»

Podatki iz Megauploada se prašijo, stroški pa rastejo

Ars Technica - Ko so v začetku tega leta aretirali upravljavca strani Megaupload in zaprli omenjeno stran, je FBI zasegel vse strežnike in izdelal forenzične kopije podatkov na njih. Strežnike so zatem vrnili podjetju Carpathia Hosting, kjer je imel Megaupload najeto kolokacijo, ta pa sedaj z njimi ne more storiti nič koristnega. Megaupload ima namreč zamrznjena vsa sredstva, zato ne more več plačevati gostovanja. V normalnih pogojih bi ponudnik gostovanja kmalu izbrisal podatke in strežnike uporabil za svoje druge stranke, a v primeru Megaupload je situacija precej bolj zapletena.

Že nekaj dni po raciji je Carpathia objavila, da bodo podatke kmalu izbrisali....

12 komentarjev

Flashback okužil slab milijon macov

Največ okuženih računalnikov je v ZDA.

Slo-Tech - Že dolgo ne velja več, da je Windows edini operacijski sistem, ki je na udaru piscev virusov in ostale škodljive programske opreme (malware). Zalega postaja pogosta namreč tudi na macih, imun pa ni niti Linux. Prvikrat smo o njeni večji razširjenosti pisali, ko sta razsajala MacDefender in BlackHole RAT, letos pa preglavice povzroča Flashback, ki je okužil že slab milijon računalnikov.

Flashback so odkrili že septembra lani, ko se je pretvarjal, da gre za namestitveni program za Adobe Flash Player. Po namestitvi je program poiskal uporabniška imena in gesla za različne spletne strani, ki so shranjena na računalniku, in jih posreduje piscem. Hkrati poizkuša onesposobiti sistem XProtect, ki v Mac OS X skrbi za odstranjevanje škodljivega programja.

...

12 komentarjev