»

Tudi Avstralci preiskujejo Googlovo prisluškovanje

Slashdot - Googlova eskapada z nelegalnim zbiranjem podatkov z nezaščitenih brezžičnih omrežij, zaradi katere se je moral Google opravičiti in zbrane podatke posredovati Nemčiji, Franciji in Španiji, ne bo šla mimo neopažena. Oglasili so se namreč tudi v Avstraliji, kjer bo zvezna policija preiskala, ali je Google kršil njihov Zakon o prestrezanju telekomunikacij.

Avstralska zvezna vlada je naročila avstralski zvezni policiji, da razišče očitane kršitve zasebnosti, ki naj bi jih zagrešil Google. Avstralski minister za telekomunikacije Stephen Conroy je Googlovo ravnanje pretekli mesec označil kot "ostudno" in kot "največjo kršitev pravice do zasebnosti v zgodovini". Zvezni tožilec Robert McClelland je prejel več pritožb, zato je policijo zaprosil za preiskavo. Kot je dejal, izida preiskave ne želi vnaprej napovedovati, a je po njegovem mnenju šlo za kršitve večjega dela Zakona o prestrezanju telekomunikacij.

7 komentarjev

Nov komet C/2009 McNaught

Slo-Tech - Obeta se nam nov nebesni dogodek. Komet McNaught C/2009 se namreč približuje Soncu in se mu bo najbolj približal v začetku julija. Že sedaj je komet viden pred sončnim vzhodom s pomočjo daljnogleda v ozvezdju Andromede, vendar astronomi pričakujejo, da se mu bo svetlost povečala, morda celo tako, da ga bomo lahko opazovali s prostim očesom. Na žalost pa bo lokacija kometa takrat dokaj neugodna, saj se bo navidezno zelo približal Soncu in bo zato njegovo opazovanje zaradi jutranje svetlobe moteno. Ampak, pustimo se presenetiti. Astronomi pričakujejo najbolj ugoden čas za opazovanje v zgodnjih jutranjih urah v drugi polovici junija, ko se bo komet nahajal v ozvezdju Auriga.Več: APOD, Gary W. Kronk-s Cometography, Comet Chasing, JPL Small Body Database, Sky & Telescope

7 komentarjev

Microsoft ukinja Bing Cashback

vir: E-week
E-week - Microsoft je napovedal, da bo z avgustom končal program Bing Cashback, s katerim so poizkušali uporabnike zvabiti z Googla na svoj iskalnik. Program so zagnali 22. maja 2008 (takrat še pod imenom Live Search Cashback) in je uporabnikom omogočal iskanje izdelkov po straneh različnih prodajalcev, uporabniki pa so z nakupi nabirali dobroimetje. Po ukinitvi storitve bodo imeli na voljo še eno leto časa, da dobroimetje porabijo.

Čeprav so k sodelovanju pritegnili na tisoče trgovinskih partnerjev, uporabniki programa niso vzeli za svojega, ugotavlja Microsoft. Yusuf Mehdi, ki je bil v Microsoftu pomočnik vodje tega projekta, poudarja, da se je Microsoft iz neuspelega projekta mnogo naučil in...

0 komentarjev