 GB na ploščo. Tako sedaj pravijo, da je gostota bitov na ploščah manjša, kar naj bi prispevalo k dolgoživosti. Cena bo onstran Atlantika okrog 320 dolarjev.

Zanimivo je, da Hitachi poleg tega modela, ki je naprodaj takoj, za bližnjo prihodnost napoveduje tudi manjše člane družine Deskstar 7K1000.C,...

11 komentarjev