»

Ko Sergio dobi Geforca

Jaz - Ja... Pred nekaj dnevi sem kupil Hercules Geforce PRO. Ker mi pa overclockerska žilica ne da miru, sem se spravil iz 3D Marka iztisniti največ. Tako sem zadnje dva dneva bolj ali manj (poleg učenja za test iz zgodovine, se ve ) tuhtal, kako bi dobil še tisto točko več. Po formatiranju diska, namestitvi Windows 98, nastavitvi pomnilnika na CAS2, nastavitvi frekvence procesorja iz 550 na 733 (FSB=133) ter navitju grafične iz 200/400 na 240/450, namestitvi najbolj posrečenih (beri hitrih) gonilnikov (začuda so to Detonatorji 6.47), sem prišel do rezultata 6862 3D Marks. Nič kaj posebnega, porečem. Nato pa grem na MadOnion preverjat rezultate, ki so jih dosegli ostali s 733 MHz procesorjem ter Geforceom II PRO. In - me je fršlok. V svoji kategoriji (Intel PIII 733, Geforce II PRO) sem s svojimi 6862 3D Marki zmagovalec. Drugi za mano ima (trenutno) 6771 točk. Za dokaz - obiščite to stran. Pošteno, fantje. Torej, izzivam vas. Premagajte me. V tej kategoriji, seveda .
Dodatek k novici,...

22 komentarjev

Nagrade razposlane

Jaz - Vse dobitnike nagrad na naši Raztaljotki obveščam, da sem danes končno našel čas in razposlal vaše nagrade. Opravičujem se, da za to ni bilo časa prej, ampak tako ali tako vsi veste, kako nori so bili zadnji tedni na Slo-Techu. Če bo vse po sreči, boste svoje nove pridobitve zagledali jutri v nabiralniku.

0 komentarjev

Mouse Skatez

Taco Nuts - Ti majhni pripomočko za računalnik pa so včasih lahko precej zanimivi. Mouse Skatez se uvršča med pripomočke za igričarje, saj zmanjša trenje med mišjo in podlago. V bistvo gre za neke vrste teflonski trak, ki ga nalepimo s spodnej strani miške in ta potem boljše drsi po podlagi. Prodajalec zadeve je Everglide, en trak te zadeve pa se prodaja za okoli $7, kar je v bistvu cisto nategovanje (glede na to, da se celotna rola te zadeve prodaja za manj, kot $50). Kakorkoli, Mose Skatez so "testirali" na TacoNuts strani in zadeva jim je bila kar všeč. Preverite, in si svoje mnenje ustvarite sami.

0 komentarjev

Koliko lahko zaupamo cenam i-net trgovin?

Yahoo News - Na Yahoo News si lahko ogledate zanimiv člančič o težavah, s katerimi se srečujejo postavljalci spletnih trgovin. Če spremljate tuje internet strani, potem ste zadnje mesece verjetno opazili veliko "posebnih akcij", v katerih so normalne izdelke prodajali po neverjetnih cenah. Seveda so razne spletne novičarske strani (ekhm... HardOCP... ekhm) novice o teh "akcijah" takoj posredovale naprej, in ljudje so dejansko naročili proizvode. Seveda firme niso mogle upoštevati teh naročil in potem se je začela prava internet gonja s strani teh istih strani. No, poanta ni v tem. Poanta je, da je velika večina nakupovalnega softvera zelo ranljivega in da je možno brez večjega napora spreminjati cene, dodajati akcije in podobne stvari. Seveda razni script kiddiji te stvari s pridom izkoriščajo in internet trgovine so se znašle pred resnim problemom, saj morajo konstantno preverjati svoje cene, če niso mogoče bili tarča kakšnega šaljivca. No, Yahoojev članek si le oglejte, saj je res zanimiv.......

0 komentarjev

3D monitor

3DnHardware - Če se spomnite, se je o dotični zadevici govorilo že pred nekaj časa, toda podjetje, ki te monitorje proizvaja si je res vzelo čas za izpopolnitev svojega produkta in poslovnih načrtov. Prvo smo videli njihov 18" LCD monitor, sedaj pa je na voljo tudi 15" verzija, za vse reveže med nami, saj stane "le" $1500 (sarkazem?). No, tudi to novo različico so si ogledali pri 3Dn in njihove izsledke lahko vidite tukaj. Kaj je sploh posebnega na tem monitorju? No, v bistvu gre za, na prvi pogled, čisto navaden LCD monitor, toda stvar je sposobna prikazovanja stereoskopske 3D slike, brez pomoči tistih nerodnih očal, seveda. Če sedaj navdušeno skačete na svojem stolu in vriskate od veselja, potem si...

3 komentarji

Kdo rabi GeForce3?

Glide Underground - Urednik Glide Undergrounda je objavil zelo zanimiv "uvodnik", v katerm se sprašuje o upravičenosti nakupa trenutnega Nvidiinega paradnega konja, GeForca3. Moram priznati, da se z večino njegovih stališč popolnoma strinjam! Nvidia je očitno pozabila na "realni svet" in se posveča izdelavi vedno hitrejših, funkcijsko polnih in dražjih proizvodov. Očitno jih ne zanima, da njihove napredne tehnologije trenutno nihče ne more izkoristiti ter tudi ne, da si velika večina ljudi sploh ne bo mogla ali hotela privoščiti njihovih produktov. Ta razvojna tendenca je v svoji osnovi sicer vredna pohvale, saj je malo podjetij ki lahko v 6 mesečnih ciklih izdajajo nove in nove proizvode, toda postavlja se vprašanje kam jih bo to pripeljalo. Čisto mogoče je namreč, da se bodo popolnoma odtujili uporabnikom, katerim so njihovi proizvodi dejansko namenjeni...

5 komentarjev

Arhitektura P4, 2. del

Ace's Hardware - Ace's Hardware je objavil še drugi del njihovega zelo tehnično poglobljenega članka o Pentiumih4. Spet moram poudariti, da bo članek zanimal predvsem tiste, ki jih dejansko zanima kako in zakaj računalniki delujejo ter v čem so prednosti in pomanjkljivosti arhitekture Pentiuma4. Članek je namreč na nekaterih mestih kar precej tehničen in težaven za razumevanje, tako da lahko večina "navadnih" računalničarjev zadevo kar preskoči. Drugi pa kar kliknite sem.

0 komentarjev

Athlon DDR vs Pentium4

Tech Report - The Tech Report je izvedel zelo zanimiv test, v katerem so direktno primerjali Pentium4 in Athlon. Gre seveda za najmočnejše predstavnike obeh strani trenutno dobavljive, torej P4 1.5GHz in Athlon 1.2GHz, podprt s DDR pomnilnikom (škoda, da niso imeli na voljo 1.33GHz TBirda). Sicer je Intel že po nazivni frekvenci za 300MHz hitrejši od Athlona, toda test je vseeno mogoče vzeti kot objektiven (čeprav bi primerjava 1.4GHz P4 in 1.33GHz Athlona bila bolj na mestu). Oba sistema so spustili skozi velikanski set benchmarkov, izsledke pa si lahko ogledate tukaj. Povzetek: kupite TBirda .

3 komentarji