»

Millenium Falcon Mini

Millennium Falcon Mac mini

Slo-Tech - Vsi ki poznate Star Wars in ste gledali katero od Epizod IV, V oziroma VI, gotovo poznate tudi Millenium Falcon. Ta mala, a izredno hitra vesoljska ladja je prilubljena lupina za veliko modifikacij, ta pa je neka posebnega.

Morda si boste rekli, 'Saj je samo še ena modifikacija,' a ko imate v ohišju Mac Mini, v pilotski kabini iSight web kamero, zadnja vrata, ki se odpirajo, ponujajo dostop do optičnega pogona ter gumba za vklop, med 'rogovi' spredaj pa imamo prostor za priključitev iPod Shuffle, je ta modifikacija nekaj več. Vse skupaj lahko v igračo za približno pet slovenskih tisočakov vgradimo v približno treh urah.Še izvorna novica in povezava do članka.

6 komentarjev

Znanstveniki so vzgojili miši, ki regenerairajo organe

Slo-Tech - Znanstveniki na Wistar Institutu v ameriki so v laboratorijih uspeli vzgojiti miši, ki lahko regenerirajo svoje organe. V sicer spornih poskusih so mišim amputirali prste, in repe, ki so se popolnoma regenerirali. Popolnoma so se obnovili celo členki v prstih. Prav tako so delali poskuse na notranjih organih, kjer so bili rezultati enako navdušujoči. Samo možgansko tkivo se ni želelo regenerairati.

Znanstveniki so regeneracijo v drugih miškah vzbudili tako, da so vanje injicirali fetalne celice miši, ki so imele sposobnost regeneracije, in glej, tudi druge miške so to sposobnost pridobile.

Pravijo, da proces regeneracije nadzira približno ducat genov. Trenutno še raziskujejo nihovo točno vlogo, so pa prepričani, da imamo tudi ljudje podobne gene.

Izvorna novica

To pomeni, da bo Slo-tech lahko precej prihranil pri nabavi novih hrčkov, saj se bodo stari sami regenerirali [>:D]

62 komentarjev