Prijavi se z GoogleID

»

Novell prevzel Ximian in sedaj opušča NetWare...

News.com - Še pomnite tovariši? Kako smo kar precej let nazaj poganjali syscon?

Samo dan potem, ko je Novell objavil novico, da je postal lastnik podjetja Ximian (ki se ukvarja z GNOME namizjem za *NIX sisteme, ter s programom Evolution (Outlook look-a-like)), se je začelo govoriti, da bo Novell ukinil razvoj NetWare strežnikov, ki so bili do prihoda Windows 2000 in delno Windows NT najbolj pogosti v vseh LAN omrežjih.

Chris Stone, predsednik Novella pravi, da bo sedaj njihov razvoj usmerjen v GNU/Linux.

Veliko obljub, težke besede, čez kakšno leto bomo videli kaj se bo izcimilo iz vsega tega. Če gre Novellu predvsem za 'easy money', potem bodo hitro poniknili. Več o tem pa na News.com.

3 komentarji

Windows v petih megabajtih

vir: MSBetas
MSBetas - Pretekli teden smo poročali, da je Richardu L. Jamesu uspelo Windows 95 oklestiti na vsega 10 MB, kar je bil tedaj svojevrsten rekord. No, danes se je na MSBetas pojavil človek, ki trdi in prilaga slikovne "dokaze", da je Windows 95 uspel skrčiti na slabih pet megabajtov, vsem nejevernim Tomažem pa pokaže tudi izpis vseh uporabljenih datotek. Manj doslej ni uspelo še nikomur. Klik!

Me pa osebno še vedno zanima praktična uporabna vrednost teh dosežkov.

16 komentarjev

Evropska komisija grozi Microsoftu

ITworld.com -

Evropska komisija (ang. European Commission) še vedno ni zadovoljna s položajem Microsofta in trdi, da je le-ta še vedno preveč monopolističen, zaradi česar lahko Microsoft kaznujejo s plačilom kazni v višini desetine letnih prihodkov od prodaje, kar bi zneslo okrog tri milijarde dolarjev. Po besedah komisarjev Microsoft še vedno izvaja nedovoljen monopol, zaradi česar so prve tožbe vzklile že leta 1998. To je po besedah Komisije še zadnja možnost, da Microsoft objasni svojo politiko, saj bodo v nasprotnem primeru prisiljeni sankcionirati takšno vodenje poslov, kot ga izvaja Microsoft.

Po njihovem mnenju namreč Microsoft izkorišča posedovanje izvorne kode operacijskega sistema, tako da konkurenčni proizvajalci ne morejo razviti dodatnih orodij tako kvalitetno kot Microsoft, saj nimajo ustreznih podatkov o delovanju operacijskega sistema. Komisija tako zahteva, da Microsoft vsem proizvajalcem pokaže ustrezne dele izvorne kode sistema, ki bi jo rabili za izdelavo kvalitetnih...

57 komentarjev

DDR533 pomnilniški modul

X-Bit Labs - Poročali smo že, da je Hynix napovedal in poslal v proizvodnjo čipe za DDR500 pomnilnik, kar je bil svojevrsten hitrostni rekord. X-Bit Labs pa poročajo, da je podjetju Geil uspelo izdelati najhitrejši DDR pomnilnik do sedaj z nazivno hitrostjo 533 MHz, znan tudi pod imenom PC4200. Nekateri analitiki ga (kar se hitrostni tiče, ne pa same zasnove) primerjajo celo z DDR-II pomnilnikom, ki se bo počasi prikradel v naše mlinčke. Dostopni čas takisto ni niti slučajno zanemarljiv saj znaša 3,5 ns, za optimalno delovanje pa potrebuje od 2,6 do 2,95 V napetosti. Omenjeno ploščico bo GeIL ponudil v seriji Ultra Platinum in sicer v dveh velikostih -- 512 MB in 1 GB. Klik!

7 komentarjev