»

Test grafičnih kartic pri ločljivosti 4K

AnandTech - Monitorji sicer v veliki večini še ne zmorejo ločljivosti 4K (3840x2160), a ta resolucija nezadržno trka na vrata. Dostojni modeli s to ločljivosto so še precej dragi, a v bližnji prihodnosti (recimo od enega do treh let) bodo že dosegljivi povprečnemu igralcu. Na AnandTechu so pogledali, kako jih lahko izkoristimo že danes. Na Sharpovem monitorju (z ločljivostjo 4K in frekvenco 30 Hz) so pri največji možni ločljivosti in pri najzahtevnejših grafičnih nastavitvah poganjali Metro 2033, Dirt 3 in Sleeping Dogs. Preizkusili so Nvidiine GTX Titan, GTX 690, GTX 680, GTX 660 Ti in AMD-jeve Radeone HD 7990 7950, 7790.

Rezultati so jasni. Ločljivost 4K je požrešna. Za spodobno delovanje pri najboljših detajlih slike niti...

57 komentarjev

Everest dobil signal 4G

Telegraph News - Pred slabimi tremi leti smo pisali, da je dobršen del Everesta dobil pokritost s signalom 3G, potem ko je bila predhodno mogoča komunikacija le s satelitskimi telefoni. Sedaj je bazni tabor na Everest dobil signal 4G.

Že leta 2007 je Huawei v sodelovanju s China Mobile pokril severno pot na Everest z mobilnim omrežjem, saj so Kitajci leta 2008 tja nesli olimpijsko plamenico. V baznem taboru na višini 5100 metrov so postavili postajo, ki do danes deluje brez težav. Potem so leta 2010 omogočili še pokritost s signalom 3G, odslej pa torej s 4G.

Kljub pompozni izjavi za javnost je treba pravilno razumeti dosežek. Povezljivost 4G je mogoča iz baznega tabora. Čeprav na nadmorski višini dobrih pet kilometrov ni prijetno, tam najdemo...

28 komentarjev

Google bojda plačuje za prikazovanje oglasov

Funkcionalnost AdBlocka

vir: The Verge
The Verge - The Verge prek nemške spletne strani Horizont poroča o zanimivi govorici. Google naj bi podjetju Eyeo plačeval podkupnino za prikazovanje oglasov iz sistema AdSense. Morda vam je podjetje Eyeo neznanka, a bistveno bolj jasne postanejo stvari, če povemo, da stojijo za razvojem razširitve AdBlock za brskalnika Firefox in Chrome. Nobeno izmed vpletenih podjetij še ni odgovorilo na vprašanja, če je to res, niti ni znana višina Googlovega plačila, da so v AdBlocku umeščeni med dovoljene vire.

AdBlock ima sicer že dlje možnost plačevanja za prikazovanje oglasov vključenemu filtru navkljub. Ta je na voljo za nevsiljive oglase, kar Googlov AdSense nedvomno je. Obenem za manjše strani umeščanje na seznam ponujajo brezplačno (manjše strani so še...

21 komentarjev