»

Warcraft III odslej brez CD-ja

Slo-Tech - Kalifornijska velekorporacija Blizzard Entertainment znana po svetovnih uspešnicah kot so Blackthorne, The Lost Vikings, serij Diablo, Starcraft in Warcraft z vsemi dodatki ter nenazadnje po najnovejšem glamuroznem MMORPG-ju World of Warcraft, je po šestih letih od izida strategije Warcraft III v sredo, 6. 2. 2008, izdala nov popravek z nedvoumno oznako 1.21b, ki ne prinaša sicer nobene nove vsebine, vendar odstranjuje varnostno zaščito iger Warcraft III: Reign of Chaos in Warcraft III: The Frozen Throne.Dobro ste prebrali, zvesti kupci slednjih iger: odslej je možno udarjati po Orkih in Vilinkah, ne da bi se vaš ubogi mlinček mučil s predvajanjem zgoščenke omenjenih strategij in...

18 komentarjev

Cell gre na 45-nm

Ars Technica - IBM je najavil prehod proizvodnega procesa Cell procesorjev, ki poganjajo Sonyjeve PlayStation 3 konzole, s sedanjega 65-nanometerskega na 45-nanometerskega. Poleg spremembe velikosti procesorja se bo njegova poraba po IBM-ovih besedah zmanjšala za 40 odstotkov, zaradi česar bo tudi potreba po hlajenju manjša. Obenem bo zaradi prej naštetih sprememb sam procesor cenejši, kar utegne vplivati tudi na ceno samih konzol PlayStation 3, vendar za zdaj še ni napovedanih pocenitev omenjenih igralnih konzol.

Več o tem preberite v izvorni novici na ...

5 komentarjev

GeForce 9600 GT šele osemindvajsetega

več strani - Pred časom smo poročali o prestavitvi uradne predstavitve prvega Geforca devete generacije, GeForce 9600 GT, ki naj bi tako luč sveta zagledala enaindvajsetega tega meseca. Razlog za zamudo naj bi bile težave z napetostjo nekaterih primerkov grafične kartice. Po poročanju The Inquirerja pa naj bi datum uradne predstavitve bil ponovno prestavljen za teden dni, tako bo nova grafična kartica luč sveta zagledana osemindvajsetega februarja. Vzrok za ponovno predstavitev je menda še vedno enak, prste vmes pa bi utegnilo imeti tudi kitajski novoletni prazniki, med katerimi imajo na Kitajskem in na Tajvanu dela proste dni.

Znane pa so cene grafičnih kartic GeForce 9600 GT, tako naj bi bilo za 256 MB različico potrebno odšteti 169 ameriških dolarjev, medtem ko bo različica s 512 MB pomnilnika stala 189 ameriških dolarjev. Več o tem na Expreview.

5 komentarjev

Predstavljen Virtualni šolski center Velenje v igri Second Life

Slo-Tech - Skupina dijakov iz šolskega centra Velenje se je odločila, da bo v sklopu projekta Mladi raziskovalci, ustvarila virtualni šolski center v okolju Second Life. V ponedeljek, 11.2.2008 ob 20.uri, bodo tako na ogled postaviili 6 šol, zgrajenih na dveh parcelah. V tem centru bo na voljo tudi predavalnica, kjer bodo potekala predavanja. V petek, 15.2.2008 bodo pa nato v igri Second Life izvedli informativni dan. V tem okolju bodo dijaki lahko tudi predstavljali svoje izdelke.
Povezave:
VirtualFrix domača stran stran projekta
Šolski center Velenje

7 komentarjev

Duke Nukem Forever "mogoče" letos

Slashdot - Pri Dallas-u trdijo, da bo dolgo pričakovana igra izšla konec letošnjega leta. Žal pa so se oglasili tudi iz 3D Realms in sporočili, da ni čisto tako! Teksaški časopis je seveda špekuliral, medtem ko je predsednik 3D Realms, Scott Miller, sporočil, da bodo datum napovedanega izzida, najbrž zgrešili za mesec ali dva. Pravtako je omenil, da je izid na treh velikih platformah (v tem primeru PC, Xbox 360 in PS3) v načrtu, ni pa še potrjen.

Izvorna novica

54 komentarjev