»

Tretjina ljudi uporablja nezaščiteno sosedovo omrežje

Ars Technica - Skupina Wi-Fi Alliance je naročila raziskavo pri Wakefield Research, koliko uporabnikov interneta se je že povezalo na sosedovo nezaščiteno brezžično omrežje za dostop do interneta. Bodisi po nesreči bodisi v nuji, takšnih je očitno kar tretjina.

Anketirali so 1054 Američanov in ugotovili, da jih je 32 odstotkov že uporabilo nezaščiteno brezžično omrežje, za katero so vedeli, da ni javno. Pred dvema letoma jih je bilo le 18 odstotkov, kar pripisujejo vedno večji priljubljenosti prenosnih računalnikov...

62 komentarjev

AOL kupuje spletni časopis Huffington Post

BBC - AOL je danes objavil, da bo prevzel spletni časnik Huffington Post, za kar bodo odšteli 315 milijonov dolarjev. Od tega bodo 300 milijonov dolarjev plačali v gotovini.

Huffington Post ima 25 milijonov obiskovalcev mesečno, tako da bo sedaj The Huffington Post Media Group, kamor bo AOL skupaj s svojimi novičarskimi storitvami zapakiral kupljeno, imela 117 milijonov obiskovalcev v ZDA in 270 milijonov drugod po svetu. Soustanoviteljica in glavna urednica Huffington Posta Arianna Huffington bo postala predsednica in odgovorna urednica nove družbe, ki bo vključevala tudi znane strani Engadget, TechCrunch, Moviefone, MapQuest, Black Voices, PopEater, AOL Music, AOL Latino, AutoBlog, Patch, StyleList in druge.

Huffingtonova je dejala, da je prevzem odličen razplet dogodkov. AOL bo s tem poizkusil postati največji servis...

4 komentarji

Nasdaq v zadnjem letu večkrat napaden

The Wall Street Journal - V uredništvu The Wall Street Timesa so dobili podatke, da so neznani napadalci lani večkrat uspešno napadli in pridobili dostop do internega omrežja podjetja Nasdaq OMX Group Inc, ki skrbi za drugo največjo borzo v ZDA in na svetu. Pri tem trgovalna platforma ni bila kompromitirana, ni pa mogoče ugotoviti, do vseh katerih delov sistema so pridobili dostop.

Preiskavo je lani najprej začela Tajna služba, ki je o tem kmalu obvestila tudi Belo hišo. Od kod so napadi izvirali, niso ugotovili, čeprav indici kažejo, da so jih izvrševali računalniki v Rusiji. Od kod so bili krmiljeni ti računalniki, je nemogoče reči. Za zdaj se zdi, da so se napadalci zgolj razgledali po sistemu, ne da bi...

0 komentarjev

Odgovor na zlom zaščite PS3 spletno preverjanje licence

vir: Heise
Heise - Ker so hekerji z Geohotom na čelu razbili zaščito PlayStation 3, tako da je sedaj mogoče podpisovanje poljubnega kosa programske opreme, so se založniki iger pred masovnim kopiranjem zaščiti drugače. Večina jih ima na internetu avtentifikacijske strežnike, kamor se mora konzola po namestitvi igre povezati in preveriti legalnost kopije, da jo sploh lahko igrajo. Tak primer je nedavno izdana Bionic Commando Rearmed 2, ki je sploh ni moč zagnati, dokler se uporabnik ne poveže s strežnikom podjetja Capcom in preveri avtentičnost, čeprav igra nima večigralskega načina ter s tem potrebe po povezavi z internetom. Capcom je želel podoben sistem uvesti že v prejšnjih inačicah svojih iger, a so si bili zaradi javnega neodobravanja premislili.

Še več prahu je dvignila...

60 komentarjev

Volvo razvija prvega dizelskega hibrida

Slo-Tech - Bencinskih hibridnih avtomobilov je na trgu že precej, medtem ko dizelskega ni predstavil še nihče. Prvi bo očitno Volvo, ki je za 1. marec v Ženevi napovedal tiskovno konferenco, na kateri bodo predstavili prvega dizelskega hibrida.

V60 Plug-in Hybrid bo imel petcilindrski 2,4-litrski dizelski agregat z 215 konjskimi močmi in električni pogon z močjo 70 konjskih moči, ki mu bo energijo dovajal litij-ionski akumulator z 12 kWh. Samo na električni pogon bo lahko prevozil okoli 50 km, kar je ravno dovolj za vožnjo po mestu. Volvo je izračunal, da bo povprečna kombinirana poraba goriva 1,9 litra na 100 km. Volvo V60 Plug-in Hybrid bo naprodaj prihodnje leto.

98 komentarjev

Policija odkriva identitete članov skupine Anonymous

Yahoo News - Skupina Anonymous, ki je napadala strani različnih podjetij in institucij, ki so bila negativno nastrojena do WikiLeaksa, ni več tako anonimna, poroča Financial Times. Pomembni člani v organizaciji so namreč na spletu na različnih koncih pustili drobce podatkov, ki jih bodo bržkone izdali. Član z vzdevkom Owen živi v New Jerseyju in naj bi ga že intenzivno preiskovali. Drugi član, ki se predstavlja kot Q, in še nekaj somišljenikov, živi v Kaliforniji, ostali člani pa v Veliki Britaniji, Nemčiji, Avstraliji in na Nizozemskem. Skupina šteje več sto članov, a jih je le 30 redno...

18 komentarjev

Napaka v računalniškem algoritmu investitorje stala 217 milijonov dolarjev

BuisnessWeek Online - Ker je vedno več trgovanja z vrednostnimi papirji algoritemskega, se pojavi vprašanje, kdo je odgovoren, če je algoritem napisan slabo, površno ali celo napačno. V ZDA so se ta teden v precedenčnem primeru tri enote francoskega finančnega giganta Axa Group pred ameriško Agencijo za trg vrednostnih papirjev (SEC) poravnala z oškodovanimi vlagatelji zaradi napačnega modela. Axa je namreč vodila kvantitativni investicijski sklad, ki je trgoval na podlagi algoritmov.

Njihov model je namreč imel od aprila 2007 programsko napako, saj je bila možnost uravnavanja tveganja izključena. Napako so programerji odkrili lanskega junija. Namesto da bi jo popravili, so jo menedžerji prikrili in vlagateljem dejali, da je za slabe rezultate kriva visoka...

6 komentarjev