»

Nov TV čip v Xboxih

The Register - Microsoft je, tako The Register, že pričel odpošiljati nov FS454 čip podjetja Focus Enhancements izdelovalcem konzol. Dotični čip bo nadomestil dosedanji TV čip in ima bo besedah izdelovalcev same pozitvne lastnosti: podpira več TV in ostalih visokoresolucijskih formatov, izboljšana je zaščita proti kopiranju DVD-jev (Macrovision 7.1), za povrh pa stane celo manj kot njegov predhodnik. Kot je znano, je Microsoft čip naročil že davnega maja 2001, sedaj, natanko dve leti pozneje, pa prihaja do končnih kupcev. Klik!

1 komentar

Poslovni rezultati: VIA, julij 2003

X-Bit Labs - Tajvanski računalniški gigant se očitno še naprej odlično drži. Še sveži Viini poslovni rezultati za pretekli mesec namreč kažejo, da so prodali za skoraj polovico več kot mesec poprej -- 48 milijonov dolarjev namesto 33. Vse žal ni tako rožnato, saj se dohodki od prodaje, če jih primerjamo z lanskim julijem, hitro znajdejo na negativni skali; letos so prodali za slabih devet odstotkov manj. No, če se bo novo čipovje za Opterone dobro prijelo, lahko računamo še na povečanje teh številk. Več o tem.

0 komentarjev

Nov All-in-Wonder ter čipovje za Opterone

Overclockers Australia -

Včeraj smo poročali, da je AMD izdal svoj nov Opteron, danes pa sta za dve novosti na trgu poskrbela še ATI in VIA. ATI je predstavil novega člana družine All-in-Wonder, ki temelji na Radeonu 9600 Pro. Grafična kartica poleg samega grafičnega procesorja omenjene družine prinaša še TV tuner s podporo 125 kanalom, FM tuner za poslušanje radia, sekundarni VGA izhod za delo na več dveh zaslonih, podporo predvajanju DVD filmov in še nekaj ostalih bonbončkov. O ceni in dobavljivosti v Kokoški še ni podatkov. Več o tem.

Za novost drugačne vrste je to pot poskrbela VIA, ki je včeraj pokazala delujoč računalnik s čipovjem K8T800, na katerem sta se pod Linuxom potila dva 64-bitna Opterona. Novo čipovje vsebuje južni most VT8237, podporu RAID-u, SATA, ATA in AGP 3.0. Cena ostaja neznana. Slin, slin.

0 komentarjev

Space Shuttli se bodo vrnili

New Scientist - Po januarski nesreči Columbie, v kateri je tragično izgubilo življenje sedem astronavtov in ki je za nedoločen čas prekinila izvajanje ameriškega vesoljskega programa, v NASI spet načtrujejo nove polete Space Shuttlov. Obsežna preiskava o nesreči se bliža koncu, tako da se znanstveniki spet pospešeno pripravljajo na nove lete. Kot pravijo tiskovni predstavniki, NASA optimistično upa, da ji bo naslednje vesoljsko plovilo uspelo poslati med zvezde naslednjo pomlad, natančneje med 11. marcem in 6. aprilom. Več o tem.

9 komentarjev