»

nVidia G72

AnandTech - Novo jedro (naslednik G70, ki se uporablja v sedanji GeForce seriji 7800) naj bi izšlo v začetku leta 2006 in bo prineslo nekaj zanimivih novosti - najbolj bistvena bo predvsem izdelava v 90 nm tehnologiji ter podpora SLI na eni sami kartici (več jeder skupaj, slika ASUSovega ter Gigabyte-ovega primera). G72 bo tako odgovor na ATIjeve nove proizvode, serijo RV5xx, ki je prav tako grajena v 90nm.

Izvorni novici se nahajata na Digitimes ter Anandtech-u.

20 komentarjev

Še več prostora za vašo pošto

Slo-Tech - Predvčerajšnjim smo pisali o 30 gigabajtnem poštnem predalu, a nekaterim to očitno ne zadostuje. MailNation nam namreč ponuja kar 1 terabajt oziroma 1000 gigabajtov za našo pošto, omogočajo pa POP3/IMAP dostop, izbiro različnih spletnih vmesnikov, itd. Če dejansko menite, da boste v tem življenju prejeli toliko emailov, obiščite njihovo stran.

O novici sta nas obvestila vrtnyka in domen555, za kar se jima iz srca zahvaljujemo.

58 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Cenjeni obiskovalki in obiskovalce vljudno prosimo odpuščanja. Kot ste najbrž opazili, je prišlo do tri-in-pol-urnega izpada delovanja spletne strani Slo-Tech. Za nastalo situacijo se iskreno opravičujemo in obljubljamo, da hrčkov nikoli več ne bomo spustili v bližino vodnega hlajenja in močnih ventilatorjev. Zadevo smo Počistili.

75 komentarjev

Test ATI grafičnih kartic družine X1000

Slashdot - ATI je splavil novo generacijo grafičnih kartic, ki bi naj konkurirale zadnji generaciji stvaritev s strani Nvidie. Tako so Hothardware vzeli pod drobnogled celotno novo družino grafikulj in jo temeljito pretestirali. Na začetku testa je možno najti tudi podroben opis vseh kartic, ki so na voljo.

V množici testov so ugotovili, da ATI še vedno nekoliko zaostaja za najhitrejšimi izdelki Nvidie, saj je ponekod celo GF6800 Ultra prehitel X1800 XL, obenem pa jih skrbi, če bodo nove grafične kartice na voljo v zadostnih količinah in seveda po dovolj ugodnih cenah. Očitno je ATI zgrešil pravi čas za predstavitev novih grafičnih kartic.

21 komentarjev

ATI predstavil novo generacijo grafičnih kartic - družino X1000

Slo-Tech - ATI je konec septembra na Ibizi, izbranim Evropskim novinarjem predstavil novo družino grafičnih procesorjev R5xx. Na presenečenje vseh je ATI z novo generacijo procesorjev opremil celotno družino grafičnih kartic od najcenejšega do najdražjega segmenta. Nova generacija procesorjev je izdelana v 90-nm procesu, pohvali pa se s popolnoma novo arhitekturo ter z uporabo naprednega pomnilniškega krmilnika...

Že v nekaj dneh (oz. tednih pri nas) bomo lahko na prodajnih policah ugledali X1300 in X1300 Pro, ki bosta presenetili z ugodno ceno in vsemi bonbončki - novimi tehnologijami kot je HDR... Malenkost dražje bodo X1600 in X1600 Pro, na vrhu cenovnega razreda pa se bosta nahajali X1800 XL in X1800 XT (ki je tudi najmočnejša in po testih prekaša Nvidia 7800 GTX).

Več podrobnosti vključno z rezultatom podrobnega testiranja, primerjave s konkurenco ter vpogled v zmogljivosti naveze novincev s CrossFire preberite v novemberski številki revije Moj Mikro, celotno poročilo z dogodka pa na...

12 komentarjev