»

Prihaja 30-palčni Dell

30 palcev

vir: Monitor
Monitor - Po zelo uspešnem 20- in 24-palčnem modelu bo Dell še pred koncem leta na prodajne police postavil nov računalniški zaslon za profesionalno rabo, ki ga bo odlikovala 30-palčna diagonala. 76,2 centimetra več kot zadostuje tudi za TV, a bo zaslon tipično računalniški, tako da bo neposredni konkurent npr. največjemu Applovemu Cinema Displayu. Ločljivost zaslona bo 2560 x 1600 pik, odzivni čas bo za tako velikost zelo spodobnih 14 ms, svetlost 400 cd na kvadratni meter in kontrastno razmerje 700:1. Zaslon bo ponudil tudi razdelilnik USB s štirimi vhodi in bralnik za kar 9 različnih tipov...

69 komentarjev

Xen 3.0

Monitor - Xensource predstavlja Xen 3.0 - novo različico odprtokodnega orodja za virtualizacijo operacijskih sistemov na Intelovi platformi za poslovne uporabnike. Tretja različica prinaša kopico novosti, med drugim najhitrejši hypervisor (vmesnik med navideznimi računalniki in strojno opremo), podporo za večje strežniške sisteme (32 procesorjev), podporo za 64-bitne procesorje, večji podprti fizični naslovni prostor, podporo za "vročo" priključitev procesorjev za izravnavo bremen in podporo Intelovi tehnologiji VT-x za pospeševanje virtualizacijskih sistemov. Kmalu se obeta tudi podpora za tehnologijo Pacifica, konkurenčni odgovor na to temo s strani družbe AMD.

Poleg Xena 3.0 je izšel še XenOptimizer, prvi komercialni izdelek podjetja za lažje upravljanje in optimizacijo bremena pri večjih namestitvah virtualizacijske tehnologije. Xen 3.0 podpirajo veliki ponudniki odprtokodnih rešitev, v svoje bodoče izdelke pa ga bosta vključila tako Red Hat kot Novell.

12 komentarjev

Okrogla miza: Direktiva o hranjenju komunikacijskih podatkov

Slo-Tech - V četretek 8. decembra ob 17.00 vas vabimo v Kiberpipo na okroglo mizo o direktivi o retenciji komunikacijskih podatkov.

Evropska komisija se na vse pretege trudi sprejeti novo direktivo, ki bo določala katere podatke o naših internetnih navadah naj bi hranili ponudniki interneta. S pomočjo zbranih podatkov naj bi se preganjal le "resen krimial", a kaj je to? Gre za boj proti terorizmu, ali se v ozadju skriva lobij multinacionalk, ki želijo preganjati omrežja P2P? Bodo res beležene celo neuspele povezave TCP? Kakšno je stališče Slovenije? Gre za uravnoteženo zakonodajo ali drvimo v leto 1984?

Na okrogli mizi bodo sodelovali:
  • dr. Matej Kovačič (avtor knjige Zasebnost na internetu)
  • Lenart Kučič (urednik IT priloge Dela)
  • mag. Boštjan Makarovič (avtor večih knjig o internetnem in telekomunikacijskem pravu)
  • Klemen Tičar (pravni svetovalec na Ministrstvu za gospodarstvo)
  • Mitja Podpečan (iz višjega sodišča v Celju)
Okrogla miza poteka v sklopu tedna informiranja o retencijski...

14 komentarjev