»

Prikaz uspešnega kloniranja in ponarejanja RFID potnih listov

Times Online - Kljub temu, da so RFID potne liste uvedli z namenom onemogočanja ponarejanja potnih listov, se pompozne napovedi politikov o povečani varnosti ne uresničujejo. Raziskovalec iz Univerze v Amsterdamu Jeroen van Beek je namreč za The Times prikazal uspešno kloniranje RFID potnih listov.

V prikazu je uporabil potna lista dojenčka in 36-letne ženske, na katera je zapisal sliki Osame bin Ladna ter palestinskega samomorilskega napadalca Hibe Darghmeha. Pri tem je uporabil čitalec RFID kartic za 40 britanskih funtov, dva RFID čipa za deset britanskih funtov, javno dostopno programsko opremo ter svojo lastno programsko opremo. Kloniranje in ponarejanje RFID čipa je trajalo manj kot uro, ponarejeni RFID čip pa je bil s strani uradno odobrene opreme za branje RFID potnih listov sprejet kot originalen.

Tako ponarejene potne liste bi bilo sicer mogoče odkriti s pomočjo posebnega imenika javnih ključev vseh RFID potnih listov, tim. Public Key Directory-em (PKD), v katerega pa se je od 45...

11 komentarjev

Lenovo IdeaPad S10

IdeaPad S10 v črni izvedbi

vir: engadget
engadget - Zdaj že dobro znanemu EeePCju, MSI Wind, Acer Aspire One in podobnim malim prenosnikom, oz. UMPCjem, se bo pridružil še nov član iz skupine IdeaPad. Lenovo je linijo IdeaPad prenosnikov izdal z namenom ustvariti multimedijsko linijo prenosnikov, 17, 15,4 ter 11 palčni modeli imajo tako odličen zvočni sistem, še bolj pa so znani po oblikovanju, saj jih odlikuje visoko sijajno ohišje, potiskano z rožastim vzorcem. Žal pa se podobnega ohišja ne bo posluževal novi, 10 palčni prenosnik. Glavni razlog je skorajda zagotovo cena, saj naj bi bil, glej ga zlomka, vreden okrog 400 dolarjev. Zgrajen je okrog Intel Atom procesorja, pride s 512 megabajti (in 80 GB trdega diska) oz. gigabajtom (in 160 GB...

16 komentarjev

IBM podpira "brezmicrosoftna" namizja

Slashdot - Kot poročajo na Slashdotu, se je IBM odločil še nekoliko bolj intenzivno podpreti Linux.

IBM naj bi tako skupaj z nekaj vodilnimi distributerji Linuxa (Canonical, Novell in Red Hat) ter svojimi partnerskimi proizvajalci strojne opreme združil sile ter do leta 2009 skušal agresivneje napasti trg namiznih operacijskih sistemov. Cilj IBM-a je povečati tržni delež Linux sistemov na namizju ter v največje Linux distribucije vključiti Lotus Notes in Lotus Symphony.

V okviru tega dogovora bo tako Canonical v svoja Ubuntu skladišča že konec avgusta vključil distribucijo Lotus Symphony 1.1, direktor IBM Lotus Software Kevin Cavanaugh pa je izjavil, da je cilj IBM-a "odkleniti namizje z namenom prihraniti denar naših strank ter jim ponuditi svobodo izbire".

V ozadju je seveda denar, upamo pa, da bo "kolateralna škoda" tovrstnih bojev predvsem povečan tržni delež Linuxa na namizju.

68 komentarjev