»

CD zapisovalnik

Hardware Zone - V svetu domačih pekarn so tenutno vodilni 52x zapisovalniki, kljub temu da takšne hitrosti ne potrebuje praktično nihče. A številke so pač številke, marketing pa tudi dela svoje. No, dovolj besed o tem. Enega izmed teh zapisovalnikov so izmučili tudi na Hardware Zone. AOpenova pečka premore že omenjeno 52x zapisovanje in branje ter 24x prepisovanje. V testu se je izkazala dokaj solidno, a ta ocena je okvirna, saj je bila primerjana le z LiteOn-ovim dvainpetdesetkratnikom. Hitrost je norost!

9 komentarjev

Novo čipovje s strani SiS-a

X-Bit Labs -

Silicon Integrated Systems oz. krajše SiS so danes uradno predstavili svoje novo čipovje imenovano SiS746FX. No, čipovja v resnici ne bi mogli označiti ravno kot novo, saj gre za nadgradnjo starega SiS746, a navzlic temu prinaša nekaj dobrodošlih novosti. Poglejmo si jih.

SiS746FX prinaša dve najpomembnejši novosti, ki sta podpora 333 MHz Athlonom ter DDR400 pomnilniku, podpira pa tudi že poznane dobrote: ATA133, AGP 8x, USB2.0, šestkanalni avdio, Ethernet vmesnik in še bi lahko naštevali. Izpostaviti velja tudi sicer že staro SiS-ovo stvar, ki pa je ostala nerealizirana s strani drugih proizvajalcev čipovij -- gigabitna povezava med severnim in južnim mostom.

Toda pojavlja se vprašanje, ali ni SiS s predstavitvijo tega čipovja nekoliko zamudil? Trenutno žanje velike uspehe nForce2, tudi KT400 še ni za odmet, pripravlja pa se že njegova izboljšana različica KT400A. Bomo videli ......

1 komentar

Najprostornejši mini disk na svetu

X-Bit Labs -

Hitachi Global Storage Technologies oz. kar je ostalo od IBM-ove proizvodnje trdih diskov, je danes predstavil nov minidisk. Njihov štirigigabajtnež formata Microdisk se s svojo velikostjo ene inče (2.54 cm) uvršča med najmanjše velike diske sveta. Disk vsebuje nekatere nove tehnologije, ki so tokrat predstavljene premierno ter vsebujejo dvakrat manjše sestavne dele od predhodnih. Originalna novica na tem naslovu.

1 komentar

Compaq versus Toshiba

X-Bit Labs -

Torej, po nekajdnevnem premoru se spletna stran X-Bit Labs vrača nazaj online. S svežimi novicami in novim testom, kot se za tako stran kakopak spodobi. Tokrat so si ogledali dva prenosnika, Compaqov Presario 2810T ter Toshibino Satellite 1900-703. En z nVidia, drugi z ATI grafično kartico. Pravzaprav so se tokrat bolj osredotočili na razliko na grafičnem področju, saj so navsezadnje testirali mobilne grafikulje dveh največjih rivalov. In kaj so ugotovili? ATI je v malenkostni prednosti, da ...

0 komentarjev

Industrija si bo v letu 2003 opomogla

Slo-Tech - Analitiki so oznanili, da v tekočem-komaj-začetem letu pričakujejo rast na področju polprevodnikov. Recesija naj bi se tako končala, v zadnjih dveh letih zdelano gospodarstvo pa naj bi si od 12 - 16 odstotne rasti kar lepo opomoglo.

Misleči bralec si verjetno misliš, da živim zgolj od pisanja novic o recesiji. Napak, le poročam o njih. Ob tem pa ne morem mimo opažanja, da tovrstne novice v vseh medijih lahko zasledimo že več kot dve leti ter da se je -- sodeč po najstarejših -- recesija že zdavnaj končala, gospodarstvo pa je ponovno v črnih številkah... O tem dejstvu (da se recesija končuje, ne o črnih številkah [0:)]) so slušeče opozorili tudi ob odprtju sejma interinfos, svoj lonček pa redno pristavljajo priznane tržnoraziskovalne skupine (Gartner), nemalo jih o tem vodi celo/cela predavanja. No, ob tem ne gre zanemariti dejanske moči medijev -- če teh ne bi bilo, bi kakšno podjetje utegnilo recesijo celo spregledati ;-).

Je mehurček, ki se je razpočil ob nasičenosti trga leta...

3 komentarji

Prenosnik s 3.06 GHz?

AnandTech -

Da, pravilno ste prebrali; prenosnik s procesorjem, ki tiktaka pri 3.06 GHz. No, Intel v resnici tako hitrega prenosnega procesorja sploh še ni predstavil, a to podjetja Hypersonic ni motilo. Sestavili so računalnik, ki se po velikosti uvršča med prenosnike, njegova funkcija pa je zamenjava namiznega računalnika. Trigigarečni procesor, gigabajt pomnilnika, DVD pogon ter Radeon 9000 res ni tako slabo, kajne? Klik za branje!

8 komentarjev