»

Xbox 360 bo do 2008 že v črnih številkah

Daily Tech - Kljub velikemu tržnemu uspehu projekt iksškatla Microsoftu trenutno odžira denar. Ko seštejemo in odštejemo prodajo same konzole in vsega, povezanega z njo, je rezultat zaenkrat še vedno pod ničlo, kar je na tem področju dokaj pogost pojav. Microsoft ima dovolj denarja, da si tovrstno trženje lahko privošči, saj pričakujejo, da bodo uspeh dosegli kasneje, ko se bo izdelava pocenila, konzola pa razširila po več domovih. Bolj kot prodaja same strojne opreme, ki nikoli ni pretirano profitabilna, se izplača prodaja različnih dodatkov, iger (od katerih odstotke dobi tudi Microsoft), precej prinese tudi storitev Live. Pri Microsoftu pričakujejo, da bodo najkasneje do konca drugega leta že lahko začeli obirati sadove vloženega truda in denarja.

Izvorna novica.

47 komentarjev

AMD bo povišal frekvence Barcelone

The inquirer - AMD je pred kratkim izdelal poskusno serijo procesorjev z jedrom Barcelona, šlo je za stepping B0. Serija je bila namenjena preverjanju, ali je jedro že pripravljeno na izid v trenutni, drugi četrtini leta, ali ga bo morda treba še izpiliti in poslati na trg kasneje. Na presenečenje vseh pa je serija dosegla neizmeren uspeh -- odrezala se je tako dobro, da bodo maksimalno frekvenco prvih procesorjev, ki bo šla v trgovine, v najboljšem primeru povišali za 400 MHz. Najhitrejši dobavljiv AMD-jev procesor bo tako štirijedrnik za podnožje AM2, ki bo tiktakal pri 2,9 gigaherca.

Izvorna novica.

17 komentarjev

Super Talent 16 GB SSD

AnandTech - O solid state pogonih, ki za pomnjenje namesto vrtečih se magnetnih plošč uporabljajo leni nikamornegrem pomnilnik, se besediči že nekaj časa, v praksi pa smo videli bolj malo dejanskih izdelkov. Zadnje čase kapljajo na trg prenosni računalniki z omenjenimi pomnilnimi napravami, medtem ko se bodo na področje namiznih računalnikov očitno prebile še kasneje.Enega od prvih tovrstnih testnih primerkov iz podjetja Super Talent so dobili na test fantje pri AnandTechu, obnesel pa se je povsem po pričakovanjih. 16-gigabajten pogon je s svojim superiornim dostopnim časom najhitrejše verzije običajnih trdih diskov prehitel v testih, kjer je dosti...

16 komentarjev

Logitechovi daljinski upravljalniki z zvočnimi ukazi

The inquirer - Logitech, znan po miškah in tipkovnicah, po nakupu Intrigue Technologies najavlja novo serijo daljinskih upravljalcev Harmony. Obljubljajo lažje upravljanje z izdelki, uporabljali bodo močnejše mikroprocesorje, daljinci pa bodo tudi poslušali, tako da nam bo olajšana navigacija po kanalih, opcijah itd. Logitech se kljub vsemu zaveda dejstva, da se bo kapaciteta akumulatorjev morala izboljšati, a to fantom iz Fremonta ne bi smelo delati težav.

Več v izvorni novici.

0 komentarjev

Kako iz navadnega LCD zaslona dobimo Touchscreen

Slashdot - Na Slashdot-u poročajo o novi USB napravi iz NAVisis-a, ki je namenjen le uporabnikom Windows XP (in seveda Viste). Z namestitvijo na LCD dobimo popolnoma funkcionalen touchscreen, ki ga jo mogoče upravljati tudi s pisalom. Predvidena cena je 100 dolarjev za kos, ter predstavlja dobro zamenjavo za risalne ploščice vsem domačim umetnikom.

Več informacij je dosegljivih na uradni strani, ter povezava do originalne novice!

Pa da ne bo kdo rekel, da USB naprave niso uporabne [:D].

26 komentarjev

Kiberpipa se zbuja po prvem maju

Slo-Tech - Videonadzor, kompaktni fotoaparati, radijsko vodenje in leteče naprave niso le sestavni deli distopične prihodnosti. V torek, 8. maja ob 19.00 vam bo Jure Koren podal pregled posnetkov, nepremičnih in gibljivih, narejenih s pomočjo letalnih in malo manj letalnih naprav, ter kratko predavanje o tem, kako take posnetke in igrače, s katerimi jih lahko posnamemo, napravimo sami. V Ptičji perspektivi.

Od 29. aprila do 2. maja se je v Las Vegasu odvijala konferenca Mix07, kjer Microsoft predstavlja svoje spletne tehnologije kakršna je trenutno vroči Silverlight. Kaj vse je bilo tam videti bo poročal Marko Mrdjenovič v sredo ob 19.00, na Spletnih uricah.

V četrtek pa bo na Večeru inovativnih in podjetnih o Podjetništvu iz investitorjeve...

3 komentarji