»

Greha vredno ohišje

Bit Technologies - Na Bit-Techu sem zasledil, da je njihov urednik kar tri mesece sestavljal ohišje iz pleksi stekla. Kot boste lahko videli, je človek perfekcionist tretje vrste, saj je ohišje domala popolno. Od tega, da je naredil prozorno ohišje za disk, napajalnik ter DVD do tega, da se mu zgornja stranica odpira prek plastičnih ležajev ter tega, da ohišje skupaj držijo plastični vijaki,... Članek je zelo obsežen, saj ima kar 16 strani ter 4000 besed (za primerjavo - ena tiskana stran v A4 reviji vsebuje okoli 700 besed, s slikami) ter 80 slik ohišja. Dokumentirano je domala vse - od ideje, preko vrtanja lukenj v pleksi, do sestave ter testa. Za vse modelarje! :D

9 komentarjev

Tyan Tiger MPX

The Tech Report - Mi ponavadi ne pokrivamo testov strojne opreme, ki ciljajo na strežniške sisteme, a bom v tem primeru naredil izjemo, saj je prav Tiger MPX tista plošča, na kateri bo Slo-Tech deloval v bližnji (ampak spet ne zelo bližnji) prihodnosti. Ploščo so pretestirali na The Tech report, test si pa oglejte na tem naslovu. Plošča je dvoprocesorska ter grajena na čipovju AMD760MPX, ki pred AMD760MP prinaša majhne izboljšave. Ima štiri reže za pomnilnik, v katere lahko vtaknemo do 4 GB pomnilnika, a je predpogoj za uporabo več kot dveh modulov to, da je paličica Registered RAM. Plošča ima tudi 3 64-bitne PCI ter tri navadne PCI reže ter integriran omrežni vmesnik. Čeprav uradno ne podpira XP procesorjev, lahko iz lastne roke trdim, da se z dvema Athlonoma XP 1700+ počuti prav fletno. Kaj pravijo Tech Reportovci o plošči? Preberite si sami.

1 komentar

Rapsodija Microsoft Tretjič: Odlog, prosim!

The Register - Ko je sodišče ugodilo želji tožnikom, da se zasliši še nemalo Microsoftu predvsem nenaklonjenih prič, je bilo javnosti znano stališče tožnikov verjetno malce drugačno, kot je danes. Kdo bi si mislil, kaj vse lahko pomeni nekaj besed: Microsoft je -- uradno -- menil, da 'državice' želijo predvsem 'čista Okna'. Torej, brez (ne-) potrebnega šodra v obliki Internet Explorerja. Sedaj pa je znana malce drugačna verzija: želeli bi le 'modularna' okna. Torej taka, ki jih uporabniki ali preprodajalci lahko sestavijo po svojih merah: posledica te spremembe pa je Microsoftova prošnja, da bi se zaslišanje odložilo za dva tedna.

Ahem, sicer hvalevredna poteza, a se bojim, da bi bila cena vseh modulov, ki bi sestavljali današnja okna, veliko višja od nekega homogenega izdelka, kot ga poznamo danes. Tožnike pa itak skrbi zgolj in le blagor potrošnikov.

0 komentarjev

Bavaria pa ni edina s problemi...

Australian IT - ... imajo jih namreč tudi konkurenčni izdelki, Nokiini mobilni telefoni :\ . Finski lesarsko-vulkanizerski-komunikacijski gigant Nokia je priznal, da ima nemalo kupčkov plastike 8210 težavo z zaslonom: ob močni svetlobi ali mrzlih pogojih besedilo preprosto -- izgine. Še bolj hecno je to, da so Avstralci o tem problemu pred časom že poročali, pa je Nokia domneve gladko zavrnila. Jah, pričakovani stroški zamenjav pokvarjenih mobilcev pa po predvidevanjih lahko sežejo do vrednosti 50 milijonov evrov.

2 komentarja

Sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi nekaterih izpadov v forumu se je pokazala potreba po spremembi pravil. Od tega trenutka naprej veljajo nova pravila, ki vsebujejo nov člen, ki zahteva smiselno povezavo naslova teme z njeno vsebino. Kot (skoraj) vedno, se vam z pravili ni potrebno eksplicitno strinjati, saj ne veljajo retroaktivno. :D Upam, da bo v prihodnje potrebnih čim manj takšnih popravkov.

10 komentarjev

Be-em-veji s hrošči?

ZDNet - BMW bo prizvajal tudi linijo nove serije 7, ki bo imela vgrajene Windows CE. Omenjeni sistem je pravzaprav le del Siemens VDO Automotive AG sistema, ki voznikom omogoča, da pregledajo svoj koledarček, vrednosti delnic in uporabljajo govorne ukaze. S tem sistemom bo lahko voznik tudi dostopal in nastavljal marsikatere funkcije avta (UPAM, da ne bo kot pri desktop verziji, kjer na koncu Windowsi "pametno" ugotovijo, da tvoje nastavitve niso OK in sami nastimajo šiš-kebap :))). No, zdaj vsaj vem, zakaj lahko na cesti vidimo, da nekateri čisto nemogoče vozijo - krivi so...

2 komentarja