»

Nov članek

Slo-Tech - Vsem je že najbrž enkrat prišlo na misel, da bi izgledalo izjemno lepo, če bi se njihov računalnik svetil v vse smeri. V tem primeru pride v poštev vgraditev neonske luči, katere vgraditev je opravil tudi naš alien-w. Članek je zanimiv, poučen in hkrati tudi zabaven (čeprav večina znanstvenikov meni, da administratorji Slo-Techa nimajo smisla za humor, saj naj bi se stopil v morju sevanja). Branje obvezno, itak.

7 komentarjev

Intel v juriš

X-Bit Labs - Ja, Intel namerava narediti ponovno revolucijo v nizkoproračunskih procesorjih po izdaji prvega Celerona s sekundarnim predpomnilnikom. Intel namerava namreč izdati Celeron procesorje, temelječe na Tualatin jedru. Zakaj bo Intel z izdajo Celerona 1000A (heh, to me res spomni na 300A ) pridobil? Ker je procesor grajen v .13 mikronski tehnologiji, ni logičnega dvoma v neoverclockabilnost. Če upoštevamo, da se lahko Tualatini, frekvenčno enaki AMDjem, lahko celo kosajo v zmogljivostih ter vzamemo v račun tudi to, da ima AMD strašne probleme z dobavljanjem svojih Duronov, zgrajenih na Morgan jedru, lahko rečemo samo tole - dobra poteza. X-Bitovci na širše.

5 komentarjev

Novo "največje" praštevilo

BBC - No, upam vsaj, da veste, zakaj sem dal besedo največje v narekovaje. Torej, kot je v forumu že razložil Thomas, je nek študent po 45-dnevni sto odstotni obremenitvi procesorja dokazal, da je 213,466,917-1 praštevilo. Praštevilom, ki se jih lahko zapiše v 2n-1 obliki, pravimo Mersennova praštevila in so zelo uporabna za še bolj zahtevne vrste kodiranja podatkov. Prav zato je ponujena nagrada $100.000 tistemu, ki prvi odkrije praštevilo, ki ima več kot 10.000.000 znakov. BBC News poroča.

2 komentarja

Tualatin 1.33 GHz?

X-Bit Labs - Pojavila se je indikacija, da so Intelovci začeli razpošiljati svojo 1.33 GHz izvedenko Tualatin procesorja z 256 KB predpomnilnika. Ni dvoma, tako x-bitovci, da se je Intel spustil v masovno izdelavo procesorja, vprašanje je le, heh, kam točno ga misli vtikati. Procesorja namreč še ni na uradnem Intelovem ceniku. Bomo v kratki prihodnosti stare BX legende sparjali z 1.33 GHz Tualatinom?

0 komentarjev

Radeon 7500

NeoSeeker - Pri spletni strani NeoSeeker so se spravili testirati ATIjevo grafikuljo Radeon 7500. Dali so ji izredno dobro oceno (91%), test si lahko preberete na tem naslovu. Naj vam razložim, zakaj ne delim njihovega entuziazma nad to kartico. Verjetno je to dejstvo, ki ga večina od vas še ne ve, ampak Radeon 7500 je grajena na starem ATIjevem čipu, na katerem so osnovani vsi Radeoni prve generacije. Kartica ne podpira Vertex ter Pixel shaderja, tako kot je ni prvotni Radeon. Vse, kar je na njej boljšega od originalnega Radeona, je velikost čipa (0.15 namesto 0.18 mikronske), posledično manjše gretje, višja frekvenca ter podpora HydraVision tehnologiji. Posledično bi se jo dalo primerjati z GF2 Ti serijo. Zakaj vam to govorim? Naslednji teden bom objavil primerjavo GF3 Ti200 ter Radeona 7500... Mogoče bom v test vključil tudi GF2 Ti, če le dobim kartico...

8 komentarjev

ASUS Titanium vs Visiontek Titanium

HotHardware - Na Hot Hardware so se spravili testirati Asusovi novi pridobitvi h Geforce družini kartic - Ti500 in Ti200 model. Kartici so opisali, pogledali gonilnike ter se spravili na testiranje, kjer so performanse primerjali s Ti200 in Ti500 podjetja Visiontek, katerega imajo tipi za referenco. Zaključek? Kupi Ti200. Popolnoma enaka podpora dodatnim funkcijam, edina razlika je le v hitrosti pomnilnika ter grafičnega procesorja. Sicer pa med obema Ti500 ter obema Ti200 karticama skoraj popolnoma nič razlike (vse se giblje v 5% spektru, kar lahko zanemarimo). Še klik za vaše lastno branje.

0 komentarjev

En lep prenosni disk

Dan's DATA - Oziroma, če sem bolj natančen, gre za nosilec za prenosni disk.
Na Dan's Data so dobili v roke dve ohišji za diske, ki se priključita na USB ali firewire, vanju pa vložimo 2,5" diske za prenosnike in dobimo poceni (čeprav morate vedeti, da so diski za laptope strašno dragi) prenosno napravo.
Samo, če nič drugega, zadeva izgleda lepo

1 komentar

Hekerska šola

Gambit - Ste vedeli, da obstaja v Parizu prva uradna šola za hekerje?
Preden se zgrozite, da sedaj že učijo ljudi, kako bodo v vdrli v vaš računalnik, vas lahko potolažim, da gre predvsem za skrbnike strani, ki se na takšen način želijo obvarovati pred vpadi. Šolo menda tudi redno nadzoruje policija.
Učijo predvsem znani ljudje z francoske hekerske scene, cena začetnega tečaja, če vas zanima, pa je 30.000 sit. Aja, tečaj traja 9 ur.

9 komentarjev