»

Projektor za vsak žep?

Slashdot - Upstream Engineering je skoraj anonimno podjetje, ki pa se utegne povzpeti med ene izmed najbolj čislanih računalniških velikanov, če mu bo uspelo predstaviti izdelek, ki ga obljublja. Prihodnje leto naj bi na trg poslali barvni projektor za video predvajalnike, potovalne TV-je, prenosnike, dlančnike ipd., ki naj bi zasedel prostor škatlice za vžigalice. Podvig naj bi jim uspel s tehnologijo Photon Vacuum, ki so jo že patentirali, omogočala pa naj bi izdelavo projektorjev, ki potrebujejo precej manj komponent kot običajni in porabijo neprimerljivo manj električne energije. Prva razvojna različica bo na voljo že v drugi četrtini letošnjega leta. Klik!

12 komentarjev

Albatron Gigi GeForce FX5700 Ultra pod drobnogledom

X-Bit Labs - Vsem preskusom, ki se dandanes pojavljajo po internetu kot gobe po dežju, navkljub se je pridružil še en, ki so ga spisali ruski tovariši na X-bit Labs. Pod prste so vzeli Albatronov FX5700 Ultra, ki so ga testirali na dolgo in široko v sedemnajstih igrah in 3D Marku, vse skupaj pa spisali v obliki štiriindvajset(!) strani dolgega članka. Na koncu so zapisali, da se kartica odnese primerno (dobre zmožnosti navijanja, dobro hlajenje in dobri rezultati), vendar pa je zaradi hlajenja precej glasna. Za daljše branje pa odklikajte sem.

0 komentarjev

Uvod v Teleinfos'04

Slo-Tech - Od 21. do 24. aprila bo v Cankarjevem domu potekal osrednji dogodek telekomunikacij in informacijske tehnologije v Sloveniji, Teleinfos'04, ki bo po vzoru InterINFOS'04 letos brezplačen. Kljub temu, da je do otvoritve še cel mesec in pol, pa priprave nanj potekajo zelo aktivno.

Že na uvodni spletni strani boste opazili dve pomembni novosti letošnje prireditve. Mlada podjetja, organizacije in posamezniki, ki se sistematično ukvarjajo s kakovostnimi rešitvami in storitvami na področju telekomunikacij in informacijskih tehnologij imajo letos možnost brezplačne predstavitve. Pogoje sodelovanje, stike in druge informacije najdete tukaj. Druga novost Teleinfosa pa je nagrada za najboljši spletni projekt. Pogoji sodelovanja so zelo vabljivi, saj lahko sodeluje vsak ustvarjalec spletnih strani, ki se s svojim delom ne ukvarja profesionalno.

Na novico sta nas opozorila tudi in .

0 komentarjev

EmpireLAN v Dutovljah

Slo-Tech - Prihajajočo soboto in nedeljo, 13. in 14. marca 2004, bo v športni dvorani v Dutovljah (okolica Sežane) nadaljevanje uspešne serije sedaj že tradicionalne prireditve EmpireLAN, ki je tokrat že peta po vrsti. Na prireditvi bo potekalo prvo večje slovensko tekmovanje v igri Call of Duty -- ekipe petih proti petim v slogu Team Deadmatch. Več informacij lahko dobite na domači strani EmpireLAN.

0 komentarjev

Strežniki: AMD proti Intelu

AnandTech - Če ste se odločili za nakup strežnika, vam utegne koristiti preskus z zbirkami podatkov, ki so ga opravili na AnandTech. Primerjali so siteme zgrajene na Intelovih jedrih Prestonia in Gallatin ter AMD-jevih Opteron. Ogledali so si omejitve, ki jih prinašajo Intelove kratkoročne rešitve, kar se zelo jasno kaže na rezultatih testov.

Zanimivo branje, ki pokaže samo en izhod. Če kupujete strežnik za resnejše namene, posezite po Opteronu. Cenovno ugoden in največkrat hitrejši od Intelov se ponuja kot odlična izbira, vse dokler Intel ne izda novih različic procesorjev, ki bodo podpirale hitrejša vodila FSB. Prijetno branje.

3 komentarji

Windows XP SP2 žrtvoval združljivost za varnost?

Slashdot - Infoworld v svojem članku pravi, da je možno, da prihajajoči drugi paket popravkov in izboljšav Service Pack 2 za Windows XP žrtvuje del združljivosti za izboljšanje varnosti. Pri svojih trditvah se opirajo predvsem na besede Tonya Goodhewa - odgovornega v Microsoftovem razvijalskem oddelku, ki pravi, da določene aplikacije ne bodo delovale zaradi pomanjkanja varnosti.

Področja, katerim je Microsoft odločil posvetiti svojo pozornost so predvsem "zaščita spomina" (memory protection), internetna varnost, e-poštna varnost in varnejše brskanje, saj so to danes najbolj izpostavljeni in ranljivi deli Oken. In prav zaradi možnosti nezdružljivosti aplikacij je Microsoft začel obširno osveščanje razvijalcev in programerjev. Klik!

17 komentarjev

NVidia stopa na pota tišine...

X-Bit Labs - NVidiine najnovejše kartice se po sposobnostih popolnoma lepo kosajo z ATi-jevimi predstavniki, vendar pa nVidiini modeli pri svojem delovanju generirajo ogromno toplote, posledica tega pa je hlajenje, zaradi katerega si uporabniki poskušajo zamašiti ušesa. A če bodo še ostali dobavitelji GeForce kartic sledili Gainwardu, si lahko tudi nVidiini uporabniki odmašijo ušesa. Tako je slednji izdal SilentFX PowerPack! Ultra/980 XP Professional, katere verjetno največja prednost pred konkurenčnimi GeForce modeli je pasivno hlajenje.

Tako se pod hladilnim sistemom nahaja GeForce FX5700 s hitrostjo GPU 425 MHz ter 256 MB pomnilnika na 550 MHz, vse skupaj pa poleg AGP reže zasede še eno razširitveno vodilo. Na kartici se nahaja tudi VIVO...

2 komentarja