»

LinkedIn izgubil 6,5 milijona gesel

TheNextWeb - Enkrat ta ponedeljek naj bi še neimenovana ruska hekerska skupina objavila paket 6.5 milijona gesel za poslovni portal LinkedIn (5 odstotkov od skupaj 150 milijonov uporabnikov). Napadalci so zaprosili za pomoč pri lomljenju gesel (cca. 300.000 naj bi jih že imeli).

Gesla so sicer kriptografsko zgoščena s SHA-1 algoritmom, vendar brez uporabe salta, tako da je zoper njih možen neposredni napad s preizkušanjem najbolj pogostih kombinacij. Varnostni raziskovalci so uporabnike že pozvali, naj takoj zamenjajo svoja gesla, isto pa seveda velja še za morebitne druge uporabniške račune z istim geslom (e-pošta, Facebook, idr.).

LinkedIn za zdaj pravi le, da zadevo raziskujejo. Njihovi PR-ovci...

38 komentarjev

Izrael na letališču zahteva vpogled v Gmail

Ahramonline - Varnostna služba na izraelskih letališčih od potnikov, ki vzbujajo sum propalestinskih prepričanj in aktivizma, zahteva vpogled v elektronski predal na Gmailu, piše Ahramonline. Nazadnje so zavrnili vstop ameriški državljanki arabskega porekla, a to ni bil omejeni incident, ampak se dogaja večkrat. Kako razširjena je praksa, ni znano, a obstojijo poročila o vsaj treh primerih. Kdor zahtevo zavrne, mu vstopa v državno ne dovolijo.

Tako se je zgodilo ameriški državljanki Sandri Tamari, ki je palestinskih korenin. Ker ob prehodu meje na telavivskem letališču ni želela izročiti svojega gesla za Gmail oziroma odpreti računa, so jo po hitrem postopku posadili na prvo letalo iz Izraela. Praksa je po besedah prič precej razširjena, običajno pa se lotijo...

124 komentarjev

Izšel Firefox 13

Mozilla.org - Šest tednov je naokoli in to pomeni, da je pred nami nova verzija odprtokodnega brskalnika Firefox. Zlovešča trinajstica za razliko od verzij 10, 11 in 12, ki so spričo pohitrenega tempa izdaj kar nekoliko razvodenele, nosi več odmevnejših novosti. Poglejmo si jih.

Pri odpiranju novega zavihka ta ni več prazen, ampak Firefox prikaže najbolj obiskane strani. Z zadnjo izdajo je to podprl Chrome, Opera pa to tako ali tako počne že od pamtiveka. Celo IE je to vpeljal pred Firefoxom. Druga novost se prav tako tiče predelane naslovne strani, od koder je sedaj precej laže priti do zaznamkov, zgodovine brskanja, nastavitev itd., ki se pokažejo v spodnjem delu strani v traku. Uporabniki bodo hitro opazili tudi posledice...

123 komentarjev