»

iPhone 3GS že odklenjen

purplera1n

vir: CrunchGear
CNet - Ni prav dolgo trajalo, da je po spletu zaokrožil prvi jailbreak, ki uporabnikom omogoča poganjanje poljubnih, ne le z Applove strani potrjenih aplikacij. Krivec je najstnik George Hotz, ki je odklenil že prvi iPhone, to pot pa je na splet pospremil programček z imenom purplera1n, ki nekoliko več svobode podeli tudi zadnji verziji iPhona. Za zdaj potrebuje za delovanje Windows XP ali Visto in...

35 komentarjev

So bili nekateri britanski pedofili v resnici žrtve kraje kreditnih kartic?

Guardian - Leta 1999 je ameriška policija pričela s protipedofilsko preiskavo poimenovan Operacija Avalanche. V okviru preiskave so odkrili on-line podjetje Landslide, ki sta ga vodila zakonca Thomas in Janice Reedy in ki je omogočalo nakup fotografij zlorabe otrok s pomočjo kreditnih kartic. Par (ter številne ameriške kupce omenjenega gradiva) so aretirali in obsodili, podatke o britanskih osumljencih pa so posredovali v Britanijo.

Leta 2001 je nato britanska policija pričela z Operacijo Ore. Gre za eno največjih britanskih protipedofilskih akcij, v kateri so aretirali in obtožili preko 2600 Britancev, ki so prenašali ali skušali prenašati pedofilsko gradivo.

Zadnji sodni postopki so bili zaključeni letos, številni med osumljenci pa so izgubili službe, otroke, razpadli so jim zakoni, 39 pa jih je storilo samomor.

Vendar pa skupina neodvisnih preiskovalcev sedaj opozarja, da vsi obdolženi in obsojeni morda niso tudi v resnici pedofili.

Eden izmed obsojenih je tudi oče dveh otrok O'Shea....

73 komentarjev

AMD brez CUDA podpore

X-Bit Labs - CUDA je zloglasna tehnologija nVidie, ki omogoča uporabo DX10 kompatibilnih kartic za splošno računanje. Do sedaj ATI ni imel podobne rešitve, vsaj ne tako izpopolnjene oz. znane. Pred kratkim se je sicer govorilo, da naj bi AMD podprl kar CUDA-o, ker bi s tem imeli najmanj težav s kompatibilnostjo, zmagali pa bi tudi uporabniki. A temu očitno ne bo tako, saj je ATI oz. AMD zanikal namere o podpori.

Razlog za takšno odločitev je preprost. Pri AMDju so povedali, da bi nVidia lahko namerno upočasnjevala izvajanje aplikacij na Radeon karticah, zaradi česar bi bile njihove kartice pri enakih pogojih hitrejše. Tudi če nVidia ne bi imela takih namenov, CUDA preprosto ne bi bila optimizirana za izvajanje na Radeon karticah, vsaj ne v takšni meri, kot njihov lasten SDK. Pri AMDju pravijo še, da bodo podpirali le odprte standarde industrije, kamor spadata OpenCL in Microsoftov DirectX compute shaders, ki prihaja z DirectX 11.

44 komentarjev

Valve pripravlja PS3 ekipo

bit-tech.net - Kot smo že govorili, v preteklosti Valve ni bil preveč naklonjen Sonyjevemu PlayStation 3, vseeno pa so se na tej platformi znašle igre. Slednje je predelal kar založnik EA, tukaj pa se najde tudi težava oz. razlog za spremembo odločitve. Za primer so postavili The Orange Box, ki združuje Half-Life 2, HL2: Episode One, HL2: Episode Two, Team Fortress 2 in Portal. PC in Xbox360 igri sta pri Metacriticu dosegli oceno zavidljivih 96 %, medtem ko je PS3 različica dosegla le 84 %.

Pri Valve so se zato odločili, da bodo, kljub pomanjkanju navdušenja nad platformo, razvoj PlayStation 3 iger preselili pod isto streho. Tako bodo izidi vseh treh platform sovpadali, enaka pa bo tudi kvaliteta in podpora po izidu. Zato pravijo, da že iščejo talentirane programerje za PlayStation 3. A vseeno jim lahko pošljete življenjepis, tudi če nimate izkušenj s PS3. Talentiranih razvijalcev se nikoli ne branijo.

14 komentarjev