»

Revija Wired objavila najodličnejše predstavnike kategorije "Vaporware"

Duke Nukem Forever

Slo-Tech - Za vse, ki ne veste, kaj se skriva za pojmom Vaporware, si najprej oglejmo definicijo, ki jo ponuja spletna enciklopedija Wikipedia. Vaporware je strojna ali programska oprema, katere razvoj razvijalec ali založnik obelodani dolgo pred izidom. Pojem označuje prevaro ali vsaj negotovo pričakovanje izida (ko bo končan). Datum izida, nabor možnosti, tehnične zahteve ipd. razvijalec skriva zaradi tega, ker je produkt še tako globoko v razvoju, da ne more odgovorno pojasniti ta vprašanja ;). Več o tem in o primerih...

21 komentarjev

Resnična resničnost, 119.

Slo-Tech - Danes, torek 7. februar, 18.05 bo na prvem programu TV Slovenija zopet na sporedu edina računalniška TV oddaja na sončni strani alp - Resnična resničnost.

Pozanimali smo se kako poteka vizualizacija gradbenih projektov in zakaj je sploh potrebna. Bodoče Savske elektrarne lahko že danes opazujemo in presojamo komu bodo kvarile veduto. Mestne duše pa so brezbrižne do čudovitih vedut. Zato pa jih toliko bolj razburijo rdeče luči na semaforjih. Šli smo k stricem in tetam, ki nas gledajo iz nadzornih kamer nad križišči in jih povprašali, če so kdaj tako prijazni, da nam kaj prej prižgejo zeleno luč (skrajšan odgovor: niso, to računalnik na podlagi senzorjev naredi samodejno).

Sergej je razpredal o ključih USB in absolutni nujnosti, da si vsak državljan lasti vsaj tri, Vesna pa o tem kako preko interneta najti zaposlitev, da si lahko financiramo tri prej omenjene ključke. Gašper bo poskušal razložiti kaj je ta famozni RSS (ki ga najdemo tudi na slo-techu v desnem stolpcu), na koncu pa...

29 komentarjev

VMware ponuja brezplačno virtualizacijo

Slo-Tech - Podjetje Vmware je brezplačno ponudilo VMware strežnik, s katerim lahko znotraj obstoječega računalnika poganjate navidezne računalnike. S pomočjo Vmwareovih rešitev tako lahko znotraj svojega Windows sistema ustvarite virtualni računalnik v katerem teče Linux ali obratno.

Vmware je pred tem že ponudil brezplačen VMware Player (na voljo za okolje Linux in Windows), ki omogoča pogajanje virtualnih strojev od kjerkoli ter nekaj prednameščenih virtualnih strojev, med drugim tudi virtualni Ubuntu, pod Community Virtual Machines pa najdete še številne druge.

Od sedaj naprej boste lahko svoj računalnik nosili s seboj na USB ključku.

21 komentarjev

Bo Amazon prodajal digitalno glasbo?

Newsweek - Družba Amazon naj bi po pisanju ameriškega tednika Newsweek končno vstopila v svet digitalne glasbe. Nekoč vodilni spletni trgovec je moral svoj primat prepustiti Applu, ki je s svojo spletno prodajalno glasbe in videa iTunes pošteno premešal tržne položaje.

Že januarja je hollywoodska revija Variety najavila, da bo Amazon letos aprila svojim strankam omogočil digitalno pretakanje filmov, ki jih sicer ponujajo na nosilcih DVD. Pri Amazonu se še niso izjasnili, na kakšen način bodo vsebino ponudili v digitalni obliki, jasno je le, da ne želijo kanibalizirati prodaje fizičnih nosilcev. Prva rešitev naj bi strankam omogočala predogled filma za določeno vsoto, ki naj bi se kot vnaprej plačan kredit upoštevala pri kasnejšem nakupu DVD-ja. Druga rešitev je še enostavnejša: kupci DVD-jev naj bi si – medtem ko čakajo, da DVD prispe po pošti – film pretočili preko Amazonove spletne prodajalne.

Čeprav Jeff Bezos, predsednik uprave Amazona, za Newsweek ni želel razkriti detajlov, naj bi...

1 komentar

Google kaznoval BMW

BBC - Ameriška družba Google, ki upravlja z najbolj razširjenim spletnim iskalnikom na svetu, je ponastavila položaj spletne strani nemškega proizvajalca avtomobilov BMW na izhodiščno mesto. “Smrtno kazen”, kot Googlov ukrep zaradi njegovih drastičnih posledic označujejo nekateri komentatorji, si je BMW prislužil zaradi “preoblačenja” (cloaking) svoje spletne strani, ki je zavajala uporabnike iskalnika.

Googlova preiskava je namreč odkrila, da se je BMW-jeva spletna stran izpisala na prvem mestu zadetkov, ko so uporabniki vpisali iskalni niz “rabljeno vozilo” (nemško: “gebrauchtwagen”). Ko so uporabniki kliknili na zadetek, so bili prestavljeni na BMW-jevo izhodiščno nemško stran, ki pa ima malo skupnega z rabljenimi avtomobili.

BMW-jevo spletno mesto, ki temelji na javanski kodi in je Google zaradi tega ne more prečesati, je namreč precej svobodno obogateno s ključnimi besedami, ki so privabile Googlov sistem za indeksiranje. Čeprav takšno početje ne krši nobenega zakona, pa je v...

51 komentarjev

Novi ThinkPad T60p z Mobility FireGL V5200

ATI - Kanadski ATI je predstavil svoj najnovejši grafični procesor za prenosne računalnike, ki je namenjen profesionalnemu delu v 3D grafiki, Mobility FireGL™ V5200. Grafični procesor bo na voljo kupcem v prenosnikih proizvajalca Lenovo ThinkPad T60p.

Mobility FireGL V5200 je namenjen delu s profesionalnimi 3D aplikacijami, kot so AutoCAD, Catia, ICEM Surf, SolidWorks, 3dsmax, Maya in Softimage/XSI. Ima 256MB pomnilnika, ter 12 pixel shader procesorjev in pet vertex shader enot. Prenosniki ThinkPad T60p so opremljeni z Intelovim Core Duo procesorjem (modeli T2400, T2500 in T2600), imajo 512MB pomnilnika in 60 ali 80 GB trdi disk. ThinkPad T60p je tako zmogljiva in kar je najbolj pomembno, mobilna grafična postaja.

ATI-jevo sporočilo za javnost.

4 komentarji

Vse več informacij o Socketu AM2

Slo-Tech - Na spletu so se danes pojavili kar trije članki o prihajajočem AMD-jevem podnožju, AM2. Kot je znano, bo le to imelo 940 nožic (ni kompatibilno s starim podnožjem 940!) in podpiralo DDR2 pomnilnik. Na Gathering of Tweakers.net so se pojavile slike matične plošče MSI K9N Platinum (Socket AM2). Na Anandtechu so objavili članek o prihajajočem podnožju in objavili nekaj podrobnih slik podnožja. Na strani VR-Zone pa so objavili članek o prihajajočih nVidiinih veznih naborih za AM2 podnožje.

Veselo branje!

1 komentar