»

Dell prodal največ PC-jev v letu 2006

DigiTimes - Po navedbah DigiTimesa je največ osebnih računalnikov v lanskem letu prodalo podjetje Dell, kljub impresivnemu podatku pa zanje vse ni tako zelo bleščeče, HP jim namreč pošteno diha za vrat. V zadnji četrtini 2006 jih je celo prehitel, takrat so prodali 11,6 milijona PC-jev (dell le9,6) in s tem glede na prejšnje tri mesece prodajo povečali za kar 21.1 odstotka. Nižja mesta so si nato razdelili Lenovo, Acer in ostali, več podrobnosti, zabavnih številk in statistike najdete v izvorni novici.

15 komentarjev

Playstation Home

Slashdot - Na Game Developers Conference je Sony danes predstavil novost za njihov Playstation 3, imenovano Home. Gre za večigralski sistem povezovanja uporabnikov, pri čemer je največ poudarka na druženju v stilu Simsov in Second Life-a. Uporabniki bodo lahko poleg svojega avatarja ustvarili še svojo lastno sobo/stanovanje, se družili s prijatelji in igrali mini-igrice, celoten sistem bo, vsaj zaenkrat brezplačen. Storitev bodo začeli testirati aprila, dokončno pa bo splavljena, če bo šlo vse po načrtih, letošnjo jesen.

Predstavili so še Playstation Edge, razvijalski paket, s pomočjo katerega bodo lahko tudi drugi programerji prispevali k virtualnemu svetu, dodatne podrobnosti pa najdete v izvorni novici na Slashdotu.

Gre dejansko za revolucijo oz. Igre 3.0, kot pravi Sony, ali je to zgolj napihovanje malenkostnih idej ob dejstvu, da jim teče voda v grlo?

3 komentarji

Test AMD 690G

AnandTech - Pojavili so se testi AMD-jevega novega veznega čipovja, o katerem smo poročali v preteklem tednu. Na AnandTechu so ga podrobno analizirali in prišli do zaključka, da so njegove multimedijske zmogljivosti trenutno najboljše v tem razredu, a kljub vsemu ne zadostujejo niti potrebam manj zahtevnih igričarjev. V testu so ga primerjali z dvema trenutno popularnima rešitvama, ki vsebujeta integrirano grafično kartico, tako da se za več podrobnosti kar prebijte skozi 11 strani testa.

5 komentarjev