»

Bo Nvidia uspela izdati NV30 do božiča?

The inquirer - ATI-jevi R300 so preplavili Computex in vse bolj verjetno je, da bomo kartice s temi strah vzbujajočimi procesorji videli še to poletje v trgovinah širom po svetu. Na vrsti pa je Nvidia, ki bo morala konkurirati v obliki procesorja NV30. Ta čip je napovedan za obdobje pred božičem, vendar pa na The Inquirerju dvomijo v to. Njihovo obrazložitev najdete tukaj. Se strinjate z njimi?

4 komentarji

Na navijanje!

The inquirer - Upam, da mi boste oprostili mojo malce daljšo odsotnost, ampak nogometna evforija in lenoba, ki ob koncu leta še najbolj pritisne, sta me obsedla do te mere, da se mi ne da niti spraviti pred računalnik in spisati kakšno novico. No, lenoba pa se je vse predolgo držala tudi starih Athlonov XP, ki niso pokazali toliko poskočnosti pri navijanju, da bi si jih svetovna rulja toliko želela. Vse skupaj očitno popravljajo Athloni XP grajeni na 0.13 mikronskem jedru, ki naj bi bili prava navijaška smrt za Intelove Pentiume4. V to lahko sklepamo po poročilih na tem forumu, kjer je nekdo pokazal screenshote navitih Athlonov, ki so delovali z 2166 in 2314 MHz. Prepričajte se na lastne oči, še prej pa opozorilo, da od strani, če ne obvladate nemščine, ne boste imeli veliko koristi [;)].

0 komentarjev

Božirke

[GiBTEK] - Uporabljate kaj termo božirke? Ne veste kaj je to?! To je tista zadeva, ki jo namestimo na žico, segrejemo in se vse skupaj stisne in skrči. Že veste na kaj mislim? Sam sem odkril uporabnost skrčkov, kot jim sam rad rečem, že kar nekaj časa nazaj, opažam pa da njihove resnične uporabnosti in prilagodljivosti ne izkoristite. Sam imam v računalu vse polno te zanimive termične snovi (če je kdo videl moje računalo v Piranu od znotraj lahko to potrdi).

Sicer pa termo božirke niso uporabne samo za žice in vodnike, temveč jih lahko uporabite za en kup bolj ali manj neverjetnih reči. Lahko izolirate in utrdite konektorje, skupaj spnete več kablov naenkrat, da ni takšne zmešnjave v računalu in...

8 komentarjev

DSLAM v vsako slovensko vas

MSNBC - No ja, mogoče malo pretiravam, vendar se tudi kaj takega lahko zgodi. Farmerji v Coloradu, naveličani hitrih prenosov z modemom (29kbit/s) in nesodelovanja firme Qwest (tamkajšnji Telekom); so se odločili da je treba glede tega nekaj ukreniti. Kupili so si svoj DSLAM ($12,000), ga postavili v bližnji hlev; se pogodili s prej omenjeno firmo za vodnike in stvar je začela delati. Trenutno imajo 12 naročnikov (od 40 hiš oziroma vikendov). Še njihova stran.

1 komentar

SETI strežniki

SETI@Home - Na domači strani vsem dobro znanega SETIja so slike njihovega strežnika. Nekaj velikih škatel, monitor ali dva ter en kup kablov v sobi nič večji od manjše učilnice. Zanimivo tudi za tiste, ki želijo izvedeti, kakšni čudni tipi stojijo za tem projektom. Slike so sicer datirane s 15. majem, toda morda jih še niste videli. Tukaj.

2 komentarja

Test ClawHammerja

Tecchannel.de - Procesorja še ni na policah, prvi test se je pa že pojavil. Tukaj si namreč lahko ogledate test primerka, ki tiktaka na 800 MHz. Zadeva sicer še ni uradna prodajna verzija, ampak vseeno je zanimivo videti, kako se obnese v primerjavi z današnjimi procesorji. Primerjali so ga z 800 in 1600 MHz Athloni in Pentiumi 4 in kot kaže, boj za prvaka med procesorji še ni končan - nasprotno, šele začel se je!

9 komentarjev