»

AMD z 0,09-mikronskimi procesorji

Athlon 64 3000+ (Oakville, 90 nm)

vir: VR - Zone
X-Bit Labs -

Na spletu se pojavljajo informacije, da je AMD začel pošiljati prve primerke svojih procesorjev, grajene v 0,09-mikronski tehnologiji. VR-Zone to trditev podpirajo s sliko, ki jo vidite spodaj, na kateri je, trdijo, AMD-jev procesor z jedrom Oakville, ki je namenjen prenosnikom. Njegova namizna inačica Winchester naj bi imela izjemno majhno jedro, ki bo merilo samo 83 mm2. Oba bosta imela pol megabajta drugonivojskega predpomnilnika, čeprav še ni znano, ali bosta podpirala eno- ali dvokanalni pomnilniški krmilnik.

Sodeč po letošnjem načrtu, bo AMD izdal Opterone Athens, Troy in Venus, Mobile Athlon...

9 komentarjev

Nvidiini načrti za prihodnost

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-bit labs, je azijska stran MyHard.com objavila Nvidiin načrt izdajanja grafičnih procesorjev v drugi polovici tega in prvi polovici naslednjega leta.

Tako naj bi na osnovi serije GeForce 6800 izšli procesorji NV48, NV48e, NV43 in NV44, ki bodo od predhodnice prevzeli večino lastnosti, med drugim tudi podporo tehnologiji Shader Model 3.0, ki je vključena v zadnji DirectX. Kot je že iz imena razvidno, bosta obe inačici NV48 namenjeni višjemu cenovnemu rangu, saj bosta nasledili obstoječi NV45 in NV40, medtem ko bosta NV43 in NV44 namenjena vstopnim karticam.

Kot poročajo, naj bi nove kartice z omenjimi čipi prišle na trg še letos. Pri Nvidii navedb še niso komentirali.

1 komentar

MSN Slate Magazine: "Uporabite raje Firefox!"

Mozillazine - Te dni se zdi povsem običajno, da računalniški mediji za varnejše brskanje po spletu priporočajo uporabo Mozille in Firefoxa namesto Internet Explorerja. Kljub temu pa je nenavadno, da Firefox priporoča časopis MSN Slate Magazine. Zanj je sicer značilno, da skuša biti v svojih prispevkih čim bolj neodvisen, a kljub temu je še vedno v lasti Microsofta.

Morda pa bo glavna novost Longhorna nov brskalnik.

44 komentarjev

Dellova linija namiznih računalnikov z Linuxom

PC Linux Online - Dell je te dni predstavil svojo prvo linijo namiznih računalnikov z Linuxom v Evropi. Z Italijanskim podjetjem Questar, ki prodaja Dellove računalnike, so sklenili dogovor o prodaji računalnikov, ki bodo imeli nameščeno angleško ali italijansko različico operacijskega sistema Linspire 4.5.

Po specifikacijah sodeč so računalniki namenjeni manj zahtevnim kupcem, ki pa zagotovo predstavljajo večinski delež domačih uporabnikov. Izbira distribucije je tudi pokazala, da je Linspire oz. nekdanji Lindows prebrodil začetne težave, saj mu podporo izkazuje čedalje več podjetij. V ceno je poleg samega računalnika vštet še operacijski sistem, letna naročnina za prenos več kot 1800 aplikacij za končne uporabnike in 3-letna tehnična podpora.

10 komentarjev

NEST.2004

Slo-Tech - Čez deset dni bo v Sečovljah že četrto Slo-Tech srečanje -- NEST.2004. V treh dneh smo zapolnili približno pol dvorane, tako da vsi, ki bi si radi zagotovili vstop, s prijavo pohitite (prijava je omogočena samo za registrirane uporabnike Slo-Techa).

Kot si lahko preberete na strani z informacijami organiziramo kar nekaj zanimivih predavanj. Prav tako bo na voljo kar nekaj namenskih strežnikov za popularne igre in seveda tekmovanje v dveh igrah ter lepotenju ohišij.

Hrano si lahko organizirate sami, za tiste, ki so se pripravljeni zadovoliti z izborom pic, špagetov in solat pa smo v dogovoru z nekaj okoliškimi gostinci zagotovili nekaj popusta. Tako so vse zgoraj naštete specialitete na voljo po tisoč tolarjev.

Kot vedno je tudi letos na dogodku prepovedan vnos in uživanje različnih opojnih substanc (vključno z alkoholom). Posebno pozornost bomo namenili tudi izgonu okuženih računalnikov (virusi, črvi in podobna krama), zato poskrbite, da bo vaš računalnik ob prihodu čist (tako...

13 komentarjev