»

Facebook predstavil videoklice, skupinske pomenke in izboljšan videz

[dodaj]

Facebook - V kalifornijskem Palo Altu se je na sedežu podjetja Facebook pravkar končala novinarska konferenca, na kateri so predstavili troje novosti.

Kot smo špekulirali včeraj, se je Facebook resnično povezal s podjetjem Skype in ponudil možnost video klepeta prek Facebookovih strani. Prihajajoča storitev bo poenostavila video klepet, saj uporabniki ne bodo potrebovali nobene posebne programske opreme. Na Facebooku bodo ob imenu prijatelja preprosto kliknili gumb z ikono za video klepet in avtomatično se bo naložila in pripravila vsa oprema za začetek pogovora. Postopek prvikrat ne bo trajal več kot pol minute. Na novinarski konferenci so postavili tudi vprašanje šefu Skypa, ali ga nič ne skrbi, da bi nova storitev...

44 komentarjev

V Carigradu poteka 15. svetovno prvenstvo za robote

RoboCup 2010, Singapur

Heise - V Carigradu na Univerzi Bogaziçi se je danes uradno začelo 15. svetovno prvenstvo v nogometu za robote RoboCup 2011, na katerem sodeluje 2600 udeležencev s 1500 roboti. Tekmovanje, ki se je brez tekem začelo že včeraj, bo trajalo do nedelje in v nasprotju z imenom ne ponuja le nogometnih spopadov, ampak tudi druge kategorije.

Prve zamisli o organizaciji tovrstnega tekmovanja segajo v 90. leta prejšnjega stoletja, ko so si zastavili drzen cilj, da bo moštvo humanoidnih robotov do leta 2050 zmožno premagati aktualnega nogometnega prvaka. Prvo tekmovanje je bilo izvedeno leta 1997 na Japonskem. Do uresničitve cilja je sicer še sila dolga pot, a napredek je opazen vsako leto. Od začetnih zamisli o nogometnem tekmovanju se je RoboCup razširil, tako da se dandanes...

9 komentarjev

Connexion napada vladne in vojaške strani

Zeropaid - Hekerska skupina Connexion je objavila skoraj 17.000 elektronskih naslovov in ustreznih gesel, ki so jih domnevno ukradli s strani več organizacij. Od kod so jih dobili, skupina ni želela razkriti, a pregled po elektronskih naslovih pokaže, da gre v veliki meri tudi za ameriške vojaške in vladne službe.

Naslovi ljudi iz skupine "pomembni ljudje" obsegajo Agencijo za nacionalno varnost (NSA), Oddelek za domovinsko varnost (DHS), Center za nadzor bolezni (CDC), zvezne države in še nekaj drugih agencij ter različne veje vojske. Ostali elektronski naslovi so od vsepovsod - Yahoo, Gmail, MSN,...

25 komentarjev

Morgan Stanley Smith Barney izgubil osebne podatke

Slo-Tech - V zadnjem času tako pogosto poročamo o hekerskih napadih na različna podjetja in organizacije prek interneta, da smo skoraj pozabili na klasično izgubljanje aktovk, zunanjih trdih diskov, USB-ključev in prenosnikov, za kar so bili svoj čas pravi mojstri Britanci. To pot so pomembne osebne podatke dobesedno izgubili v investicijski banki Morgan Stanley Smith Barney. Na dveh zgoščenkah je bilo shranjenih 34.000 imen, naslovov, podatkov o računih, davčnih številk, številk zdravstvenega zavarovanja (ameriški EMŠO) in podatkov o zaslužkih v letu 2010 za nekatere komitente. Ko so paket z zgoščenkama prejeli v newyorškem davčnem uradu, je bil ta na videz nedotaknjen, a prazen.

V banki si sedaj belijo glavo,...

7 komentarjev

Tožba zoper CNET zaradi Limewira zavržena

Slo-Tech - Maja letos je producent in podjetnik Alki David, ki ima v lasti FilmOn, vložil skupinsko tožbo zoper priljubljeno spletno stran CNET, ker naj bi ta ponujal P2P-program LimeWire na svoji spletni strani Download.com in hkrati oglaševal njegovo rabo v ilegalne namene. Samo ponujanje programa ni kaznivo (prenesen je bil 220-milijonkrat), problematično pa je domnevno nagovarjanje uporabnikov k rabi v nezakonite namene in s tem povezanim zaslužkom, na čemer je slonel primer. Tožbi zoper CNET in njegovega lastnika CBS se je pridružilo tudi nekaj izvajalcev.

David je ta teden od tožbe prostovoljno odstopil. Njegov odvetnik je sicer

2 komentarja