»

Kdo stoji za mail386.com?

Slo-Tech - V zadnjih dneh se je nekdo, ki uporablja uporabniško ime alf___ (oziroma se ponekod podpiše tudi Aleš Belič) precej potrudil in po slovenskih forumih razširil "novico", da se je pojavil nov ponudnik brezplačne elektronske pošte. Ponekod je najprej vprašal kje bi se dalo dobiti brezplačni e-mail predal in potem odgovoril, da ga je našel na mail386.com, drugje pa je napisal, da so ga Maja, Tine in Sanja19 spraševali kje lahko dobi brezplačni poštni predal in jim sedaj odgovarja. Zanimivo je, da se skoraj povsem identična sporočila pojavljajo na različnih forumih in to celo na isti dan (npr. Slo-Comp, Nogomania, Ekonomija.net, Kulinarika.net, itd...). Glede na to, da gre očitno za akcijo prikritega oglaševanja in da mail386.com ponuja 15 Mb prostora ter nudi registracijo predala na več domenah (recimo bejbika.net, poha.net, dolenjska.com, stajerska.com, primorska.com, vroca.com, itd.), je malce nenavadno, da na spletni strani mail386.com ne najdemo podatka kdo to poštno storitev...

68 komentarjev

Po poti spomina in tovarištva

Slo-Tech - Že oseminštiridesetič po vrsti se bomo lahko jutri zjutraj odpravili po poti spomina in tovarištva okoli Ljubljane. Pot, dolga 35 kilometrov, na kateri bo šest kontrolnih točk, je že leta priljubljena kot trasa za fizične aktivnosti željne Slovence, ki bi hkrati tudi radi videli, kako izgleda Ljubljana iz neavtocestne perspektive.

Ker pa novica ne bi bila novica brez tehnoloških dodatkov, boste lahko jutri od osmih zjutraj dalje spremljali skupino devetih pohodnikov, ki bo s seboj imela pravi pravcati mobilni telefon z operacijskim sistemom Symbian, Bluetooth GPS sprejemnik ter program, ki bo sporočal natančno lokacijo skupine čez cel pohod. Med pohodniki...

15 komentarjev

9 GB na 96 kvadratnih centimetrih (DL DVD-/+R)

DigiTimes -

Konec tega, začetek naslednjega četrtletja lahko pričakujemo iz tovarn podjetij Ritek in CMC Magnetics prve enostranske dvoslojne zapisljive DVD medije. Kapaciteta takih medijev znaša 2*4,7*109 bajtov (8,75 GiB) - taki kapaciteti pravimo tudi DVD9.

Philips in Pioneer uvajata striktnejšo licenčnino za proizvajanje DVD+R DL medijev, zato bo proizvodnja teh medijev za manjše izdelovalce onemgočena, kar pa za nas v končnem efektu pomeni boljše medije. Ritek med drugim načrtuje masovno proizvodnjo ploščkov, okrog konca junija.

Prve enote Japonci že napovedujejo za sredino maja, Tajvanci so pa povedali, da bodo njihovi mediji 20-30% cenejši od konkurenčnih iz Japonske.

Opozarjajo pa nas, da naj ne pričakujemo hitrega padanja cen...

9 komentarjev

VIA aprila uspešnejša

X-Bit Labs - Po malce slabšem marcu, ko sta Viina prodaja in dobiček v primerjavi s februarjem znatno padla, je bil april uspešnejši, čeravno ne tako uspešen, kot lanski april. Dohodki od prodaje so znašali dobrih 45 milijonov dolarjev, kar je za šest odstotkov več kot marca, a še vedno dvanajst odstotkov manj od lanskega aprila. Skupno je tako VIA v prvi tretjini letošnjega leta zaslužila 175 milijonov, kar je za petino manj kot v enakem obdobju lani. VIA sicer letos namerava izdati še PT890 in KT890, od katerih pričakuje znatno povečanje prihodkov. Več o tem.

1 komentar