»

Plažni čuvaj vaših napravic

engadget - Prihaja poletje in to nerodno obdobje, ko bo potrebno zlesti v kopalke in posledično nimamo kam z našimi napravicami. Zato bo dobrodošel proizvod avstralskega podjetja Yelpie: mali vodoodporen plastičen sef, namenjen varovanju vaših napravic in premoženja na plažah in podobnih javnih krajih.

Potem, ko vnesete štirimestno kodo, napravica postane alergična na premike. V primeru, da se to zgodi, začne neutolažljivo tuliti z devetdesetimi decibeli. Pomiriti se jo da le s pravilno vneseno kodo ali tako, da jo...

51 komentarjev

Apple in Blackberry? 8Gb Nano?... U2 (iPod) ponovno tu

The Globe and Mail - Pojavila se je špekulacija, da sta Apple Computer Inc. in Research In Motion Ltd. predvsem znan po BlackBerry-jih, staknila glavi. Sodelovanje Motorole in Appla se na tem področju ni obneslo, ker sta obe strani hoteli imeti nadzor nad strojnim delom opreme. RIM ima seveda enake želje, zato zna biti to potencialno sodelovanje težavno.
Apple tudi na veliko kupuje NAND Flash pri korejskih proizvajalcih, kar daje vtis, da bo na tržišče prišel 8Gb Nano.

Medtem je Apple najavil ponovni prihod U2 iPoda. Gre za 30GB iPoda pete reinkarnacije. U2 iPod se je že pojavil v podobno črno rdeči obleki v prejšnji generaciji (G4).

Lepo je biti ameriški študent (ne v smislu višine šolnin) v primeru nameravanega nakupa iPoda in novega Maca z Intelovim procesorjem. Pod temi pogoji Apple namreč študentom povrne 179 $, kar je ameriška prodajna cena 2GB Nana.

Morda bo na ta način Apple le povečal tržni delež Macov. In še utopično vprašanje: Kdaj bo takšna akcija pri nas?

12 komentarjev